Fannie Redman dominerar matchen på Superior Challenge 20!

✅ Svenskan briljerar - tillbaka i segerspåret

Alldeles nyss fick vi se den andra matchen på den pågående MMA-galan Superior Challenge 20, som går av stapeln i Victoriahallen i Stockholm i skrivande stund. Där ställdes svenske Fannie Redman, tidigare europamästare och Cage Warriors-fighter, mot bosniern Zejna Krantic.

Fannie Redman hade full koll och kunde mer eller mindre dominera matchen fullständigt under de första två ronderna, med sitt överlägsna markspel. I rond tre – som utspelade sig stående – var det dock jämnare, även om Krantic hade en rejäl uppförsbacke för att ta igen Redmans stora poängövertag.

I slutändan var det Redman som återvände till segerspåret och säkrade sin andra proffsvinst via enhälligt domslut efter full tid.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Stråvikt (damer): Se Fannie Redman vs. Zejna Krantic Ba

Rond 1:

De båda utbyter slag direkt. Redman får in en liten teepkick. Efter en dryg minut får Redman in en fin nedtagning och står nu över Krantic i north south. Redman utdelar ground and pound från sin position ovanifrån, och Krantic verkar ha svårt att ta sig upp.

Krantic ser riktigt klämd ut , och Redman fortsätter med ground and pound. Redman tar sin tid, och fortsätter ground and pounda medan hon växlar position – och hamnar i mount på Krantic. Därifrån utdelar hon ordentlig ground and pound, mot en Krantic som knappt svarar.

Redman tar Krantic rygg och fortsätter dela ut slag mot den hittills chanslöse bosniern. Redman ett flertal armbågar från sin topp-position, och ronden slutar med att Redman går för ett armlås. En otroligt dominant rond av svenskan.

MMAnytts rondvinnare: 10-8 Redman

Rond 2:

Efter en i princip händelselös första minut får Redman återigen in en nedtagning. Krantic är återigen på botten, och Redman utdelar häftig ground and pound innan hon reser sig – för att direkt ge sig på Krantic som försöker ställa sig upp. Redman får in ett fint knä, och clinchar med Krantic som lyckats ta sig upp, och får in bra träffar.

Efter en stunds standup går Redman återigen för en nedtagning, och får ner Krantic. Redman pressar Krantic rejält, och får in lite ground and pound innan hon tar bosnierns rygg. Redman växlar och kommer in i mount och får in riktigt fin ground and pound i form av slag och armbågar. Krantic försöker förtvivlat ta sig loss, men det ser riktigt tufft ut.

Redman tar Krantic rygg, och fortsätter utdela ground and pound i form av stenhårda armbågar. Krantic svarar inte alls, och får utstå ordentligt med stryk innan ronden tar slut.

MMAnytts rondvinnare: 10-8 Redman, sammanlagt 20-16 Redman

Rond 3:

Efter lite standup, utan att något egentligen träffar från varken Redman eller Krantic, går Redman för en nedtagning men stoppas av Krantic den här gången.

Redman försöker sig på ännu en nedtagning, men stoppas igen och hamnar i clinch där hon delar ut ett par fina knän. Redman får nästan in en spark, men det är inte mycket som träffar just nu. Redman får dock in några fina bensparkar, och missar med en hög spark.

Redman missar en pushkick, men kontras av Krantic som får in en fin höger. Redman fortsätter hota med sparkar, men får ingen riktig träff. Krantic får in en och annan jabb, men inget av större värde. Matchen tar slut ståendes.

MMAnytts vinnare: Svårt, men 10-9 Redman. Sammanlagt 30-25 Redman

Officiellt resultat: Fannie Redman vinnare via enhälligt domslut

Se MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez exklusiva segerintervju med Redman i videon ovan!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara