“Bane” klar för stor MMA-fight i Stockholm

✔ En av Sveriges hetaste fighters är tillbaka!

Efter en framgångsrik Sverigedebut ska den Bahrainbaserade topporganisationen BRAVE Combat Federation hålla ytterligare två MMA-galor i Stockholm de kommande helgerna, den åttonde respektive 15 augusti. Nu har en ny fight bokats för det senare datumet – där ingen mindre än Andreas “Bane” Gustafsson återvänder till buren.

Gustafsson har av MMAnytt rankats som ett av Sveriges hetaste framtidsnamn. Med fem raka segrar i bagaget ska han nu gå en av sina största matcher hittills i en av världens snabbast växande MMA-organisationer på BRAVE CF 39.


LÄS MER: BRAVE CF 37 i Stockholm – Resultat

LÄS OCKSÅ: BRAVE CF 38 i Stockholm – Matchkort, Tider och Info


Enligt insatta källor står serben Miro Jurkovic för motståndet och matchen går i mellanviktsdivisionen (83,9 kilo).

Andreas Gustafsson vann titelbälte i Shugon MMA

Gustafsson var senast aktuell i oktober förra året, då han besegrade den rutinerade engelsmannen Shaun Lomas via teknisk knockout för att vinna mästartiteln i den brittiska organisationen Shogun MMA. Segern var svenskstjärnans femte under ett och samma år.

Västeråsfightern säkrade även vinster mot namn som UFC-veteranen Amilcar Alves samt BJJ-svartbältaren Givago Francisco under 2019. Gustafssons första fight 2020 skulle ha gått på Excellence Fighting Championship 2 i våras, innan den galan ställdes in på grund av coronavirusets framfart.

Motståndaren Jurkovic har vunnit fyra av sina senaste fem matcher och kommer in med ett professionellt record på 10-2. Han har för det mesta hållit till i den serbiska organisationen Serbian Battle Championship, men likt Gustafsson har han även gått en fight i Cage Warriors.

Fler svenskar klara för BRAVE CF 39

Som tidigare avslöjat är Gustafssons klubbkamrat, stjärnskottet Tobias “Bad Intention” Harila, också klar för BRAVE CF 39 – där han går sin största fight hittills i karriären. Harila ställs mot Bellator- och Cage Warriors-rutinerade Rafael “The Butcher” Macedo i fjädervikt (65,8 kilo).

View this post on Instagram

@bravemmaf 15 augusti

A post shared by Tobias "Bad Intention" Harila (@tobiasbadintention) on

Vidare planeras den obesegrade talangen Anton Turkalj göra en snabb återkomst, efter helgens TKO-vinst. Även Turkaljs träningskamrat Zvonimir Kralj väntas tävla på samma gala. Göteborgsduon tävlar bägge två i lätt tungvikt (93 kilo).

Dessutom har även K-1-stjärnan Josefine Lindgren Knutsson bett om en match den 15 augusti, efter helgens framgångsrika MMA-debut. Lisa Lingvall, som tidigare har uppmärksammats i ett stort reportage här på MMAnytt, har också visat intresse för att möta “Little Thunder” – men inget är i skrivande stund bokat.

Samtliga BRAVE-galor i Sverige hålls bakom stängda dörrar på Clarion Hotel Sign i Stockholm, i samarbete med svenska Bulldog Fight Night.


SE ÄVEN: Guram Kutateladze – Sveriges nästa UFC-fighter?


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...