Exklusivt: Carlos Condit klar för spännande match på UFC on FOX 29

✅ MMAnytt avslöjar ✅ "The Natural Born Killer" återvänder till buren i april

En framemotsedd welterviktsmatch mellan den forne interimmästaren Carlos Condit och veteranen Matt Brown är i görningen för UFC on FOX 29 – över fyra år efter att de först bokades mot varandra.

Källor till MMAnytts Damon Martin bekräftar att bägge parter har accepterat matchen verbalt och att de planeras göra upp på galan den 14 april, som ännu inte har fått en plats bekräftad.

Både Condit och Brown är kända för sina underhållande fightingstilar och kan mycket väl komma att bjuda på en av de bästa matcherna 2018.

Matt “The Immortal” Brown. Foto: Peter Casey-USA TODAY Sports

Skulle ha mötts på UFC on FOX 9

Condit och Brown bokades för första gången mot varandra inför UFC on FOX 9, som gick av stapeln den 14 december 2013. Brown hade då vunnit hela sex raka matcher och skulle få sin chans att slå sig in i toppskiktet, innan en ryggskada tvingade honom att hopppa av welterviktsmötet som aldrig bokades om – förens nu.

Condit (30-11 MMA, 7-7 UFC) har inte vunnit en match sedan han besegrade Thiago Alves via teknisk knockout i maj 2015. Nu står han med tre raka nederlag och förluster i fyra av sina senaste matcher. Sist vi såg “The Natural Born Killer” i buren var på nyårsgalan UFC 219, där han förlorade mot Neil Magny via enhälligt domslut.

Brown (21-6 MMA, 14-10 UFC) har själv förlorat tre av sina senaste fyra matcher – även om han lyckades bryta en tre matcher lång förlustsvit i sin senaste match. Det var på UFC Fight Night 120 i november som “The Immortal” tog sig an The Ultimate Fighter 1-vinnaren Diego Sanchez och gick segrande efter en av de mest brutala knockoutvinsterna 2017.

Vem har ni som vinnare – Condit eller Brown?

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC Fight Night 128

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah