Norske toppfightern gör det igen – vinner på Superior Challenge 20

✅ Marthin Hamlet tillbaka i segerspåret

Den andra delade huvudmatchen avgjordes precis på MMA-galan Superior Challenge 20 i Stockholm. Där fick vi se norske Marthin Hamlet, tidigare titelutmanare i Cage Warriors, ta sig an fransmannen Prince Auonallah i 93-kilosklassen.

Hamlet är en uppmärksammad talang och här fick vi återigen se varför. Den starke brottaren kunde kontrollera matchen från start till slut, för att återvända till segerspåret via enhälligt domslut efter full tid.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Lätt tungvikt: No Marthin Hamlet vs. Prince Auonallah Fr

Rond 1:

Efter lite avvaktande, där Auonallah håller sig på utstidan, får Hamlet in en legkick. Efter ännu en stunds inaktivitet går Hamlet in och missar precis med en rejäl headkick. Hamlet får in ännu en fin legkick. Hamlet missar precis med ännu en huvudspark.

Hamlet fortsätter jobba med legkicks. Auonallah försöker få in sin jabb, med mindre lycka än så länge. Hamlet träffar med en slagkombination.Hamlet hoppar in med ett flygande knä och får därefter ner Auonallah till marken. Hamlet håller ner Auonallah, och jobbar med ground and pound i form av slag och armbågar. Dock får norrmannen ingen riktigt ordentlig träff, men han pressar ner fransmannen som inte kan ta sig loss.

Ronden avslutas med Hamlet överst.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Martin Hamlet

Rond 2:

Hamlet fortsätter pressa, lite hårdare nu i andra, och får in några slag. Auonallah svarar med en legkick, som han följer upp med en ännu hårdare legkick. Matchen stoppas efter att Hamlet träffat Auonallah med ett otillåtet slag mot de nedre regionerna.

Matchen är igång igen, och Hamlet får direkt in en hård legkick. Hamlet går in och får till en fin single leg-nedtagning. Hamlet pressar Auonallah ovanifrån från crucifix och får in några riktig vassa armbågar i huvudet på fransmannen. Hamlet fortsätter pressa ovanifrån med slag.

Hamlet är nu i full gard hos Auonallah, som har riktigt svårt att ta sig loss. Hamlet utdelar lite ground and pound, men håller mestadels ner fransmannen, fortfarande i full gard. Hamlet får in en fin armbåge, och avslutar ronden överst.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Hamlet, sammanlagt 20-18 Hamlet

Rond 3:

De båda kramas om i början av ronden. Båda svingar vilt, men missar precis. Hamlet får in en fin huvudspark och går sedan för en nedtagning, och Auonallah försvarar sig länge innan han till sist blir nedtagen. Hamlet hamnar direkt i side control, och börjar uträtta ground and pound, något vi känner igen från de tidigare ronderna.

Hamlet går över i halv gard, fortfarande utan att det finns några tecken på att Auonallah kommer ta sig upp. Hamlet fortsätter med ground and pound, och håller ner Auonallah obevekligt. Matchen fortsätter på samma sätt, med Hamlet över Auonallah. Matchen tar slut i samma position som vi sett under de största delarna av matchen – med Hamlet i kontroll ovanifrån.

MMAnytts vinnare: 10-9 Hamlet, sammanlagt 30-27 Hamlet

 

Officiellt resultat: Martin Hamlet vinner via enhälligt domslut

Se MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez exklusiva segerintervju med Hamlet i videon ovan!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara