Håkon "The Ferocious" Foss. Foto: MMAnytt

Håkon Foss inför Cage Warriors 93: “Svensk MMA stiger hela tiden”

✅ Räds inte av veteranmotståndaren som är "Samma Jack Mason varje gång" ✅ Redo för återkomst på hemmaplan

Svenske Håkon Foss återvänder till tävlande i Skandinavien på lördag när han tar sig an den brittiske veteranen Jack MassonCage Warriors 93 – En av de mest erfarna motståndarna Foss någonsin mött. Inför galan talade Foss med MMAnytt om sina egna motgångar, nordisk MMA och mycket mer!

Cage Warriors 93: Exklusiv intervju med Håkon Foss

‼️🇸🇪 "Svensk MMA stiger hela tiden" 🇸🇪‼️Den Norge-baserade svensken Håkon Foss återvänder till buren för att ta sig an veteranen Jack Mason när topporganisationen Cage Warriors gör sin Sverigedebut i Göteborg på lördag 🔥 Kolla in vår exklusiva intervju med Foss här! ⬇️👇🏻 #CW93

Publicerat av MMAnytt.se den 27 april 2018


Vad gäller de nordiska framgångarna på den världsliga MMA-scenen hade han följande att säga:

“Vi är hårda jävlar! Vi har mer strukturerad träning och sådana saker, vi har folk med kunskap som är tränare, som vi ser på de stora gymmen, som Redline dr de har Akira (Corassani), Mohsen (Bahari) på Frontline, Allstars har ritkigt bra struktur. Det poppar upp mer och mer gym med bra struktur, bra tränare, bra sammanhållning.”

För de som inte sett Foss tävla tidigare, så lär denna svenske doldisen ta en allt större plats i rampljuset efter helgens gala.

“Jag anser att jag är en av de mest roliga welterviktarna att se där ute. Om jag inte avslutar min motståndare så går jag ut på skölden”

Sist Foss tävlade i Sverige besegrade han Zebaztian Kadestam i IRFA.

Efter att ha gått en enstaka match i Cage Warriors i mars 2014, då han ströp ut svenske Per Franklin med en triangel på Cage Warriors 66, skrev Foss sedan på för topporganisationen på nytt i början av 2017.

Återkomsten på Cage Warriors 81 slutade i en submissionvinst för Foss, som ställdes mot engelsmannen Martyn Harris. Därefter har han dock förlorat två raka matcher – först mot Craig White via submission på Cage Warriors 84 och senast mot Jamie Richardson via teknisk knockout på Cage Warriors 86.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara