Foto: Rigel Salazar-Ag Fight/MMAnytt

Matchmäklande för UFC 226

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Vem möter Daniel Cormier först? ✅ Vad förtjänar Ngannou efter skandalmatchen?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Daniel Cormier

Det är nu klart att Daniel Cormier (21-1 i MMA, 10-1 & mästare i LHW & HW i UFC) kommer att möta Brock Lesnar (5-3 i MMA, 4-3 i UFC)…vid ett framtid, hittills oklart tillfälle. Tills dess hade det varit rimligt att låta Cormier försvara sin titel i en returmatch mot svenske Alexander Gustafsson (18-4 i MMA, 10-4 & #1 i LHW i UFC) – vid vinst över Volkan Oezdemir på UFC 227.

Stipe Miocic

Det blev ett tungt fall för Stipe Miocic (18-3 i MA, 12-3 i UFC), som var på god väg att ses som en av de bästa tungviktarna i UFCs historia. Det är han fortfarande, men hans legat är inte längre lika starkt. Att Miocic ska kunna återta sin plats i toppen av divisionen känns självklart, men först kan han ta sig an förloraren mellan Stefan Struve (28-10 i MMA; 12-8 & #12 i HW i UFC) och Marcin Tybura (16-4 i MMA, 3-3 & #8 i HW i UFC)

Derrick Lewis

Det är ingen hemlighet: Derrick Lewis (20-5 i MMA, 11-3 i UFC) seger över Francis Ngannou gav inte den förstnämnde särskilt mycket. Ja, han besegrade den andrarankade tungviktaren i världen, men gjorde det i en av de sämsta matcherna i UFCs historia. Innan en titelmatch ens kan komma på tal krävs en seger över Alexander Volkov (30-6 i MMA; 4-0 & # i HW i UFC)

Francis Ngannou

Francis Ngannou (16-3 i MMA, 6-2 & #2 i HW i UFC) lär rasa i rankningen efter förlusten och prestationen mot Derrick Lewis. Med tanke på Dana Whites missnöje så lär tungviktaren möta någon betydligt lägre rankad, och trots att UFC sällan matchar vinnare mot förlorare ser jag australiensaren Tai Tuivasa (8-0 i MMA, 3-0 & #9 i HW i UFC) som en bra kandidat; obesegrad, mycket medvind och i behov av en erfaren, högt rankad motståndare.

Mike Perry

Kontroversiella Mike Perry (12-3 i MMA, 5-3 i UFC) återvände till vinstkolumnen med sin första poängseger någonsin. Stilmässigt hade ett möte med Belal Muhammad (12-3 i MMA; 5-3 i UFC) suttit oerhört fint som delad huvudmatch på en kommande Fight Night-gala.

Paul Felder

Det blev en tuff välkomnad till welterviktsdivisionen för Paul Felder (15-4 i MMA, 7-4 & #14 i LW i UFC), som blodig och slagen fick lämna buren som förlorare. Nu har Felders tre matcher långa vinstsvit brutits, och vid återkomst till lättvikt kan han få ta sig an Evan Dunham (211-7-1 i MMA, 11-7-1 i UFC).

Anthony Pettis

Äntligen fick vi se en återkomst för “Showtime”, och den Anthony Pettis (21-7 i MMA, 8-6 & #12 i LW i UFC) vi alla minns som UFC-mästare. Nu med segrar i två utav sina tre senaste och en prestation mot Michael Chiesa som visade mycket av Pettis bästa, föreslår jag en match mot vinnaren mellan Justin Gaethje (18-2 i MMA, 1-2 & #7 i LW i UFC) och James Vick (13-1 i MMA, 9-1 & #11 i LW i UFC).

Michael Chiesa

Michael Chiesa (14-4 i MMA, 7-4 & #9 i LW i UFC) gjorde det klart även innan förlusten mot Anthony Pettis att han planerade att flytta upp till weltervikt. Nu med en förlust i bagaget hade ett möte med islänningen Gunnar Nelson (16-3-1 i MMA, 7-3 & #13 i WW i UFC).

Khalil Rountree Jr.

En av galans största skrällar var utan tvekan Khalil Rountree Jrs (7-2 i MMA, 3-2 i UFC) knockout över kickboxningslegenden Gökhan Saki. Rountree kommer med största sannolikhet inta topp 15-rankningen, där han bör ta sig an Sam Alvey (33-10 i MMA, 10-5 & #15 i LHW i UFC).

Gökhan Saki

Utöver Stipe Miocics titelförlust så kan Gökhan Sakis (1-2 i MMA, 1-1 i UFC) knockoutförlust i första ronden mycket väl ha blivit den näst tyngsta förlusten. Saparbek Safarov (8-2 i MMA, 0-2 i UFC) kommer från två raka förluster, och bör ställas mot Saki på en kommande Europagala.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...