Elin Öberg (vänster) och Elizabeth Rodrigues (höger). Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Elin Öberg förlorar tuff fight på AK Fighting Championship 2

✅ Tar över mot slutet - men inte nog för vinst ✅ Första förlusten som proffs

Alldeles nyss var det dags för den första damfighten på MMA-galan AK Fighting Championship 2 i Solnahallen, Stockholm. Där fick vi se den stigande svensken Elin Öberg ta sig an Portugals Elizabeth Rodrigues.

Det kom att bli en tuff fight som svängde fram och tillbaka. Att Öberg var den bättre strikern var glasklart, dock kunde Rodrigues diktera större delen av matchen med sin brottning.

Elin Öberg kom in i matchen och kunde ta över mer i rond tre, men då Elizabeth Rodrigues började starkt var det ändå portugisiskan som tog hem segern via enhälligt domslut efter full tid.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Stråvikt (damer) – proffs: Elin Öberg vs. Elizabeth Rodrigues

Rond 1:

Rodrigues går direkt för en takedown och får ner Öberg. Rodrigues går in i side control, och lyckas snabbt ta Öbergs rygg och gå för en choke. Öberg försöker slita sig loss, men Rodrigues bibehåller ryggkontroll under en längre period, och försöker luckra upp Öberg.

Öberg lyckas till sist vända på steken, och ta sig upp från marken. Öberg får in en fin headkick, men Rodrigues klarar sig bra. Efter några slagutbyten går Rodrigues för en nedtagning igen, men Öberg försvarar sig bra den här gången. Efter en stunds avvaktande får Öberg in en fin höger, men Rodrigues lyckas i samma veva återigen ta ned Öberg på marken med en single leg.

Öberg kommer dock upp, men får äta en hård vänster från Rodrigues. Öberg får in några fina bensparkar. Ronden avslutas med ännu en fin benspark från Öberg.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Rodrigues

Rond 2:

Öberg träffar direkt återigen med en headkick, och Rodrigues går direkt för en nedtagning. och får ner Öberg. Rodrigues jobbar ur side control med knän Öbergs kropp. Matchen fortsätter med Rodrigues på topp, fortfarande i side control. Rodrigues lyckas till sist ta sig till mount och börja ösa slag över Öberg som nästan kommer loss för en sekund, men hamnar tillbaka underst i mount.

Öberg försöker explodera ut men får smaka aggressiv ground and pound ovanifrån, fortfarande i en prekär situation. Öberg lyckas till sist reversa Rodrigues, och nu är det Öberg som är på topp, dock i full gard. Öberg får in några träffar ovanifrån, och får in flera hårda träffar innan hon låter Rodrigues ställa sig upp. Öberg avslutar ronden starkt med hårda sparkar.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Rodrigues

Rond 3:

Efter en minuts avvaktande försöker Öberg träffa Rodrigues med en frontkick mot huvudet men missar. Rodrigues får sedan tag i Öberg och trycker upp henne mot burstängslet. Öberg får in några fina knän, och Rodrigues går återigen för en single leg och får ned Öberg. Öberg ropar av någon anledning irriterat “jag hör dig” till sin hörna.

Rodrigues går in i side control och kontrollerar Öberg ovanifrån, samtidigt som hon får in flera knän mot Öbergs kropp. Öberg lyckas till sist ta sig upp och missar precis med en hög spark. Öberg jagar Rodrigues som går för en single leg igen. Den här gången får hon inte direkt ner Öberg, utan pressar henne mot burstaketet tills domare Sataki väljer att separera.

Öberg halkar till men är snabbt uppe. Öberg missar precis med en högspark men får in en fin slagserie. Därefter får Öberg in en fin legkick och en kroppsspark innan rondens slut.

MMAnytts vinnare: 10-9 Öberg, sammanlagt 29-28 Rodrigues

Officiellt resutat: Elizabeth Rodrigues vinnare via enhälligt domslut

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...