Guide: MMA hela veckan – här är matcherna du inte får missa

✅ Start redan i natt!

Vi är nu inne i vecka 28 och det här är riktigt fullspäckad vecka för MMA-fansen. Nu för tiden är det dock inte helt lätt att hänga med i allt som händer i sporten, när alla möjliga galor hålls i världens alla hörn på löpande band.

Så vi bestämde oss för att fixa en snabb och enkel guide – över allt det stora som händer i veckan. Vi har nämligen flera spännande matcher att se fram emot, vare sig vi pratar om svenska och nordiska stormatcher eller lovande talanger på den lokala scenen.

Det börjar redan i natt – kolla in listan nedan för att se vad det är som du inte får missa!


Dana White’s Contender Series – säsong 3, vecka 3

  • När: I natt, start klockan 02.00
  • Stream: UFC Fight Pass

Dana White’s Contender Series är programserien som sänds live från UFC APEX i Las Vegas – där heta talanger och rutinerade stjärnskott får chansen att visa upp sig framför UFC-bossen Dana White. De som imponerar på White likväl som matchmäklarna Mick Maynard och Sean Shelby har chansen att göra sig förtjänta av exklusiva kontrakt med den världsledande MMA-organisationen.

Nattens event bjuder i vanlig ordning på fem matcher och särskilt intressant i svenska ögon är Kenneth Bergh.

Den norske talangen, som tränar med den svenske stjärnan Jack Hermansson, tävlar i 93-kilosklassen och fick för en tid sedan chansen att slå sig in i The Ultimate Fighter. Då förlorade han dock redan innan han nådde TUF-huset.

Nu får Bergh, som har vunnit alla sina sex professionella matcher via avslut, en ny chans att ta sig in i UFC. Han möter Brasiliens Antonio Trócoli som är 11-3 i MMA-karriären. En match med nordisk anknytning, mellan två lätta tungviktare som skulle kunna bli framtidens UFC-stjärnor, är inget du som svenskt MMA-fan vill missa!

Kenneth Bergh vs. Antonio Trócoli väntas starta någon gång mellan klockan 03.30.


Professional Fighters League 2019 – PFL 4

  • När: Torsdag natt, start klockan 23.30
  • Stream: Viaplay

Professional Fighters League är MMA-ligan med årliga turneringar med elitfighters i sex olika viktklasser – där varje vinnare belönas med en miljon dollar i slutet av året. Svenske Sadibou Sy tog sig hela vägen till semifinal som mellanviktare 2018 och den prestationen gav honom en plats i årets upplaga, där han nu är med i weltervikt.

Sy gick årets första fight i maj, där han besegrade den tidigare UFC-fightern David Michaud via teknisk knockout på nolltid – efter en välplacerad leverspark. Den segern gav honom sex poäng – ett bra försprång i rankingen – och på torsdagsnattens PFL 4  i Atlantic City, New Jersey får vi återigen se den svenske knockoutmaskinen tillbaka i buren.

Matchen, som går mot den brasilianske UFC-veteranen, Glaico Franca kommer att avgöra Sys plats i slutspelet. Ett nytt avslut i den första ronden skulle kunna innebära att svensken seedas som etta i divisionen, när de åtta bästa sedan ska göra upp om prispengarna.

Torsdagens PFL-gala bjuder dessutom på flera andra MMA-matcher av toppklass, där namn som den obesegrade talangen Kayla Harrison och flera tidigare UFC-fighters kliver in i buren. Att turneringens poängformat premierar avslut brukar garantera en hel del underhållning – så det här är inget du kommer ångra att du kollar på!

Sadibou Sy vs. Glaico Franca väntas starta omkring klockan 01.00.

Bellator 224: Budd vs. Rubin

  • När: Fredag natt, start 00.45
  • Stream: Bellators app (underkort), huvudkort sänds ej i Sverige

Vi ska inte sälja några “wolf tickets” här på MMAnytt. Bellator MMA har visat att man inte kan vara säker på när underkortets matcher går – om de ens sänds överhuvudtaget. Fråga bara Oliver Enkamp. Och att Paramount Network inte ens gav det hela ett ärligt försök innan man nu verkar ha slutat att eftersända huvudkorten i Sverige sätter de svenska fansen i en märklig sits – där man behöver korsa lagens gränser för att kunna ta del av matcherna i vad som anses vara världens näst största MMA-organisation.

Men du som känner dig manad bör iallafall veta att Julia Budd, som tydligen är den längst regerande av alla aktiva Bellator-mästare, försvarar titeln mot obesegrade Olga Rubin. Dessutom återvänder den tidigare titelhållaren Rafael Carvalho, talangen Ed Ruth och en hel del andra. På underkortet är det främst grapplingesset AJ Agazarm man bör hålla ögonen på. Var bara beredd på att matcherna som står på prelims lika gärna kan skjutas upp flera timmar.

Bellator 224: Budd vs. Rubin äger rum i Thackerville, Oklahoma.

Underkortet drar igång 00.45 natten till lördag, medan huvudkortet startar vid 03.00.

Shogun MMA 2

  • När: Lördag, start klockan 20.00
  • Stream: MMATV.co.uk

Shogun MMA 2 äger rum i Spennymoor, England på lördag kväll. Där kommer två svenska MMA-talanger, som tidigare har varit med i landslaget, gå nya proffsmatcher.

Robin Roos har vunnit två raka matcher som proffs på svensk mark, bägge via avslut och anses vara ett av Sveriges mest lovande stjärnskott. Nu beger han sig till England för att möta hemmafightern George Hardwick, som är 3-0 som proffs. Den matchen går i weltervikt.

Vidare har vi Anna Astvik som går sin andra proffsmatch. Debuten slutade i förlust efter bara sex sekunder och nu är den tidigare VM – och EM-guldmedaljören ute efter att säkra sin första vinst som proffs. På lördag möter hon gör hon upp mot fransyskan Claire Lopez, som har vunnit tre av sina fem proffsmatcher hittills, i ett stråviktsmöte.

Dessutom kommer svenske Gabriel Andersson gå en kickboxningsmatch på galan.

Fight Week! 🤜🏼💥🤛🏼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️På lördag möter Robin "Pretty Boy" Roos hemmafightern George Hardwick på New Shogun…

Publicerat av Mats Thögesen Måndag 8 juli 2019

Astviks match väntas starta omkring 23.00 (OBS – ingen garanti, var ute i god tid), varefter Roos går nästa match.

UFC Sacramento

Slutligen är UFC tillbaka med en ny gala. UFC Sacramento – även kallad UFC on ESPN+ 13 eller UFC Fight Night: De Randamie vs. Ladd – äger rum i Sacramento, Kalifornien. Det är visserligen inte den mest fullspäckade UFC-galan vi sett, men matchkortet har ändå några guldkorn att hålla ögonen på.

Rent nyhetsmässigt är förstås Urijah Fabers comeback på hemmaplan den största storyn. Han möter Ricky Simon i ett bantamviktsmöte som utgör den delade huvudmatchen, medan den tidigare fjäderviktsmästarinnan Germaine de Randamie gör upp mot obesegrade Aspen Ladd i en kvinnlig bantanviktsmatch som toppar galan.

Hemmafightern Josh Emmett ställs även mot Mirsad Bektic i en fjäderviktsdrabbning av toppklass, som kan bli riktigt intressant.

All information om helgens UFC Sacramento hittar du här.

UFC Sacramento – Stream:

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara