Sean O'Malley- Foto: Larry Slater LFA

6 Fighters att följa efter UFC 222

✅Vilka framtida sjärnor bör du följa efter helgens gala? ✅Hitta sociala medier för dessa strålande talanger

Med ett större antal MMA-galor och fighters än någonsin kan det ibland vara svårt att hålla koll på alla blivande stjärnor, dolda supertalanger eller helt enkelt mindre kända fighters som förtjänar extra uppmärksamhet. Som tur är finns MMAnytt för att belysa ett antal fighters som är värda att följa, om ni inte redan gör det, efter deras senaste prestationer. UFC 222 står i fokus i detta första inslag, dela gärna med dig av vem du fått upp ögonen för.

Cody Stamman

  • Twitter: @CodyStamman

28-åringen Cody Stamman (17-1) gick tre ronder med den ständigt topprankade Bryan Caraway och vann slutligen ett jämnt delat domslut. Det var inte den mest övertygande prestationen under hela galan , men faktumet är att han tog sig in i UFC med sju raka vinster och bröt Terrion Wares vinstsvit, därefter slog han UFCs Frankrikehopp Tom Duquesnoy och nu har han kammat hem karriärens största vinst. Stamman är i behov av ett imponerande avslut för att ordentligt ta sin i rampljuset, men han tog ett stort steg dit i helgen.

Alexander Hernandez

Foto via UFC Fight Pass

Den som fick till det snabaste avsluten på hela galan var nykomlingen Alexander Hernandez (9-1) som tog en match mot topprankade Beneil Dariush på endast ett par dagars varsel. Som vi vet nu skrällde Hernandez stort och knockade motståndaren på enbart 42 sekunder och har nu gjort succé i UFCs lättviktsdivision. Det går ännu inte att hitta något Twitter- eller Instagramkonto kopplat till den unge fightern, men det lär dyka upp snart med tanke på att han inte förlorat en match sedan 2013, avslutat sex motståndare, fem av dem i den första ronden och nu lär bli rankad bland de femton bästa UFC-fighters i världen.

Mackenzie Dern

  • Instagram: @mackenziedern
  • Twitter: @MackenzieDern
  • Facebook-sida: Mackenzie Dern 

Det återstår fortfarande ett par frågetecken runt Mackenzie Dern (6-0), som tog hem en sylvass poängseger över Ashley Yoder i sin UFC-debut. Det var en jämn match, och Dern testades ordentligt mot en underskattad motståndare. I slutändan tog sig Dern segrandes ur matchen, hon är fortsatt besegrad och tog sig in i UFC efter en submissionvinst över den respekterade brasilianskan Kaline Medeiros. Dern har mycket att jobba på, men hon har visat sig värd att följa.

Ketlen Vieira

  • Twitter: @ketlenvieiraufc
  • Instagram: @ketlenvieiraufc
  • Facebook-sida: Ketlen Vieira

Brasilianskan Ketlen Vieria (10-0) har verkligen gjort allt rätt sedan hon tog sig till UFC. Obesegrad i sin karriär med sex avslut har hon nu slagit Ashlee Evans-Smith, Sara McMann och nu även den härdade veteranen Cat Zingano. Vieira är precis den sortens unga, nya fighter som divisionen behöver, och hon visade oerhört mycket potential under UFC 222. Hon är endast 26 år gammal och kan kosta på sig något nederlag för att kunna utvecklas till den bästa fightern hon kan bli. Oavsett så lär det bli en underhållande fighter att följa under sin väg mot titeln då hon hittills levererat stort.

Sean O’Malley

Vad ska man säga mer än att ”Sugar” Sean O’Malley (10-0) levde upp till hypen? I den första ronden mot Andre Soukhamthath var ”Sugar” ett par sekunder ifrån att vinna på knockout, i den andra ronden var en submissionvinst enbart ett par sekunder ifrån att säkras. Väl i den tredje skadar O’Malley sitt ben så illa att han inte kunde gå – och vann ändå matchen. Förvisso kan Soukhamthaths taktik kritiseras men faktumet är att O’Malley lyckades segra med en skada som många hade gett upp av. Endast 23 år gammal med ett självförtroende lika stort som sitt hår samt en personlighet lika underhållande som sin fightingstil finns det all anledning att hålla koll på ”The Sugar Show”.

Brian Ortega

Brian “T-City” Ortega. Foto: Joshua Dahl-USA TODAY Sports

  • Twitter: @BrianTcity
  • Instagram: briantcity
  • Facebook-sida: Brian Ortega

Cris Cyborg må ha försvarat sin titel, men det är mycket troligt att Brian Ortega (14-0, 1 NC) var den symboliskt största vinnaren under UFC 222. Han är fortsatt obesegrad efter åtta år som proffs varav nästan halva den tiden varit i UFC. Oavsett vilka hinder han stött på har han alltid lyckats hitta ett sätt att vinna och har tagit sig förbi fighters som Renato Moicano, Clay Guida och Cub Swanson för att säkra en toppranking. Ortega kämpade som en sann mästare mot Frankie Edgar i helgen. Han var villig att tappa mark och ta emot slag för att hitta rytmen, distansen och fotarbetet. Han nyttjade sin längd, räckvidd och kroppstyp perfekt, och lyckades göra det ingen tidigare UFC-mästare någonsin kunde: Knocka Edgar. Ortega kan mycket väl vara den mest kända, eller åtminstone högst rankade på denna lista, men med tanke på vad han åstadkommit förtjänar han ännu mer beröm än vad han redan fått, han kanske snart kan flytta till ett område han hellre vill bo i, och ser ut att ha en riktigt bra chans att ta hem titeln till Kalifornien vid sitt framtida möte med Max Holloway.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...