Junior Karanta Fatty. Foto: Cage Warriors

Cage Warriors 93: Junior Karanta Fatty förlorar via teknisk knockout

✅ Svenske tungviktaren avslutad framför hemmapubliken - efter en tuff returmatch mot Sofiane Boukichou

Huvudkortet är igång på toppgalan Cage Warriors 93 i Göteborg och alldeles nyss fick vi se ett spännande returmöte i tungvikt mellan hemmafavoriten Junior Karanta Fatty och fransmannen Sofiane Boukichou.

Staredown mellan Junior Karanta Fatty (vänster) och Sofiane Boukichou (höger). Foto: Ashah Tafari/MMAnytt

Boukichou vann deras första match med ett armlås i november och nu lyckades han återigen avsluta Fatty – denna gång via teknisk knockout. Det var dock knappast någon lätt match då Fatty hade sina stunder och var mycket nära ett avslut i rond två, innan han sedan verkade bli trött varpå Boukichou kunde kontrollera svensken på marken.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Tungvikt: Se Junior Karanta Fatty vs. Sofiane Boukichou Fr

Rond 1:

Matchen inleds väldigt avvaktande i mitten. Junior lägger den första jabben. Fransmannen cirkulerar och Karanta får in en ordentlig benspark. Matchen fortsätter i ett lugn tempo, men Karanta är den som försöker få till nåt, mest i form av jobbar. Karanta missar en rejäl högerkrok, och blir upptryckt mot staketet av Boukichou.

Karanta tar sig loss och de båda möts i mitten. Karanta missar en hård benspark, och får sedan in en. Karanta fortsätter jobba med legkicks mot en avvaktande Boukichou. Karanta missar en spark och Boukichou trycker återigen upp honom mot buren. Karanta är loss igen och får in några kroppsslag på fransmannen.

Karanta får in ännu en fin benspark. Fransmannen försöker sig på en nedtagning, men blir kontrad av Karanta som får in en hår uppercut och ett knä innan ronden tar slut med fransmannen pressandes honom mot buren.

Rond 2:

Karanta inleder med en benspark som knappt träffar Boukichou. Fransmannen misslyckas med en takedown, får ner Karanta på andra försöket men träffas av en bra combo på köpet, och Karanta tar sig snabbt upp igen.

Ungefär en halv minut går med Boukichou pressandes karanta mot burstaketet. Han får nästan tag i Karantas rygg, men han lyckas vända  och får tag i en giljotin som ser ut att sitta riktigt hårt. När Karanta sedan släpper taget och börjar med ground and pound träffar han Boukichou i bakhuvudet – domaren går emellan, och fastän det såg oavsiktligt ut väljer Marc Goddard att ta en poäng från svensken!

Matchen startar igen och Boukichou jagar efter Karanta och får in ett bra kroppsslag men kontras av en rejäl uppercut från svensken. Fransmannen skakas och tvingas trycka upp Karanta mot buren. Han får upp svensken och slammar ner honom, men Karanta är snabbt uppe igen och pressas mot buren av Boukichou.

Efter en stund av inaktivitet går domaren emellan och de börjar om i mitten. Karanta ser något trött ut, men lyckas stoppa en takedown från Boukichou och håller topp-position de sista sekunderna. Karanta förlorade alltså en poäng på grund av ett slag i bakhuvudet på Boukichou, något som är väl värt att minnas ifall det skulle gå till domslut.

Rond 3:

Boukichou får ner Karanta på marken ganska omgående, och kontrollerar svensken ovanifrån. Karanta försöker förgäves ta sig loss, men fransmannen håller honom hårt och hivar ner ground and pound över en försvarslös Karanta, och Goddard går emellan och avslutar matchen.

Vinnare: Sofiane Boukichou via TKO (slag), rond 3

Fatty har nu förlorat två raka matcher, efter att ha inlett proffskarriären med två brutala knockoutvinster. Boukichou har å andra sidan gått segrande ur sina fyra senaste matcher och står nu med ett professionellt matchfacit på 5-2.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara