Krönika: Det officiella matchkortet inför UFC 249 får mig att må … konstigt

✔ Kommer UFC 249 att kosta mer än det smakar? ✔ "Vi förlorar Khabib vs. Ferguson - kanske för alltid," skriver Matias Andres.

Kasta kaffemuggen i väggen om du också startar din morgon på detta sätt: medan dagsljuset letar sig in i rummet så vaknar du till liv med ett leende på läpparna. Du börjar sträcka på dig och slår nästan ned din väckarklocka i golvet – GOD MORGON VÄRLDEN!

Med sömndruckna ögon börjar du i ett zombie-likt tillstånd att knappa dig runt på telefonen. Och i takt med att synapserna i hjärnan börjar spraka som ett billigt tomtebloss så blir du påmind om att du lever i en prequel till 2011-filmen Contagion, men inte fan ligger Gwyneth Paltrow bredvid dig och sussar.

Det är okej att gå att lägga sig på nytt. Du behöver varken bli rippad, rik eller skriva en bok under de här tiderna, det är okej att lägga ribban riktigt lågt och ge dig själv en guldstjärna om du ens sätter på dig byxorna.

Idag är dock ingen vanlig dag!

Paltrow ligger fortfarande inte i din säng, men det gör Dana White och han har goda nyheter. Nej, det är inte tal om något nytt sextape, tänk större! För i dagarna har nämligen UFC tagit stora steg i rätt riktning… eller kanske i fel riktning, beroende på hur man ser på det.

Det kommer framtiden att få utvisa.


UFC 249 Matias Andres MManytt Tony Ferguson Khabib Nurmagomedov


Officiellt: Här är alla matcher – inför UFC 249!


UFC 249 blir av – Hurra?

White meddelar att UFC 249 fortfarande är planerat att ta vid den 18 april och ESPN har rapporterat att de är i slutskedet av att boka in en plats för galan på USAs västkust.

Inte nog med det, White har även sagt att han med största sannolikhet har lagt vantarna på en öde ö där UFC kommer att börja sända matcher varenda vecka, i minst två månader framöver – PREACH!

 

Dana White, you crazy son of a gun, you did it again!

 

Men trots att det ser ut som vi kommer få vår veckovisa dos av vår favoritsport så måste jag ändå erkänna att det finns en hel del känslor som just nu simmar runt i mitt inre.

Plocka upp skärvorna från kaffekoppen och gör dig redo att kasta om du håller med:

#1 Vi förlorar Khabib vs. Ferguson – kanske för alltid

Jag älskade att White gjort allt i sin makt för att få till UFC 249, men i samma sekund som det stod klart att titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson var inställd så svalnade mitt intresse rejält.

Ferguson vs. Justin Gaethje kommer utan tvekan att bli en galen match, MEN JAG VILL SE KHABIB vs. FERGUSON! Gaethje är grym och det finns en stor sannolikhet att han lyckas besegra Ferguson och därmed får nästa titelchans.

Låt oss säga att Ferguson blir skadad eller även förlorar matchen efter det, hur relevant blir då en match mot Khabib?Ferguson förtjänar sin titelmatch, den här matchen förtjänar att bli av och jag vägrar att leva i en värld där jag aldrig får veta om Fergusons ground-game är Khabibs kryptonit – DAMMIT!

#2 Hur mår dessa människor egentligen, och i vilket skick kommer de att vara i?

Att den senaste tiden har varit tumult, svår och förvirrande kan nog alla skriva under på.Det finns dagar jag knappt vill stiga ur sängen och det enda som håller mig levande är att jag givit mig själv ett frikort som tillåter mig att äta hur mycket glass jag än vill.

Det finns få likheter mellan mig och en UFC-fighter (förutom att jag är typ lika lång som Joseph Benavidez) men att dessa tider har skapat kaos i även deras liv är en lågoddsare.Det är HELT OMÖJLIGT att träna som vanligt i dessa tider, även för elitidrottare.

Lägg sedan till en enorm stress, svårigheterna att få tag i sin vanliga mat, brist på träningspartners, brist på massage eller fysioterapeuter etc. Vilket skick kommer våra fighters att vara i och kommer det att märkas av?

#3 Are you not entertained?!

Hela den här kalabaliken hade känts bra mycket bättre om jag visste att det handlade om ett gäng förmögna idrottsmän som alla slåss för deras genuina kärlek till sporten och oss fans.Jag tror att de flesta på exempelvis UFC 249 huvudkort har så de klarar sig, men sanningen är att UFC:s affärsmodell gör att många fighters är beroende av att slåss regelbundet och lever från lönecheck till lönecheck, utan mycket till säkerhet eller möjlighet att spara.

Om den rådande situationen kommer leda till NÅGOT positivt inom vår lilla MMA-bubbla så hoppas jag att fighters på nytt börjar se över möjligheten att bilda en förening och unisont jobbar för att förbättra sin arbetslivssituation.

För om jag ska sitta och titta på livesänt våld från en öde ö i mitten av ett virus-inferno så vill jag åtminstone veta att mina fighters blir rikligt belönade.Matias Andres är en frilansskribent baserad i Asien sedan mer än sex år tillbaka.

Han skriver regelbundet för MMAnytt, ONE Championship, World Lethwei Championship och Vagabond. Du kan följa honom på Instagram eller på Facebook

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtKrönikaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara