Benjamin Bennett vs Khamzat Chimaev Brave 18

Officiellt: Allstars-talangen Khamzat Chimaev möter världsmästare på Brave 18

✅ Supertalangen klar för ny proffsmatch - i Bahrain ✅ "Han är en aggressiv brottare som avslutar"

De som lyssnade på MMAnytts försnack inför UFC 229 med Jörgen Hamberg och Tobias Harila fick höra en exklusiv nyhet om den stigande talangen Khamzat Chimaev. Då kunde nämligen Hamberg avslöja att “Borz” kommer gå sin nästa proffsmatch mot den tidigare VM-guldmedalöjren Benjamin Bennett på Brave 18, som äger rum i Bahrain 16 november.

Under livesändningen hade både Hamberg och Harila mycket bra saker att säga om Chimaev, som tränar på Allstars Training Center i Stockholm.

“Han är en aggressiv brottare som avslutar – och det är det som skiljer honom från mängden,” sa Hamberg.

“Och han är en bra striker, han är lurig,” fyllde Harila i.

Har dominerat sina två första proffsmatcher

Nu är Chimaev vs. Bennett officiellt bekräftad. Matchen går i weltervikt.

View this post on Instagram

✔️ My next fight 16 November. @bravemmaf 18.

A post shared by BORZ️ (@khamzat_chimaev) on

Chimaev (2-0 MMA) är en av de mest lovande MMA-talangerna i Sverige just nu. Efter att ha samlat på sig ett gäng imponerande segrar på amatörscenen tog han klivet över till proffs i år och avslutade norrmannen Gard Olve Sagen via teknisk knockout i debuten på IRFA 14. Därefter gick han tillfälligt upp till mellanvikt och ströp norske Ole Magnor medvetslös i den första ronden på FCR 3 i augusti.

Bennett (1-0 MMA) har en gedigen amatörkarriär bakom sig. Förra året kammade amerikanen hem fem raka vinster under loppet av sex dagar för att vinna en guldmedalj under IMMAF:s världsmästerskap. I somras gjorde Bennett sin professionella MMA-debut mot irländaren Sebastian Kozok på Brave 13, en match som han vann via teknisk knockout när läkaren tvingades stoppa matchen efter den första ronden.

Brave 18 äger rum i samband med årets MMA-VM, där en stark trupp från världens bästa MMA-landslag – Sverige – ställer upp med flera medaljhopp.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...