Segertåget fortsätter – Bartosz Wojcikiewicz gör det igen!

✅ Supertalangen fortsatt obesegrad!

MMA-galan Superior Challenge 20 pågår för fullt i Victoriahallen i Stockholm och alldeles nyss fick vi se den sista fighten på underkortet. Där ställdes det obesegrade svenske stjärnskottet Bartosz Wojcikiewicz mot fransmannen Mathieu Morciano.

Det blev ännu en storslagen seger för Wojcikiewicz, som därmed förlängde sin vinstsvit till 6-0. Detta efter att supertalangen öppnade upp ett blödande jack på motståndaren i rond två.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Bantamvikt: Se Bartosz Wojcikiewicz vs. Mathieu Morciano Fr

Rond 1:

Matchen inleds och Bartosz lägger direkt en legkick som kontras med en rak vänster. Bartosz ser ut att gå ner från den fina träffen, men återhämtar sig snabbt och lyckas istället få ner Morciano och hamna topp-position. Bartosz jobbar ur full gard och börjar efter en stund utdela ground and pound.

Morciano tar sig till burstaketet, men Bartosz vänder på fransmannen och ställer sig upp. Morciano träffar nästan med en upkick, och går sedan för ett benlås men Bartosz tar sig loss. Bartosz går ner och sätter sig i side control på fransmannen.

Bartosz försöker avancera till mount men hamnar i halv gard och reser sig upp. Morciano lägger farliga upkicks, och Bartosz börjar utdela sparkar ståendes och går sedan ned över fransmannen igen och utdelar brutal ground and pound. Bartosz flyttar bort Morciano från staketet. Bartosz reser sig sedan upp, och fransmannen lyckas ta ned svensken.

Bartosz tar sig dock upp snabbt och hamnar mot staketet med Morciano pressandes. Morciano går för en nedtagning men får käka flera slag från Bartosz och sedan ett hårt knä innan rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Bartosz

Rond 2:

Bartosz inleder med ett flygande knä som träffar, men fransmannen käkar den bra. Morciano lyckas ta ned Bartosz, men svensken vänder på det riktigt snyggt och hamnar i side control på Morciano. Bartosz har riktigt fin kontroll på marken, och reser sig snabbt för att lika snabbt gå ner med en fin smäll ovanifrån.

Bartosz reser sig igen, och Morciano försöker med sina upkicks. Bartosz kastar sig över honom och har honom i north south, och kommer till en riktigt fin position där han delar ut ground and pound i form av slag av armbågar. Bartosz fortsätter dela ut fin ground and pound och Morciano har svårt att ta sig loss.

Bartosz reser sig igen och Morciano får nästan in en upkick. Bartosz kastar sig återigen över den liggande fransmannen och fortsätter pressa med ground and pound. Bartosz har riktigt fin kontroll, och letar efter att komma in i mount. Bartosz får in några vassa armbågar ur side control innan han reser sig upp. Fransmannen försöker resa sig, men då är Bartosz där direkt och pressar ned honom med slag och armbågar.

Ronden tar slut med Bartosz överst – och Morciano blöder ordentligt!

Morciano har ett REJÄLT jack över höger öga – och matchen avbryts av läkaren mellan rond 2 och 3.

MMAnytts rondvinnare: 10-8 Bartosz

 

Officiellt resultat: Bartosz Wojcikiwicz vinner via TKO (läkarstopp)

Se MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez exklusiva segerintervju med Wojcikiewicz i videon ovan!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara