Foto via Viaplay Fighting

Bartosz Wojcikiewicz vinner MMA-debuten efter tufft krig på Cirkus

✅ Första matchen levererar stor underhållning på Superior Challenge 17 ✅ Bartosz Wojcikiewicz besegrar VM-medaljören Joel Moya

Alldeles nyss avgjordes den första matchen på Superior Challenge 17, som pågår på Cirkus på Djurgården i Stockholm i skrivande stund. Där fick vi se ett spännande bantamviktsmöte mellan proffsdebutanten Bartosz Wojcikiewicz och den tidigare landslagsstjärnan Joel Moya.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Efter tre spännande ronder var det Wojcikiewicz som tog hem segern i MMA-debuten via ett majoritetsdomslut.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1: 

Wojcikiewicz lägger en spark direkt och får sedan in en överhandshöger. Moya trycker upp Wojcikiewicz mot buren och får in en höger. Wojcikiewicz försöker sig på lite spinning kicks och missar sedan en låg spark. Wojcikiewicz går därefter för en nedtagning och trycker upp Moya mot buren, men Moya vänder på steken och de möts i mitten igen.

Wojcikiewicz lägger en kroppsspark. Moya får in några slag. Wojcikiewicz missar med en låg spark för att sedan få in en kroppsspark. Wojcikiewicz får in en legkick till och Moya svarar med en höger. Wojcikiewicz trycker upp Moya mot buren och får nästan till en nedtagning, men Moya försvarar. Wojcikiewicz får in ännu en legkick. Wojcikiewicz försöker med en till snurrspark men missar, för att sedan träffa Moya med ännu en legkick.

Wojcikiewicz missar en legkick varpå Moya träffar några slag, för att sedan få in ett knä mot koppen. Efter att ha blivit jagad trycker Moya upp Wojcikiewicz mot buren med 50 sekunder kvar. De blir stående där i ca 20 sekunder innan Wojcikiewicz exploderar ut och träffar med en headkick. Moya tar därefter ned Wojcikiewicz på mattan efter att ha fångat hans ben, och får in lite ground and pound med sekunder kvar av ronden.

Jämn rond. Wojcikiewicz 10-9.

Rond 2:

Wojcikiewicz får in en legkick direkt och missar därefter med två höga sparkar. Wojcikiewicz missar en till headkick och Moya ser ut att hålla avståndet bra. Wojcikiewicz får in en jabb, och får sedan käka en fin jabb av Moya.

Wojcikiewicz försöker få in en till hög spark som blockeras av Moya. Moya snubblar till men är snabbt på benen igen. Wojcikiewicz missar ännu en hög spark. Wojcikiewicz försöker få in en komibnation och får in en hård legkick. Wojcikiewicz missar en hård kroppsspark och får sedan käka en legkick.

Wojcikiewicz snubblar efter att ha hoppat in med en spark och tappat balansen, varpå Moya hamnar över honom på marken. Wojcikiewicz försöker få till ett benlås, men Moya undviker den. Wojcikiewicz lyckas sedan ta sig upp och trycker Moya mot gallret. Wojcikiewicz får ned Moya som snabbt reser sig upp. Wojcikiewicz lägger en hård huvudspark som blockeras av Moya.

De båda utbyter slag och Wojcikiewicz får in en riktigt hård låg spark. Wojcikiewicz jagar men får ta emot en hel del jabbar från Moya. Wojcikiewicz får sedan in en riktigt fin vänster-höger-kombination. Det blir en avslutande slagväxling innan Wojcikiewicz trycker upp Moya mot buren.

Ännu en jämn och bra rond, men jag får ge den till Wojcikiewicz också. 20-18.

Rond 3:

De möts i mitten och Moya lägger en vänsterkrok. Wojcikiewicz får in en hård benspark. Moya lägger en headkick som sitter, men han tappar balansen och halkar. Wojcikiewicz svingar vilt men missar och får in några hårda legkicks i stället. Moya får in en egen legkick och de utbyter några slag. Wojcikiewicz försöker sig på en sidekick mot huvudet men missar.

Wojcikiewicz börjar se ganska trött ut, och Moya kontrollerar avståndet bra. Han får däremot in de hårdaste träffarna.

Wojcikiewicz fortsätter med bensparkar men får käka en uppercut från Moya, som ser piggare ut. Wojcikiewicz lägger en snabb headkick som blockeras av Moya. Wojcikiewicz går för en doubleleg och får ner Moya på marken, han kommer nästan in i mount, men Moya sliter sig loss. Wojcikiewicz är nu i full gard men reser sig upp och trycker nästan direkt upp moya mot buren. Där blir de stående i ungefär 30 sekunder innan Moya vänder på steken och trycker upp Wojcikiewicz mot gallret i stället. Wojcikiewicz vänder tillbaka och försöker sig på en sista nedtagning med bara en halvminut kvar av matchen.

Domaren går emellan pga för lite action men de är snabbt igång igen. Wojcikiewicz får till sist ned Moya på marken, men Moya tar sig upp direkt igen. Moya får in ett knä och avslutar med några slag.

Jättesvårt att säga vem som tog sista, men Moya såg piggast ut och fick in mest slag. 29-28 till Wojcikiewicz enligt mig.

Vinnare: Bartosz Wojcikiewicz via majoritetsdomslut.

Wojcikiewicz står därmed med ett professionellt matchfacit på 1-0, medan Moya har en vinst och två förluster hittills i proffskarriären.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara