Knockoutartisten Marc Diakiese planeras för match i Hamburg

✅Källor till MMAnytt avslöjar planerna om match i Tyskland ✅Hade en av de bästa knockouterna år 2017

En spännande lättviktsmatchning planeras för UFC Fight Night 134 i Hamburg, Tyskland den 22:a juli, och det är källor till MMAnytt som menar på att en lättviktsmatch mellan Marc “Bonecrusher” Diakiese (12-2) och afghanen Nasrat Haqparast (8-2) är i planeringsfasen. Tyska GNP1 har också rapporterat matchningen, men UFC har själva inte annonserat matchen.

Utöver denna planerade matchning mellan stigande talanger kommer Abu Azaitar, en fighter MMAnytt uppmärksammat som stigande talang för ett par år sedan, att debutera mot den rutinerade brassen Vitor Miranda, och även serben Darko Stoši? gör UFC-debut mot amerikanen Jeremy Kimball i lätt tungvikt.

En av Englands mest lovande talanger

Drakkar Klose (till vänster) vann sin senaste match mot Marc Diakese. Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports

Diakiese har byggt upp sitt namn inom de lokala MMA-scenen och med en oförutsägbar och explosiv stil har han snabbt skaffat sig många fans även utomlands. Han gjorde sin UFC-debut mot polacken Lukasz SajewskiUFC 204 och vann på knockout i den andra ronden. Han följde upp med en poängseger över Frankie Perez och sedan en omtalad och hyllad knockout över finnen Teemu Packalén som många såg som en av 2017s bästa. Han har dock stött på problem sedan dess och förlorat två raka matcher på domslut, mot Drakkar Close och Dan Hooker.

Haqparast är ursprungligen från Afghanistan men är baserad i Los Angeles och tränar på Kings MMA. Likt sin motståndare har han en talang för knockouts då alla hans segrar kommit via T/KO. Han gjorde sin UFC-debut mot polske Marcin Held på UFC Fight Night 118 i Polen och förlorade på enhäligt domslut efter full tid.

Vem vinner lättviktsmatchen? 

Tillfälligt matchkort

  • Lättvikt: Marc Diakiese vs Nasrat Haqparast
  • Lätt tungvikt: Darko Stosic vs Jeremy Kimball
  • Mellanvikt: Vitor Miranda vs Abu Azaitar

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara