Foto: Jannika Navjord

Lär känna redaktionen: Ashah Tafari

I takt med att MMAnytt växer vill vi passa på att bjuda in våra läsare till att lära känna personerna bakom texterna. Under resten av året kommer vi ha med löpande intervjuer med MMAnytts skribenter och först ut är Ashah Tafari.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Ashah Tafari började först som läsare av MMAnytt men tog sedan steget över till att skriva artiklar för sidan. Denna unga talang har en bakgrund inom karate där han har varit med i juniorlandslaget och kammat hem både SM – och NM-guld, och har till och från tränat MMA på Pancrase Gym i Stockholm.

*

Berätta lite om dig själv, Ashah. Var är du född, uppvuxen och bosatt för tillfället?

– Jag är en snart 20-årig stockholmare som alltid haft ett stort intresse för kampsport och har efter en längre karatebakgrund börjat intressera mig särskilt för MMA. Jag har även en stor passion för att skriva texter av alla slag och är i dag skribent och reporter här på MMAnytt. Jag tog studenten i somras och jobbar utöver detta även lite sporadiskt i en kampsportsbutik och som karatedomare några gånger om året. Jag föddes här i Sverige och är (tro det eller ej) i princip helsvensk med en bråkdel norska rötter. När jag var fyra år gammal flyttade jag med familjen till Ghana i Afrika och bodde där i tre år, innan vi sedan flyttade tillbaka igen 2004. Idag bor jag i Farsta.

För dem som följt sidan de senaste åren är du ett välbekant ansikte. Hur kom du först i kontakt med MMAnytt och när började du bidra med dina egna texter?

– Det finns en anledning till att vi på MMAnytt har en varningstext längst upp, som lyder “vi är beroendeframkallande”. Jag var (och är) en av nutidens största mobil-zombies när det kommer till att läsa MMA-nyheter och har nu hängt här på sidan och kommenterat i över fyra år… En gång höll jag inte alls med en krönikörs tes här på sidan och skrev då en kommentar som i princip blev en debattartikel i sig själv, varpå några andra läsare skrev att de ville se mig som skribent på sidan. Kort senare skulle jag ha praktik i gymnasiet och frågade då Mazdak Cavian, som jag hade mött på Pancrase, om jag kunde ha min två veckor långa prao som skribent här. Sedan dess har jag varit kvar i redaktionen.

Vad har du för visioner gällande sidan i framtiden?

– Mina visioner är att MMAnytt ska fortsätta växa och i förlängningen kunna konkurrera med amerikansk media. Jag älskar MMA och vill göra vad jag kan för att introducera nya människor till denna underbara sport. Jag har en enorm respekt för alla fighters som kliver upp i buren och samtidigt som jag vill hålla er läsare uppdaterade om allt som händer runt de större organisationerna som UFC, försöker jag också rikta uppmärksamheten till våra svenska fighters genom att få till intervjuer löpande liksom att vara på plats och täcka galor på hemmaplan. Målet är att nu ta MMAnytt till nästa nivå, kunna expandera ytterligare och därmed erbjuda en ännu bättre sida för er läsare.

Svenska mästerskapen i karate 2016. Foto: Christer Hagman

Vad säger du till folk som inte är insatta i sporten och säger att MMA endast är glorifierat våld?

– Kampsport överlag är så mycket mer än det tillsynes våldsamma. Det är något alldeles speciellt där man lär sig att bli disciplinerad och vara ödmjuk mot varandra som människor. När man tränar kampsport klär man av sig alla sociala roller och är bara sig själv. Det är stärkande och kan hjälpa många att hamna på rätt bana i livet. Av alla kampsporter är MMA det absolut tuffaste och självklart finns det folk som vill göra upp i tävlingssammanhang. Allt sker i kontrollerade former och även om det ibland ser brutalt ut på utsidan så är det statistikt sett ingen farlig sport i jämförelse till många andra. Allt kan hända och du kanske blir obekväm av att se någon i en blodig match, men för den fightern kan det lika gärna vara den bästa dagen i dennes liv och du själv kan alltid välja att inte kolla. 

Vem skulle du själv vilja möta i buren för en tre-rondare?

Conor McGregor. Jag gillar hans fightingstil och alla vill väl få sin red panty night?

Vad ser du fram emot 2017?

– Numera lägger jag ner tid på sidan på olika sätt varje dag och jag älskar det! Jag känner att jag har mycket mer att erbjuda för att göra sidan ännu bättre och kan inte tänka mig att syssla med något annat än detta just nu. 2017 kommer jag och redaktionen fortsätta att leverera krönikor, intervjuer, videor, debattinlägg, grävande artiklar, artikelserier med kuriosa och mycket mer därtill. Samtidigt är tanken att börja resa mer och mer och eventuellt testa på att bo utomlands på egen hand framöver.

Hur kan våra läsare komma i kontakt med dig?

– Läsarna är välkomna att antingen kommentera här på sidan, kontakta mig personligen via Facebook och/eller Instagram alternativt maila till [email protected]! Jag började som en läsare precis som er och svarar gärna på frågor liksom tar emot tips och konstruktiv kritik.

*

Fem snabba:

Favoritmat: Falafel.

Favoritfighter: Conor McGregor.

Favoritmatch: Renan Barao vs. TJ Dillashaw.

Favoritfilm: Kollar bara på MMA.

Favoritresmål: Amsterdam.

Har du några egna frågor till Ashah eller redaktionen? Skriv i kommentarsfältet eller kontakta honom direkt!

Vi kommer under den kommande tiden att jobba hårdare för att förbättra vårt arbete på sidan och vi ber om hjälp från er läsare. Kom gärna med tips och konstruktiv feedback för att hjälpa MMAnytt att fortsätta vara nordens största kampsportssida och växa ytterligare!

Omslagsbild: Jannika Navjord

 

Juventus vs Bologna

 

1.57 – 6.00

 

2 Oktober | 20:45 | Italien – Serie A


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtPancrase GymRekommenderatSenaste NyttZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
19 Kommentarer
 • 6948
  29 September 2016 at 04:33

  Kul initiativ, trevlig läsning.

  • Ashah Tafari
   29 September 2016 at 07:23

   Kul att det uppskattades! :)

 • tojo77
  29 September 2016 at 04:34

  Tycker du skriver riktigt bra Ashah. Frågor till dig:

  Varifrån kommer ditt namn? Det är svårplacerat. Jag hade gissat mellanöstern eller omskrivet slaviskt namn. Norska rötter skriver du. Krejsi.

  Hade du ett alias när du kommenterade här förut, och i så fall vilket? Om du vill dela det förstås.

  • Ashah Tafari
   29 September 2016 at 04:52

   Kul att du tycker det!

   Mitt namn Ashah härstammar från bibeln. De flesta av mina syskon fick ett “normalt” namn och ett udda mellannamn. I mitt fall började jag tidigt kallas för Ashah istället för Mikael, som egentligen var mitt förnamn från början.

   Angående efternamnet skulle jag egentligen ha haft Sveriges vanligaste efternamn Andersson, om det inte vore för att farsan bytte. Jag kommer från en rasta-familj och mitt fullständiga namn är Ras Mikael Ashah Tafari (Ras–Tafari).

   Jag har alltid kört på detta Disqus-acc som är länkat till min FB :)

   • tojo77
    29 September 2016 at 05:16

    Vilken go historia bakom namnet! Tack för att du delade med dig.

    Vad innebär det att komma från en rasta-familj? Är det religiöst eller räcker det att man gillar reggae riktigt mycket :D Försökte fatta lite med en googling, men blev inte så mycket klokare.

    • Ashah Tafari
     29 September 2016 at 05:31

     För mig innebar det att jag växte upp med dreadlocks utan att klippa håret tills jag var 13 år gammal, var vegan och helt enkelt fick en lite annorlunda uppväxt på vissa sätt. Vid 13 års ålder började jag gå mer åt min egen väg men reggaemusiken dånar fortfarande i hörlurarna :D

     • Headown
      29 September 2016 at 07:05

      Kul att höra, jag är själv en obotlig hårdrockare. Reggae är en utav dom få andra musikstilar jag klarar av.

     • Ashah Tafari
      29 September 2016 at 07:21

      Detsamma gäller för mig fast med rock då :)

     • Headown
      30 September 2016 at 09:00

      ? (: Jag ser att två av mina kommentarer i artikeln om dig står som “pending”, vad beror det på?

     • Ashah Tafari
      30 September 2016 at 11:55

      Måste blivit nåt fel, kan inte se vad det beror på.

     • Headown
      30 September 2016 at 05:25

      Ok, tack för svar.

   • Headown
    29 September 2016 at 07:04

    Det var faktiskt intressant att få veta mer om Dig. Rasta har länge varit en fascinerande stil tycker jag. Kul och faktiskt väldigt otippat när man hör lite om dig. Så ung med, stay strong!

    • Ashah Tafari
     29 September 2016 at 07:23

     Härligt att höra!

   • Wally Johnson
    29 September 2016 at 08:25

    Rastafari, Amsterdam och du gillar falafel ;)

    My man!

   • Frantic
    29 September 2016 at 08:28

    Jag trodde Johansson var vanligast, kul för mig att bli döpt till Erik Johansson, typ lika spännande som John Smith i USA ?.

    Kul läsning iaf, keep up the good work! :)

    • Ashah Tafari
     29 September 2016 at 09:29

     Haha! Kul att du gillade intervjun :)

 • tommy
  29 September 2016 at 10:50

  Haha! “Favoritfilm: Kollar bara på MMA.” Underbart.
  Undrade om du tränar mma eller bara följer det.
  Sen såg jag att karatebilden var från 2016, så något verkar du hålla på med :)
  Så, vad tränar du?

  • Ashah Tafari
   29 September 2016 at 11:54

   Efter min comeback på karate-SM i år har jag legat på latsidan med träningen. Har varit till och från och jag tenderar att ha för många bollar i luften för att orka träna så mycket som jag egentligen vill och borde. Tanken är att inom kort köra igång igen på Pancrase och träna karate och MMA parrallelt, med en guldmedalj på SM 2017 som första mål. Mitt mål inom MMA:n är just nu främst att påverka sporten medialt, men jag har länge haft en längtan efter att gå matcher i fullkontakt. Detta skulle jag dock bara tillåta mig att göra om jag känner att jag tränat tillräckligt hårt och disciplinerat under en längre tid.

  Svara