Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Jonatan Westin: “Är inte rädd för Andreas Gustafsson – långt ifrån!”

✅ Svenskstjärnorna vill göra upp ✅ Konflikten har satt stopp ✅ "Egen vinning - eller det som är bäst för sin fighters karriär?"

En stor svensk MMA-fight mellan två av landets hetaste mellanviktare har diskuterats i över ett halvår. Det rör sig om en drabbning mellan Stockholmsfightern Jonatan Westin från Allstars Training Center, och Västerås Fight Clubs Andreas “Bane” Gustafsson.

Bägge parter är sedan länge villiga att göra upp och vid två tillfällen har svenskmötet varit nära att bokas, bara för att falla isär i sista sekund. Så vad är det egentligen som sätter käppar i hjulen?

I en ny intervju med MMAnytt reder Westin ut saken från sin sida.

– Jag är inte rädd för att möta Andreas Gustavsson, långt ifrån! klargör Jonatan Westin och fortsätter:

– Jag möter honom mer än gärna, så får man svaret på vem som egentligen är bäst utav oss två. Men det man måste förstå är att jag är en familjefar och har ett företag vid sidan om min proffskarriär, vilket bär med sig ett ansvar.

Jonatanv Westin vill möta Andreas Gustafsson (på bilden) – bara inte i Västerås. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Jonatan Westin vill möta Andreas Gustafsson om AK-bältet

Vad som hittills satt stopp för Westin vs. Gustafsson har i stora drag handlat om en konflikt mellan de olika teamen, som grundat sig i var matchen bör äga rum. Allstars Training Center, som har en nära koppling till AK Fighting Championship, har försökt få till en titelmatch om AK-bältet – medan Västerås Fight Club, som ligger bakom Fight Club Rush, vill ha fighten där istället. I media har dessutom bägge sidor hävdat att de kommit på idén först och därav haft rätt till matchningen.

Fighten var till slut nära att bli av till FCR 6 i Västerås den 29 februari, men Westin valde till slut att avböja.

Vad fick dig att säga nej?

– Jag kommer ifrån en välbetald organisation (Westin fightades i amerikanska PFL:s miljonturnering, reds. anm.) där jag hade en ekonomisk vinning varje gång jag tävlade. Då kunde jag satsa helhjärtat på min MMA-karriär och samtidigt se till att min familj hade det bra. Hemma i Sverige är det inte ens i närheten av samma ersättning, vilket jag kan förstå då sporten fortfarande är betydligt mycket mindre här i jämförelse med USA.


“Då återstår bara en fråga för Andreas team: är man ute efter sin egen vinning, eller är man ute efter att göra det som är bäst för sin fighters karriär?”


Westin förklarar att han inte har något emot att fortsätta fightas i Sverige, men att han då vill göra det på den bredaste plattformen – som erbjuder störst förutsättningar för att ta sig tillbaka till en internationell organisation igen. Enligt Westin är detta AK Fighting Championships kommande event, som arrangeras i samarbete med topporganisationen BRAVE Combat Federation i Stockholm den 18 april.

Vad gör att du värderar den galan högre än FCR 6?

– Jag ser ingen vinning i att möta Andreas Gustafsson i Västerås. Jag säger inte att det är mycket bättre betalt någon annanstans. Men ska jag fights i Västerås på en mindre plattform – eller ska jag fightas på hemmaplan för en större organisation som ska samarbeta med en av världens snabbast växande organisationer? Där galan sänds globalt i hela världen och hemma i Sverige på den största plattformen? Efter min senaste vinst är jag även tilltänkt för en titelmatch om AK-bältet som galans delade huvudfight, vilket stärker mediaintresset ytterligare och ger nya möjligheter. Då anser jag att det är bättre för både mig och Andreas att ta matchen på AK/BRAVE-galan istället.

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Majdi Shammas: “Ville gärna göra det här på FCR 6, men …”

Westin slog senast ut irländaren John Redmond – klubbkamrat med superstjärnan Conor McGregor – på hemmaplan under AK Fighting Championship 2. Gustafsson säkrade å andra sidan sin femte raka seger och sitt första professionella titelbälte, när han besegrade engelsmannen Shaun “The Legend” Lomas via teknisk knockout i brittiska Shogun MMA sist han var aktuell.

Att en fight mellan de båda skulle generera stort fanintresse i Sverige råder det inga tvivel om.

– Då återstår bara en fråga för Andreas team: är man ute efter sin egen vinning, eller är man ute efter att göra det som är bäst för sin fighters karriär? Jag tror att alla skulle svara samma sak på den frågan, så jag ser ingen anledning till varför man då ska tacka nej till att ha matchen mellan oss den 18 april i Stockholm, säger Westin.

MMAnytt frågade även Majdi Shammas, manager åt Westin liksom flera UFC-stjärnor, om hans syn på saken.

– Jag ville gärna göra det här på FCR 6. Men om en fighter själv kommer och frågar mig, “varför ska jag möta honom i Västerås – när jag kan möta honom i BRAVE där vi har chansen att synas framför miljontals människor, samt en större möjlighet att tjäna en slant på sponsorer?” Då har jag som manager svårt att fortsätta motivera honom till någon han själv inte vill, förklarar Majdi Shammas.


LÄS MER: KLART: Monstertalangen går titelmatch på hemmaplan!

LÄS OCKSÅ: Svensk MMA-profil i blåsväder – efter hatisk kommentar: “J*vla arab”


Vem vinner om svenskmötet bokas in – Jonatan Westin eller Andreas Gustafsson? Kommentera!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...