Foto: Jannika Navjord

Lär känna redaktionen: Ashah Tafari

I takt med att MMAnytt växer vill vi passa på att bjuda in våra läsare till att lära känna personerna bakom texterna. Under resten av året kommer vi ha med löpande intervjuer med MMAnytts skribenter och först ut är Ashah Tafari.

Ashah Tafari började först som läsare av MMAnytt men tog sedan steget över till att skriva artiklar för sidan. Denna unga talang har en bakgrund inom karate där han har varit med i juniorlandslaget och kammat hem både SM – och NM-guld, och har till och från tränat MMA på Pancrase Gym i Stockholm.

*

Berätta lite om dig själv, Ashah. Var är du född, uppvuxen och bosatt för tillfället?

– Jag är en snart 20-årig stockholmare som alltid haft ett stort intresse för kampsport och har efter en längre karatebakgrund börjat intressera mig särskilt för MMA. Jag har även en stor passion för att skriva texter av alla slag och är i dag skribent och reporter här på MMAnytt. Jag tog studenten i somras och jobbar utöver detta även lite sporadiskt i en kampsportsbutik och som karatedomare några gånger om året. Jag föddes här i Sverige och är (tro det eller ej) i princip helsvensk med en bråkdel norska rötter. När jag var fyra år gammal flyttade jag med familjen till Ghana i Afrika och bodde där i tre år, innan vi sedan flyttade tillbaka igen 2004. Idag bor jag i Farsta.

För dem som följt sidan de senaste åren är du ett välbekant ansikte. Hur kom du först i kontakt med MMAnytt och när började du bidra med dina egna texter?

– Det finns en anledning till att vi på MMAnytt har en varningstext längst upp, som lyder “vi är beroendeframkallande”. Jag var (och är) en av nutidens största mobil-zombies när det kommer till att läsa MMA-nyheter och har nu hängt här på sidan och kommenterat i över fyra år… En gång höll jag inte alls med en krönikörs tes här på sidan och skrev då en kommentar som i princip blev en debattartikel i sig själv, varpå några andra läsare skrev att de ville se mig som skribent på sidan. Kort senare skulle jag ha praktik i gymnasiet och frågade då Mazdak Cavian, som jag hade mött på Pancrase, om jag kunde ha min två veckor långa prao som skribent här. Sedan dess har jag varit kvar i redaktionen.

Vad har du för visioner gällande sidan i framtiden?

– Mina visioner är att MMAnytt ska fortsätta växa och i förlängningen kunna konkurrera med amerikansk media. Jag älskar MMA och vill göra vad jag kan för att introducera nya människor till denna underbara sport. Jag har en enorm respekt för alla fighters som kliver upp i buren och samtidigt som jag vill hålla er läsare uppdaterade om allt som händer runt de större organisationerna som UFC, försöker jag också rikta uppmärksamheten till våra svenska fighters genom att få till intervjuer löpande liksom att vara på plats och täcka galor på hemmaplan. Målet är att nu ta MMAnytt till nästa nivå, kunna expandera ytterligare och därmed erbjuda en ännu bättre sida för er läsare.

Svenska mästerskapen i karate 2016. Foto: Christer Hagman

Vad säger du till folk som inte är insatta i sporten och säger att MMA endast är glorifierat våld?

– Kampsport överlag är så mycket mer än det tillsynes våldsamma. Det är något alldeles speciellt där man lär sig att bli disciplinerad och vara ödmjuk mot varandra som människor. När man tränar kampsport klär man av sig alla sociala roller och är bara sig själv. Det är stärkande och kan hjälpa många att hamna på rätt bana i livet. Av alla kampsporter är MMA det absolut tuffaste och självklart finns det folk som vill göra upp i tävlingssammanhang. Allt sker i kontrollerade former och även om det ibland ser brutalt ut på utsidan så är det statistikt sett ingen farlig sport i jämförelse till många andra. Allt kan hända och du kanske blir obekväm av att se någon i en blodig match, men för den fightern kan det lika gärna vara den bästa dagen i dennes liv och du själv kan alltid välja att inte kolla. 

Vem skulle du själv vilja möta i buren för en tre-rondare?

Conor McGregor. Jag gillar hans fightingstil och alla vill väl få sin red panty night?

Vad ser du fram emot 2017?

– Numera lägger jag ner tid på sidan på olika sätt varje dag och jag älskar det! Jag känner att jag har mycket mer att erbjuda för att göra sidan ännu bättre och kan inte tänka mig att syssla med något annat än detta just nu. 2017 kommer jag och redaktionen fortsätta att leverera krönikor, intervjuer, videor, debattinlägg, grävande artiklar, artikelserier med kuriosa och mycket mer därtill. Samtidigt är tanken att börja resa mer och mer och eventuellt testa på att bo utomlands på egen hand framöver.

Hur kan våra läsare komma i kontakt med dig?

– Läsarna är välkomna att antingen kommentera här på sidan, kontakta mig personligen via Facebook och/eller Instagram alternativt maila till [email protected]! Jag började som en läsare precis som er och svarar gärna på frågor liksom tar emot tips och konstruktiv kritik.

*

Fem snabba:

Favoritmat: Falafel.

Favoritfighter: Conor McGregor.

Favoritmatch: Renan Barao vs. TJ Dillashaw.

Favoritfilm: Kollar bara på MMA.

Favoritresmål: Amsterdam.

Har du några egna frågor till Ashah eller redaktionen? Skriv i kommentarsfältet eller kontakta honom direkt!

Vi kommer under den kommande tiden att jobba hårdare för att förbättra vårt arbete på sidan och vi ber om hjälp från er läsare. Kom gärna med tips och konstruktiv feedback för att hjälpa MMAnytt att fortsätta vara nordens största kampsportssida och växa ytterligare!

Omslagsbild: Jannika Navjord

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
ExklusivtPancrase GymRekommenderatSenaste NyttZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...