Matchmäklande för UFC Fight Night 128 – Blir det Nurmagomedov vs Lee?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Borde Dan Hooker få sin önskan uppfylld?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Kevin Lee

Efter helgens dominans över Edson Barboza är det lätt att förstå varför Kevin Lee (17-3 i MMA, 10-3 & #6 i LW i UFC) anser sig förtjäna en titelchans, men det är svårt att motivera det med styrkan av endast en seger i ryggen, när det finns andra, högre rankade fighters med en större vinstsvit. Om Dustin Poirier (23-5 i MMA, 15-4 & #4 i LW i UFC) inte får titelchans bör han och Lee mötas, annars ser jag gärna “The Motown Phenom” mot Eddie Alvarez (29-5 i MMA, 4-2 & #3 i LW i UFC).

Edson Barboza

Det blev en tuff förlust för brassen Edson Barboza (19-6 i MMA, 13-6 & #5 i LW i UFC), som nu blivit dominerad i två raka matcher. Barboza bjuder dock alltid på underhållning och det finns en anledning till att han hör hemma i toppen. Härnäst hade jag gärna sett honom ta sig an Justin Gaethje (18-2 i MMA, 1-2 & #7 i LW i UFC), som också kommer från två raka förluster – Det är en given “Fight of the Night”-kandidat mellan två av divisionens bästa på bensparkar.

Frankie Edgar

Som vanligt så är Frankie Edgar (23-6-1 i MMA, 17-6-1 & #3 FW i UFC) ute efter en titelchans som följd av sin senaste seger, men med en så pass grov knockoutförlust med sig i sin föregående match mot Brian Ortega, är det svårt att motivera en returmatch. Om Max Holloway (19-3 i MMA, 15-3 & (C) i FW i UFC) besegrar Ortega är det en mer rimlig match att boka, annars bör Edgar ta sig förbi Jeremy Stephens (15-13 & #5 i FW i UFC) i ännu en returmatch. Det är helt enkelt väldigt svårt att hitta självklart motstånd för den forne UFC-mästaren.

Cub Swanson

Nu har Cub Swanson (25-9 i MMA, 10-5 & #4 i FW i UFC) återigen en två matcher lång förlustsvit i UFC. Med fjäderviktsdivisionen i förändring är det svårt att se en framtida titelchans för Swanson, om han först inte lyckas ta sig förbi Josh Emmet (13-2 i MMA, 4-2 & #6 i FW i UFC).

Justin Willis

Kaliforniern Justin Willis (7-1 i MMA, 3-0 i UFC) inledde bra, men tappade mycket a sitt övertag och medvind desto länge matchen. Förra helgen kammade polacken Adam Wieczorek (10-1 i MMA, 2-0 i UFC) hem sin andra raka seger i UFC, et möte mellan dem är passande rankningsmässigt.

Chase Sherman

Chase Sherman (11-5 i MMA, 2-4 i UFC) har nu två raka förluster i UFC, för andra gången i samma veva i organisation, och behöver verkligen en seger för att se till att han håller sig kvar i UFC. Om UFC ger honom ytterligare en chans lär det bli mot någon i stil med Dmitry Smolyakov (8-2 i MMA, 0-2 i UFC).

David Branch

Den återvändande veteranen David Branch (22-4 i MMA, 4-3 & #8 i MW i UFC) briljerade under UFC Fight Night 128 med en fin knockoutseger över Thiago Santos. Nu åter i vinstkolumnen och med vind i seglen hade det varit passande att ställa honom mot Brad Tavares (16-4 i MMA, 12-4 & #10 i MW i UFC), som är inne på en fyra matcher lång vinstsvit

Thiago Santos

Thiago Santos (17-6 i MMA, 9-5 & #12 i MW i UFC) fick se sin vinstsvit bruten av David Branch och får nu ställa om och inleda en ny. Han har ständigt befunnit sig i divisionens övre skikt men har haft svårt mot mellanviktens elit. Veteranen CB Dolloway (17-8 i MMA, 11-8  i UFC) skulle kunna agera måttstock för brassen härnäst, för att fastställa Santos plats i divisionen.

Aljamain Sterling

Jamaicanen Aljamain Sterling (15-3 i MMA, 7-3 & #8 i BW i UFC) återvände från karriärens första knockoutförlust med en stabil insats mot britten Brett Johns. Det var kanske inte den mest explosiva eller övertygande segern, men det var en vinst – Vilket var precis vad Sterling behövde. Nu med en seger i ryggen kan han  blicka längre fram i rankningen, John Dodson (20-9 i MMA, 9-4 & #7 i BW i UFC) hade varit en bra motståndare för “The Funk Master”.

Brett Johns

Nummer åtta i divisionen blev för mycket för walesaren Brett Johns (15-1 i MMA, 3-1 & #14 i BW i UFC), som nu fått smaka på karriärens första förlust. Johns lär dock lära sig mycket från denna matchen inför ett möte mot någon lägre rankad, någon som Thomas Almeida (21-3 i MMA, 5-3 & #13 i UFC)

Dan Hooker

Nyzeeländaren Dan Hooker (16-7 i MMA, 6-3 i UFC) fortsätter imponera – Och rada upp knockoutvinster via knän. Hooker valde att utmana Paul Felder (15-3 i MMA,7-3 & #14 i LW i UFC) oktagonen efter sin seger mot Jim Miller, och det finns faktiskt ingen anledning att neka honom den matchningen

Jim Miller

Nu med fyra raka förluster bakom sig är det fullt legitimt att fundera på om vi kommer se Jim Miller (28-12 i MMA, 17-11 i UFC) stiga in i buren igen. Nu kommer visserligen britten Ross Pearson (20-14 i MMA, 11-11 i UFC) frn en vinst, men innan dess satt även han på fyra raka förluster – En match mellan dem är logisk.

Hur hade DU matchat huvudkortets fighters? 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...