Foto: Michael Manolescu

Lär känna redaktionen: Jan Ahmadi

I takt med att MMAnytt växer vill vi passa på att bjuda in våra läsare till att lära känna personerna bakom texterna. Under resten av året kommer vi ha med löpande intervjuer med MMAnytts skribenter och denna vecka lär vi känna Jan Ahmadi.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Det händer stora grejer på MMAnytt.se men vi kan inte göra något utan att ha med våra läsare på resan. I takt med att vi expanderar vill vi även ge en inblick i vårt dagliga arbete och bjuda in både gamla och nya läsare att lära känna människorna som ligger bakom de tusentals av artiklar som vi publicerat sedan starten.

Sist tog vi ett snack med eldsjälen Ashah Tafari och denna vecka bekantar vi oss närmare med en skribent som varit med sedan i somras: Jan Ahmadi.

*

Berätta om dig själv, Jan. Var är du född, uppvuxen och bosatt för tillfället?

Jag föddes i en stad nära Bagdad i Irak som heter Ramadi. Mina föräldrar, som egentligen är från den kurdiska delen av Iran, var redan vid min födsel i kontakt med Röda korset om att ta sig till Sverige. Det är på grund av den kontakten jag fått namnet Jan. Någon som jobbade på Röda korset motiverade för mina föräldrar att jag skulle få det enklare här med ett svenskt namn. Hursomhelst kom min familj till Sverige när jag var två år gammal.

Bodde först på en flyktingförläggning i Hallstahammar, sedan bodde vi i Eskilstuna och Göteborg i flera år innan jag vid nio års ålder kom till Stockholm och närmare bestämt Jordbro där jag växte upp. För närvarande bor jag i Gamla Enskede, på cykelavstånd från mitt dagsjobb i Hammarby sjöstad som skolbibliotekarie och medicinsk sekreterare.

Du har bidragit flitigt till MMAnytt.se sedan du började i somras. Hur snubblade du över sidan och hur kom det sig att du började skriva för MMAnytt?

 – Jag har följt sporten sedan jag gick i gymnasiet och har alltid haft koll på nyhetsflödet. Varit en flitig besökare på MMAnytt i perioder men när jag såg annonsen om att hemsidan sökte skribenter i somras var det faktiskt första gången på ett tag jag var inne. Såg mig vid den tiden om efter andra jobb och försökte komma på vad jag egentligen vill syssla med. Hade funderat ett tag på att skola om mig till journalist, så när jag såg att det fanns en möjlighet att prova på det och samtidigt kombinera det med mitt MMA-intresse skickade jag in en ansökan. Resten är historia.

Vi pratar mycket om MMAnytts framtid – Har du för egna visioner gällande 2017?

 – Jag hoppas kunna fortsätta med Kvällssvepet, utveckla det så gott jag kan och försöka göra det mer uppskattat bland läsarna. En viktig sak jag siktar på är att få till en bättre kontakt med våra svenska fighters. Vill gärna uppmärksamma dem så mycket som möjligt på sidan. Har en del idéer men det är svårt med att ha tid och resurser för få till allt. Jag vill även skriva fler krönikor nästa år. Det är nog den biten jag tycker mest om.

Jan.ahmadi2

MMA som sport håller på att växa explosionsartat och är närmast mainstream nuförtiden. Hur ser du på utvecklingen och är all uppmärksamhet bra för sporten tror du?

 – Jag är nog en nörd som alltid tyckt om att ha sporten för mig själv. Blir ibland nästan lite provocerad när jag hör folk som börjat se på MMA rätt nyligen och bara kan namnet på någon enstaka fighter prata om sporten. Men för mestadel är det såklart positivt. Den stigmatisering utövarna och även fansen drabbats av har väl försvunnit för det mesta. Utövarna får mer betalt till följd av att fler människor tittar. Däremot hoppas jag att spektaklet som är MMA inte tar över för mycket från den sportsliga delen. Visst lockar det ögon med showbrottare, snyggingar och kändisar i sporten men essensen att de bästa ska möta de bästa får inte negligeras för mycket. Den bästa kombinationen är när den bästa står för spektaklet, som i Conor McGregors fall.

Om du själv fick välja en motståndare att gå fem ronder med, vem hade du valt?

 – CM Punk. Vi är i samma viktklass, det känns som en match som jag kan tjäna pengar på och så är jag också rätt övertygad om att jag stoppar honom i den första ronden.

Om du vore MMA-matchmaker med fria händer, vilket möte hade du satt ihop?

Det finns väldigt mycket att välja på där. Ända sedan Anthony Johnsons återinträde i UFC har jag velat se honom ta sig an Jon Jones. Är väldigt nyfiken på hur det skulle se ut. Vill även se Nate Diaz vs. Tony Ferguson i fem ronder, tror att det skulle bli väldigt underhållande. Vore perfekt som delad huvudmatch till McGregor vs. Nurmagomedov om det blir av. 

Om våra läsare vill komma i kontakt med dig, hur ska de gå tillväga?

– Jag finns på Facebook (Jan Ahmadi), Instagram (jan.ahmadi) och Twitter (atticus_kent). Går även alldeles utmärkt att kommentera mina artiklar.

*

Fem snabba:

 • Favoritfilm: The Dark knight alt. Sagan om konungens återkomst
 • Favoritresmål: Italien
 • Favoritfighter: Georges St. Pierre
 • Favoritmatch: St. Pierre vs. Hughes II alt. Gustafsson vs. Jones
 • Favoritmat: Vegetarisk Jambalaya

*

Har du några egna frågor till Jan eller resten av redaktionen?
Skriv i kommentarsfältet eller kontakta Jan direkt!

*

Vi kommer under den kommande tiden att jobba hårdare för att förbättra vårt arbete på sidan och vi ber om hjälp från er läsare. Kom gärna med tips och konstruktiv feedback för att hjälpa MMAnytt att fortsätta vara nordens största kampsportssida och växa ytterligare!

Bilder: Privata

 

Juventus vs Bologna

 

1.57 – 6.00

 

2 Oktober | 20:45 | Italien – Serie A


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
12 Kommentarer
 • UFCBLACKBELT
  26 November 2016 at 02:48

  Har aldrig ens tänkt på att ni var mer än 2-3 personer bakom MMAnytt, trodde mest de var en hobbysida som han där Mazda Caviar och hans vänner har hand om.

  Hur många jobbar på mmanytt?

  • Jan Ahmadi
   26 November 2016 at 06:51

   För närvarande är vi fyra skribenter på vardagarna och så hjälper någon mer till vissa helger. Sen är det ett par till som hjälper till på andra sätt t.ex. sociala medier.

  • www.MatiasAndres.com
   27 November 2016 at 03:46

   Mazda Caviar, hahah :) Som nyanländ till sidan kan jag inte uttala mig om hur sidan fungerade tidigare men det händer stora grejer i kulisserna som förhoppningsvis inte kommer få dig att fortsätta tro att det är en hobbysida

   Ha en god helg, gillar alla kommentarer!

 • Jens
  26 November 2016 at 06:27

  Haha håller med angående att vilja ha sporten för sig själv. Kändes nästan busigt när man man ladda hem ufc med tank etc, eller när man visade några kompisar sherdog highlighten på Wanderlei silva ?

  • Jan Ahmadi
   26 November 2016 at 06:48

   Eller hur!? Det var good times ;)

   • Jens
    26 November 2016 at 06:51

    Simple times! minns när jag på lätt berusning skulle visa en heel hook på en kompis, gamla goda tider ?

    • Jan Ahmadi
     26 November 2016 at 06:54

     Haha, classic! Jag skojbrottades med en kompis på fyllan en gång och fick honom i en sidechoke som fick honom att tuppa av. Kändes läskigt då men kul anekdot nu :P

     • Jens
      26 November 2016 at 07:07

      Hahaha alltid kul med “skada vänner lite”-anekdoter?? har en hel del. Anekdoter alltså, inte så många vänner kvar ?

     • Jan Ahmadi
      26 November 2016 at 08:03

      Haha, hoppas att det inte är för att du råkade döda dem allihop!

     • Jens
      26 November 2016 at 08:16

      HAHA så vulgärt ?

 • tojo77
  26 November 2016 at 10:27

  Go historia Jan. Förstod inte om du skojar eller inte om att stoppa CM Punk i rond 1. Om det inte var på skoj, hur länge har du tränat MMA? Styrkor och svagheter?

  • Jan Ahmadi
   27 November 2016 at 09:22

   Hehe, det var väl halvseriöst. Vet faktiskt inte exakt var jag står idag eftersom jag bara tränat sporadiskt, ett par SW-pass här och där, de senaste fyra åren. La av på grund av en del skadebesvär och slitage. Tidigare har jag brottats i fyra år, boxats i två, tränat MMA i 2 år och hållit på med BJJ/SW en del också. Aldrig tävlat men om jag skulle ha gjort det skulle min fightingstil vara rätt snarlik Michael Johnson tror jag (inte på samma nivå givetvis); snabba händer som jag kontrar bra med, solid brottning som främst används defensivt, bra i topp position, sämre på botten och bleknar nog ju längre matcherna lider.

  Svara