Jack Hermansson förklarar – därför vill han möta “The Spartan” härnäst

✅ "The Joker" ute efter rankad motståndare efter helgens dominanta seger: "Tar hem det via ground-and-pound"

Jack Hermansson gjorde en finfin comeback till oktogonen efter ett drygt halvårs frånvaro i lördags. “The Joker” tog sig an Gerald Meerschaert på UFC Milwaukee, och stod för en dominant insats då han snabbt tog ner amerikanen för att sedan avsluta honom via submission i den första ronden.

Läs mer: Jack Hermansson vinner via submission på UFC Milwaukee!

“Tog inte emot ett slag – skönt”

En otroligt skön vinst för Hermansson, som dessförinnan gått två riktigt tuffa matcher – först en TKO-förlust mot farlige Thiago Santos, och därefter en spektakulär comebackseger när han besegrade Thales Leites trots att han brutit revbenet i den första ronden.

– Man förväntar sig alltid det värsta egentligen, så det kan jag inte säga att jag hade förväntat mig (att vinna i första ronden). Men jag vet att jag är kapabel till det, så jag är inte så förvånad. Jag har haft två matcher på raken där jag har dragit på mig skador, och nu tog jag inte emot ett enda slag, så det är skönt, säger Hermansson i MMAnytt-podden.

Vill möta “The Spartan” eller Tavares

Direkt efter matchen utmanade svensken Elias Theodorou och Brad Tavares, två rankade mellanviktare.

Varför just Theodorou eller Tavares?

– Jag vill ju ha en motståndare som är rankad. De killarna har ganska bra records, och samtidigt känns det som om där innanför min räckvidd. Jag skulle kunna utmana Robert Whittaker (mellanviktsmästaren) men det är ingen som kommer ge mig den matchen. Det känns som att Theodorou eller Tavares kan vara realistiska matchningar, säger Hermansson.

“Skulle passa mig bra”

Särskilt intresserad är Hermansson av att möta just Theodorou. “The Spartan” är just nu rankad på plats #13 i den officiella mellanviktsrankingen, och tog nyligen hem en fin seger mot Eryk Anders.

“The Joker” tror att han har precis det som krävs för att stoppa honom.

– Jag tror att han skulle passa mig bra. Han är en fighter som vinner många av sina matcher på sin goda kondition, och jag är kanske en fighter som kan matcha den och ta honom på andra delar, säger Hermansson.

Hur tror du att den matchen skulle sluta?

– Jag tror att jag skulle ta hem den via ett ground-and-pound-avslut, säger Hermansson med ett leeende.

 

Vill ni se Hermansson vs. Theodorou? Kommentera nedan!

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara