“Inget personligt – men blodigt allvar”

✅ Andreas "Bane" Gustafsson redo för FCR 5 ✅ Möter tuff brasse på stora MMA-galan i Västerås

Lördagen den 31 augusti är det dags för den stigande MMA-stjärnan Andreas Gustafsson, 28, att återvända till buren för sin fjärde proffsfight. Detta då Fight Club Rush håller sin femte gala i Bombardier Arena i Västerås – som blir organisationens största event hittills.

Monstertalangen “Bane,” som tränar representerar Västerås Fight Club, är hittills obesegrad med tre raka avslut som proffs. Nu står han inför en tuff fight mot Brasiliens Givago Francisco – en 27-årig BJJ-svartbältare med sju vinster och fyra förluster bakom sig.


Upplev MMA av toppklass i Västerås – köp biljetter till FCR 5!


– Jag ser det som mitt jobb. Det finns inga aggressioner alls. Man ska göra sitt jobb på bästa sätt. Det finns ingenting personligt – vi ska fightas, vi är där på samma villkor och den som är bäst går där ifrån med huvudet högt, säger Andreas Gustafsson inför matchen och fortsätter:

– Det är så den här sporten ska vara. Det är blodigt allvar, men man ska ändå kunna vara hyfsat tjenisar efteråt.

View this post on Instagram

FIGHTER FACT: @andreas_gustafsson_ ! Photo by: @photographyviking @vasterasfightclub @spiderpigmma @ostrogonacproductions @mmalandslaget @vasterastidning @svenska_mma_forbundet @kimura.se @coachhamberg @zlatkoostrogonac90 @mmanytt_ashah @stefanromaremma @cagewarriors @badboynordics @norsesouls @mmaviking #fcr5 #bellatormma #ko #tko #ufceurope #mma #mmafight #mmatraining #mmafighter #vikings #viking #cagewarriors #training #beastmode #wrestling #boxing #bodybuilding #boxingtraining

A post shared by FCR (@fightclubrushfcr) on

Arrangören om motståndaren: “Bättre stående än Andreas”

Gustafsson kommer senast från en vinst via teknisk knockout mot UFC-veteranen Amilcar Alves, även han från Brasilien.

– Jag har ju mött brasilianare tidigare och jag vet ju att de är tuffa. Jag vet i alla fall att han kommer hit, han kommer ge allt och det hoppas jag att han gör också – för han kommer behöva det, säger Gustafsson om motståndaren Francisco.

Även om svensken har gått från klarhet till klarhet hittills i år, så är det ingen lätt match som väntar. Zlatko Ostrogonac, en av arrangörerna bakom Fight Club Rush, tror att “Giba” kan bli ett stort hot mot Gustafsson både ståendes och på marken.

– Andreas Gustafsson är en grym brottare med bra kontroll på marken. Men vi märkte i hans senaste match att han kan få lite problem med BJJ-killar, även om han tog sig ur låsen då. Givago Francisco är en svartbältare i brasiliansk jiu-jitsu och han är dessutom bättre stående än Andreas. Så han har en tuff motståndare som har mer erfarenhet som proffs, vi får se hur Andreas tar sig an den här utmaningen, säger Zlatko Ostrogonac till MMAnytt.

Kolla in trailern i videon ovan!

Klicka här för att köpa biljetter till FCR 5. Kan du inte se galan på plats i Västerås hittar du livestream online via pay-per-view här.


LÄS MER: Är tatueringen nazistisk? Här svarar MMA-stjärnan på anklagelserna

LÄS OCKSÅ: Efter succén: Ashah & Johan kommenterar storgalan FCR 5!


Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara