En legend inom svensk kampsport har lämnat oss

Grundaren till Rinkeby Muay-Thai Zoran Martinovic avled tidigare i veckan i sitt eget hem i Rinkeby. 

En av hans första elever Joakim Karlsson skriver så här:

En coach med ett otroligt öga för teknik inom fighting som under sin tid producerade SM EM & världsmästare. En stor del av min uppväxt har lämnat oss. Vila i frid Zoran

Thabo Motsieloa från Södermalm Shaolin skriver:

Tråkiga nyheter… Zoran Martinovic har gått ur tiden! Han har mer än någon annan jag kan komma på präglat “sin” förort Rinkeby! Hans färdigheter i Muay Thai gjorde honom till en av de tidiga pionjärerna inom sporten. Innan Thaiboxningen tränade Zoran Kung Fu hos Louis Linn och var redan då en av Sveriges mest imponerande fighters. Jag kom en generation efter och hade därför bara nöjet att träna ett eller två pass med Zoran. Han var då inte i bästa form men så länge kondisen var med visade han fantastisk teknik och explosivitet! På den tiden (1980) var perspektivet stridskonst större än kampsport och respekt föddes utifrån hur en fighter kunde reda sig på “riktigt”. För oss som var unga på 70 och 80 talet vann Zoran ett rykte med ett nästan mytiskt skimmer. Den Zoran jag lärde känna hade en god portion humor och hjärta och det var med sorg jag läste Joakim Karlssons uppdatering om hans bortgång! Zoran blev en legend under sin livstid… Mina kondoleanser till Sasa, Pavle, Vera övrig familj och inte minst alla ni som tränade och hängde med Zoran! Och till dig Zoran R.I.P.

Legendaren Jörgen Krut:

Otroligt tråkigt. En legend Inom svensk Thai boxning.

MMAnytts Mazdak Cavian säger:

När jag var yngre i 15-16 år åldern så hängde jag en del på Rinkeby Thai, de va där alla va, alla som ville bli nått inom svensk kampsport. Efter några års klubb hoppande tappade jag intresset med kontakten med Zoran fanns sporadiskt kvar, vi pratade mycket om våra hundar på Facebook, vad jag har förstått och fått berättat för mig så är Zoran grunden till Thaiboxningen i Stockholm om inte Sverige.

 

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...