I cirkeln: Gabriel Silva (vänster) och Marcus Kowal (höger).

VIDEO: UFC-legendarens son vinner sin första fight – avslutar i andra

✅ Tränas av tidigare MMAnytt-reportern ✅ "Ska gå i pappas fotspår"

Den tidigare UFC-mästaren Anderson Silva, som länge regerade över mellanviktsdivisionen, börjar komma allt närmare en pension från MMA. Samtidigt är nästa generation från Silva-familjen på väg upp.

“The Spiders” 20 år gamla son, Gabriel Silva, gick nämligen sin första match i thaiboxning i helgen – och vann med bravur. Det var på WCK 35 i södra Kalifornien som han tog sig an Nick Navarro i en lätt tungviktsdrabbning, som slutade i seger för Silva via teknisk knockout i den andra ronden.

Tryck på pilen till höger i inlägget nedan för att se klipp från matchen (via Instagram):

View this post on Instagram

Congratulations to @josephfelixrodriguez and @gabrielrmnl on their KOs this weekend for @wckmuaythai! Make sure you congratulate them below! #WeAreSystems!

A post shared by SYSTEMS TRAINING CENTER™ (@systemstrainingcenter) on

Har planer på MMA

Silva tränar på Systems Training Center, där han coachas av den tidigare MMAnytt-reportern Marcus Kowal – som äger och driver den amerikanska gymkedjan.

Muay Thai-debuten är ett steg på vägen mot en framtida MMA-karriär, som ligger i planerna för Silva.

– Jag ska gå i min pappas fotspår, säger Gabriel Silva till MMAnytt.

Anderson Silva: “Är väldigt stolt”

Anderson Silva är själv stolt över sin sons insats och delade en video från matchen på sin Instagram-sida.

– Jag är väldigt stolt. Jag såg en hel del av mig själv i dig idag, skriver Anderson Silva bland annat och säger även att detta gör att han själv börjar känna sig mer redo att lägga handskarna på hyllan.


RELATERAT: Anderson Silva träffad av stenhård benspark – förlorar via TKO!


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara