Daniel Cormier Jon Jones Alexander Gustafsson UFC MMA MMAnytt
Från vänster: Daniel Cormier, Jon Jones och Alexander Gustafsson. Foto: Rigel Salazar-Ag Fight/MMAnytt / Micha Forssberg-MMAnytt

EXKLUSIVT: Daniel Cormier tippar Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 2

✅ "DC" berättar vem han tror vinner returmötet mellan Jones och Gustafsson ✅ "Han är helt enkelt en bättre fighter, om jag ska vara ärlig..."

Daniel Cormier är idag regerande dubbelmästare i UFC, med bälten i både tungvikt och lätt tungvikt. Men strax innan nyår kommer den sistnämnda titeln tas ifrån honom, när rivalen Jon Jones gör comeback och tar sig an den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson i en titelmatch med det vakanta bältet på spel.

Så vem tror “DC” tar över tronen?

 – Jag tror Jones vinner matchen. Jag tycker att Gustafsson är en fantastisk fighter. Jag tror bara att han mötte Jones under en natt när det var lite som med min kommande fight mot Derrick Lewis – ingen gav Alexander en chans och jag tror att Jon också kom in i matchen med den inställningen. Jag tror det var därför deras första fight blev så jämn, säger Daniel Cormier i en exklusiv intervju med MMAnytts Damon Martin.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

“Jones är en bättre fighter än Gustafsson”

Cormier har tidigare mött både Gustafsson och Jones. Jones förlorade han först mot via enhälligt domslut varpå han senare blev knockad i deras returmöte – innan resultatet sedan ogiltigförklarades efter dopingskandalen. Matchen mot Gustafsson vann Cormier via delat domslut efter fem ronders krig.

 – Jag har delat oktogonen med dem båda och jag tycker helt enkelt att Jones är en bättre fighter än Gustafsson, om jag ska vara ärlig, fortsätter dubbelmästaren.

Jones och Gustafsson möttes för första gången på UFC 165 för drygt fem år sedan, där Jones fick sitt livs tuffaste match. “The Mauler” pressade den dåvarande mästaren stenhårt inledningsvis, men “Bones” kom tillbaka starkare i de senare ronderna och vann i slutändan ett kontroversiellt enhälligt domslut efter en av tidernas bästa UFC-matcher.

UFC 232: Jones vs. Gustafsson 2 går av stapeln i T-Mobile Arena i Las Vegas den 29 december.

Jon Jones vs Alexander Gustafsson 2

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Ohmbet har oddsen för Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 2

MMAnytts samarbetspartner Ohmbet har redan släppt oddsen för Jones vs. Gustafsson 2. Oddsmakarna har Gustafsson som tydlig underdog med oddset 3.16 – alltså mer än gånger pengarna vid vinst. Jones är favorit och en seger för honom ger 1.40 gånger pengarna.

Detta innebär med andra ord att du som bettar 1000 kronor på Gustafsson vinner hela 3160 kronor om svensken får revansch. Samma insats på Jones ger 1400 kronor om han besegrar ”The Mauler” igen.

Är du ny hos Ohmbet? Öppna ett konto på bettingsidan med världens bästa UFC-odds – så får du 100 procents välkomstbonus på första insättningen om du anger bonuskoden MMAnytt!


RELATERAT: Alexander Gustafsson till MMAnytt: “Jag kommer dominera Jon Jones”


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara