Johannes Vinasco - Foto via Instagram: vinaasco

Johannes ‘Vinnie 2 Gunz’ Vinasco: “Jag kunde inte backa”

✅ EXKLUSIV INTERVJU ✅ Obesegrade Tensta-produkten går sin sjätte proffsmatch ✅ Möter rutinerad finne i Helsingfors

Johannes “Vinnie 2 Gunz” Vinasco är en ung lovande boxare från Kista i Stockholm, skolad av Tonton Semakala och Kamran Kabinejad från Tensta BK. Efter boxningsdebuten 2015 har Vinasco nu ett matchfacit på 5-0, varav tre via knockout.

På fredag går han sin första match utomlands – även om det bara är en kort resa till grannlandet Finland och Kulttuuritalo i Helsingfors.

Hans kommande motstånd är både yngre och mer meriterat än det tidigare motståndet och Vinasco går dessutom matchen på sin motståndares hemmaplan.

Tomi Silvennoinen är en 22 år gammal superwelterviktare som har ett matchfacit 6-1 med fyra knockouter. Hans enda förlust kom via domslut i hans femte proffsmatch. Matchen mellan Vinasco och Silvennoinen skulle först ha ägt rum i mars, men flyttades sedan till  den sjätte april.


“Man måste hitta det som verkligen får en motiverad att vilja ändra på sig själv och jobba mot något bättre”

– Johannes “Vinnie 2 Gunz” Vinasco om hur man vänder en negativ trend i livet till något positivt.


Läs mer: Framtidshoppet “Vinnie 2 Gunz” Vinasco: ‘Mitt mål är att bli världsmästare’


Målet är att bli bäst i världen

Vinasco blev stämplad som problembarn som ung då han hade mycket energi och ilska som han inte kunde kontrollera. Det kunde vara allt från busstreck till att inte backa när det hettade till, vilket ofta ledde till slagsmål – många gånger mot fler än en person.

Under ungdomen var det många som ville testa honom och han var inte den som vek ned sig för en utmaning.

Efter ett större antal street fights hittade han boxningen – och hans liv förändrades drastiskt. Han lyckades vända den negativa spiralen till något positivt och livet som proffsboxare har gjort honom till en helt ny människa.

Han har tävlat i flera olika kampsporter bland annat MMA och BJJ, och har dessutom gått 35-40 amatörmatcher i boxning – något som inte föll honom i smaken. När äntligen fick göra sin proffsdebut kände han att han “kommit hem”.

Intervju med Johannes Vinasco inför matchen mot Silvennoinen

Under sista veckan inför den stundande matchen passade MMAnytt på att ta ett snack med Vinasco för att få reda på lite mer hur livet har varit efter hans senaste vinst i slutet av november förra året.

– Det har gått 4 månader sedan din vinst på Tegelbruket i Örebro mot Anatoli Lyubenov. Vad har du gjort efter vinsten?

“Efter min senaste fight så drog jag till Thailand med min bror och brorson för att få koppla av lite, men samtidigt passa på att träna när jag var där. 

Jag håller alltid igång med boxningen, för man vet aldrig när ett bra erbjudande kan dyka upp” sade Vinasco till MMAnytt.


– Motståndet är betydligt bättre än dina tidigare matcher. Hur har du förberett dig för två extra ronder och mer meriterat motstånd?

“Motståndet är definitivt ett steg upp men det är precis den riktningen jag ska! Han är i samma sits som jag – han har inte mött någon som är lika bra som ‘Vinnie 2 Gunz’ förut.”

“Eftersom matchen är sex ronder så har jag tränat hårdare och längre inför denna match än någonsin tidigare. Team Vinasco tränar i DIF:s boxningsklubbs lokaler i Stockholm och mina tränare Tonton Semakala och Kamran Kabinejad kommer vara med mig hela vägen – det finns inga bättre tränare” sade Vinasco.

Hans motstånd är relativt okänt och ingen av hans proffsmatcher går att hitta online, vilket gör att det är svårt att förbereda sig specifikt för motståndaren. Det spelar ingen roll för Vinasco dock, vars fokus endast ligger på sin game plan och målet att bli bäst i världen.

“Det finns inte mycket film att studera så jag vet inte så mycket om honom, men det spelar ingen roll! Jag har min game plan klar och jag ska köra på den – det enda som gäller är en vinst!” sade Vinasco

“Mitt mål att bli bäst i världen är oförändrat och då är det naturligt att motståndet blir bättre och bättre.”


– Har du några tips till ungdomar om hur man tar sig ur ett destruktivt beteendemönster?

“Att prata om sina problem hjälper – oavsett om det är med vänner eller med familj. Att ha ett nätverk av människor man kan lita på som kan agera stöttepelare är väldigt viktigt.

Men samtidigt måste man ha ett positivt mål att jobba mot. Det har gått ett par år sedan jag hittade kampsporten men det finns fortfarande mycket jag har kvar att jobba med.”

“Självklart är ingen perfekt och jag kommer alltid vara jag – men nu är det jag som styr över mina handlingar, inte min ilska.”

Matchen kommer att streamas på Viaplay

No Excuses Fight Night går av stapeln i Kulttuuritalo i Helsingfors den sjätte april och kommer att visas på Viaplay. Galan börjar 19.00 och Vinascos match kommer att starta ca 21.00 svensk tid.

I huvudmatchen möts Eva Wahlström (21-0-1, 3 KOs) och Melissa St. Vil (10-2-4,  1 KO) i en match om WBC-bältet i superfjädervikt.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...