UPPGIFTER: Malmötalang får danskt motstånd på Wolf Fight Promotion i Halmstad

✅ MMAnytt har exklusiv information om den spännande proffsmatchen ✅ Två lovande talanger kolliderar på den nystartade MMA-galan

Den 16:e februari i Halmstad går Wolf Fight Promotions av stapeln, en nystartad MMA-organisation med fokus på både proffs samt amatörer. Källor till MMAnytt kunde nyligen avslöja en match i lättviktsklassen som ställer Sverige mot Danmark i ett möte mellan talanger. Det rör sig om Malmöfightern Mohamad Habal (0-1) som bokats för ett möte med dansken Jonas “Duracell” Troest (1-0), enligt information MMAnytt tagit del av har bägge fighters skrivit på kontrakt för match, men Wolf Fight Promotions har ännu inte annonserat matchningen.

Tränar under “Akira” Corassani

Malmösonen Habal tränar till vardags under den forne UFC-fightern Hamid “Akira” Corassani på Redline Training Center, tillsammans med bland andra Lina Länsberg. Efter att ha tävlat som amatör gjorde Habal sin professionella debut på Cage Warriors 93 i Göteborg där han ställdes mot Saeed Ganji. Det var en jämn match där Habal visade mycket flyt stående, men fastnade i en giljotin i den sista ronden som tvingade honom att klappa ut. Sedan dess har Habal haft svårt att få match då många fighters har tackat nej till ett möte.

Dansken Troest har också tävlat flitigt som amatör. “Duracell” gjorde sin proffsdebut i år på Danish MMA Night 1 där han tog sig an norrmannen Espen Kolltviet, och vann på en snabb giljotin endast 35 sekunder in i den första ronden.

UPPDATERING: 

Troest menar på att han inte accepterat matchen trots motstridiga uppgifter från motståndaren Habal samt anställda inom Wolf Fight Promotion. Ärendet uppdateras.

Wolf Fight Promotions: Proffsmatchkort

  • Weltervikt: David Jakobsson vs Lukasz Zielonka
  • Lättvikt: Robert Nyström vs Espen Kolltviet
  • Lättvikt: Mohamad Habal vs Jonas Troest

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara