4 Fighters att följa efter UFC Fight Night 130

✅Vilka nuvarande eller framtida stjärnor bör du följa efter helgens gala? ✅Hitta sociala medier för dessa strålande talanger

Med ett större antal MMA-galor och fighters än någonsin kan det ibland vara svårt att hålla koll på alla blivande stjärnor, dolda supertalanger eller helt enkelt mindre kända fighters som förtjänar extra uppmärksamhet. Som tur är finns MMAnytt för att belysa ett antal fighters som är värda att följa, om ni inte redan gör det, efter deras senaste prestationer. UFC Fight Night 130 står i fokus i detta första inslag, dela gärna med dig av vem du fått upp ögonen för.

Anmärkningar

Darren Till vann över Stephen Thompson vilket i sig var oerhört imponerande – Men insatsen i sig var inte lika stark. Det råder många delade meningar över resultatet, och om det är rättvist. Utöver det missade Till vikten, och de som redan sitter på Till-tåget följer redan honom. Neil Magnys knockout över debutanten Craig White var på ett dominant vis – Men inte något utöver vad som förväntades. Arnold Allen återhämtade sig stort efter att ha dominerats av Mads Burnell, och vann matchen via submission i den tredje ronden. Hans insatser hittills har dock inte varit särskilt övertygande och hans föregående seger över Makwan Amirkhani kan diskuteras.

Gillian Robertson

Kanadensiskan Gillian Robertson tystade publiken på plats i Liverpool totalt efter att ha brutalt strypt ut hemmafavoriten Molly McCann och levt upp till sitt smeknamn “Savage”. Hon har nu tre raka submissionvinster, två av dem i UFC. Hon befinner sig dessutom i den kvinnliga flugviktsdivisionen, en viktklass som är relativt öppen och ny. Robertson har en bra chans att stiga i rankningen, och med sin skoningslösa grapplingstil lär hon göra det inom kort.

Carlo Pedersoli Jr

Carlo Pedersoli Jr. Foto: Ashah Tafari/MMAnytt

På loppet av en månad har italienaren Carlo Pedersoli Jr. tagit två matcher på kort varsel och vunnit båda. Först slog han UFC-veteranen Nicolas Dalby, sedan nuvarande UFC-fightern Brad Scott, och har nu gjort sig förtjänt till en paus innan sin andra match i organisationen. Om “Semento” kan göra detta på en drygt en månad, tänk bara på vad han kan åstadkomma med ett fullt träningsläger.

Tom Breese

Engelsmannen Tom Breese hade inte tävlat sedan juni 2016 inför helgens match i Liverpool, men efter att ha radat upp ännu en knockout i den första ronden så kan det mycket väl ha varit värt väntan. Breese avslutade Dan Kelly tidigt, precis som han gjort med Luiz Dutra Jr. och Cathal Pendred, och hans närvaro i mellanviktsdivisionen är välkomnad då han är en underhållande och talangfull fighter. Vi kommer se mer av Breese inom kort – och det är något alla MMA-fans bör se fram emot.

Makwan Amirkhani

Den finske stjärnan Makwan Amirkhani fortsätter att leverera underhållning, vilket skedde inför, under och efter hans poängseger över Jason Knight. Både som fighter och personlighet skapar Amirkhani intresse, nu efter att ha återvänt till vinstkolumnen och säkrat sin fjärde seger i UFC har finnen återtagit sin plats i rampljuset där han hör hemma, det kommer bli ett nöje att följa honom inför nästa match.

  • Twitter: @MakwanAmirkhani
  • Instagram: @makwanofficial
  • Facebooksida: Makwan Amirkhani

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...