Europeiska mästerskapen 2021 i fotboll– hur fungerar det och minnesvärda ögonblick

Det var många som var skeptiska till att EM i fotboll skulle bli av på grund av den rådande pandemin. Men det gick att lösa och vilket EM det blev. Många är besvikna på att Sverige inte gick längre men man bör inte hänga läpp över det. Mästerskapet har givit oss många minnesvärda ögonblick som kommer finnas kvar i fotbollens historia för alltid. 

Hur fungerar EM-slutspel

EM-slutspelet går till så att man först måste prestera tillräckligt bra i tre gruppspelsmatcher och få tillräckligt med poäng för att klättra förbi sina motståndare. Om man ska få en slutspelsplats måste man bli ett av de två främsta lagen i sin grupp. Man har som grupptrea möjlighet att avancera men då måste man ha gjort bättre ifrån sig än de andra grupptreorna. Det är bara fyra av de sex treorna som går vidare.  

Spela på mästerskap

Fotboll är världens största sport och om man inte spelar det själv är det många som gillar att betta och spela på fotboll. Det ligger stora pengar i fotboll vilket också reflekteras i vinsterna man kan få om man vinner bettingen. Bland annat comeon är en spelsajt som det går att spela på. Om spänningen i matchen inte räcker är betting ett jättebra alternativ för att öka intresset och spänningen. Att spela är inte svårt och det handlar mer om att ha ett stort fotbollsintresse och lära känna spelarna för att veta vilket lag som har störst chanser att vinna. 

Minnesvärda ögonblick 2021

Under mästerskap förväntas spelarna vara på topp vilket visar sig på planen. Spelarna levererar förstklassig fotboll med spännande matcher, men även andra incidenter etsar sig fast i minnet.  

Eriksens hjärtattack 

Det första ögonblicket som många aldrig kommer glömma är när den danske fotbollsstjärnan Christian Eriksen fick en hjärtattack mitt under matchen. Under EM-premiären mot Finland föll han livlös till marken med miljoner tittare hemifrån. Han överlevde tack vare den snabba insatsen med hjärt- och lungräddning. Han mår bra efter omständigheterna och Danmark kunde spela klart matchen, med finländsk vinst. 

England för första gången i final

För första gången på 55 år så har England år 2021 spelat sig till final. I England är uppståndelsen total och glädjen är överallt i det fotbollsfanatiska landet. Det är Harry Kane som stod för målet och hans status är upphöjd till hjältenivå. Finalen spelas mellan Italien och England och spänningen är olidlig om vem som ska ta hem förstaplatsen. Finalen spelas på hemmaplan för England vilket ger en stor fördel men kan även orsaka stress och nervositet. Vad som går att konstatera inför matchen är att både Italien och England är vinnarsugna och matchen kommer bli storslagen. Det var längesen Italien vann ett mästerskap och med tanke på att matchen spelas på Englands hemmaplan finns det stora chanser för dramatik och spänning.