Staredown mellan Pannie "Banzai" Kianzad och Lina Länsberg.

Exklusivt: Lina Akhtar Länsberg utmanar Pannie Kianzad på returmatch: “Beter sig inte på ett sportsligt sätt”

Trophy MMA VIII bjöd på mer än enbart ett underhållande matchkort: En utmaning mellan de två bästa svenska kvinnliga bantamviktarna.

Igår natt på Glasklart Event & Restaurang hölls Trophy MMA VIII, en gala med ett flertal imponerande avslut och insatser. Utöver att galan troligtvis innehöll den snabbaste knockoutvinsten i svensk MMA-historia var det något annat än matcherna som utmärkte sig. Under galans gång tog bantamviktaren Lina Akhtar Länsberg (6-1) plats i buren för att utfärda en utmaning till den forne motståndaren Pannie Kianzad (8-1), som var där för att kommentera matcherna.

“Ge mig en till chans, med armbågar, så ska jag slå dig,” sa Länsberg på plats framför publiken.

“Hör av dig när du fått Invicta-kontrakt,” svarade Kianzad.

Länsberg påpekade därefter att Kianzad missade vikten inför sin senaste match i Invicta FC, världens främsta MMA-organisation för kvinnor, i en titelmatch där Kianzad fick se sig besegrad för första gången.

Kianzad kommenterade utmaningen efteråt och påpekade att hon fann det konstigt att Länsberg utmanade henne, när hon ska ha tackat nej till att möta fighters från Kianzads klubb Rumble sports. “Hon kanske stör sig på att hon inte får lika mycket uppmärksamhet som jag får, men jag har kämpat mig till det…det är lätt att påpeka fel hos någon, men varför vill man i så fall möta någon som man tycker är så dålig,” förklarade CWFC-mästarinnan.

MMAnytt har kontaktat Länsberg för en kommentar, och frågade varför hon var intresserad av en returmatch, bantamviktaren hade följande att säga: “Dels för att hon är duktig och dels för att jag vet att jag skulle slå henne,” berättade Redline Training Center-fightern. “Hon har fått mycket cred men hon beter sig inte på ett sportsligt sätt, därför vill jag ta det ifrån henne.”

Länsberg ville dock lägga till: “Jag är imponerad av Pannies fighting på alla sätt, men med fulla regler och Redline bakom mig kommer jag visa henne på alla sätt beteendet hon har visat mig straffar sig.” 

Möttes i omtalad match år för mer än tre år sedan

Pannie "Banzai" Kianzad försöker med en armbar på Lina Länsberg.

Pannie “Banzai” Kianzad försöker med en armbar på Lina Länsberg.

Kianzad och Länsberg gjorde upp på Trophy MMAs första gala på Amiralen i Malmö, december 2012. Länsberg har en meriterad karriär inom thai- och kickboxning och gjorde sin professionella MMA-debut på galan mot Kianzad som vid det tillfället gått två MMA-matcher och vunnit bägge. Bantamviktsmötet stal uppmärksamheten från huvudmatchen och var ett omskrivet krig i nästan tre hela ronder. Kianzad inledde starkt men Länsberg vände på vinden i den andra, i den sista och avgörande ronden fick dock Kianzad topposition och besegrade Länsberg på teknisk knockout via slag med endast sexton sekunder kvar i matchen.

Länsberg har vid tidigare tillfällen påpekat att hon anser att hon hade vunnit om matchen gått tiden ut, men hon har hursomhelst aldrig förlorat sedan dess. I maj 2015 blev Länsberg bantamviktsmästare i Superior Challenge efter att ha knockat tyska Alexandra Buch i den första ronden. Hon var senast aktuell på Odense Fight Night 5 där hon slog ut danska Maria Hougaard Djursaa i den andra ronden med armbågar och slag. Kianzad har sedan mötet med Länsberg hunnit vinna bantamviktstiteln i Cage Warriors efter att ha besegrat finskan Eeva Siiskonen på domslut, hon kommer senast från förlust mot Tonya Evinger.

I dagsläget är det oklart om och när denna returmatch äger rum – eller om det kommer ske överhuvudtaget. Kianzad har kontrakt med Invicta FC och förväntas gå nästa match i den organisationen, i sitt kontrakt får Kianzad enbart gå match i andra organisationer om Invicta FC inte har möjlighet att erbjuda henne match.

Skulle ni vilja se en returmatch mellan Kianzad och Länsberg? Vem hade vunnit återseendet?

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...