Leon ”Rocky” Edwards. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Matchmäklande för UFC Fight Night 132

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Vilken toppfighter bör vänta Leon Edwards härnäst?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Leon Edwards

Britten Leon Edwards (16-3 i MMA, 8-2 & #13 i WW i UFC) bjöd inte på den mest övertygande prestationen i sin karriär, dessvärre, men han gjorde nog för att vinna och förtjänar en toppfighter härnäst. Som tur är har Edwards gjort det enkelt för oss andra, och redan utfärdat en utmaning till Jorge Masvidal (32-13 i MMA, 9-6 & #9 i WW i UFC), som är en perfekt motståndare.

Donald Cerrone

Det blev en tung förlust för publikfavoriten Donald Cerrone (33-10 i MMA, 20-8 & #11 i WW i UFC), som nu förlorat fyra utav sina fem senaste matcher. Han har dock enbart förlorat mot sanna toppfighters, varav två är före detta UFC-mästare. Härnäst förtjänar “Cowboy” en bra motståndare, men som inte tillhör divisionens elit. Tim Means (27-10-1 i MMA, 9-7 i UFC) kommer senast från två raka förluster, en av dem oerhört kontroversiell, och har flera imponerande vinster bakom sig i UFC.

Ovince Saint Preux

Nu åter i segerkolumnen kan Ovince Saint Preux (23-11 i MMA, 11-6 & #7 i LWH i UFC) sitta säkert. Han har nu vunnit fyra utav sina fem senaste, men han har redan mött de flesta rankade över honom i divisionen. Ett undantag är polske Jan Blachowicz (22-7 i MMA, 5-4 & #5 i LHW i UFC) som senast slog Jimi Manuwa. Om det av någon anledning inte blir av så ka han ta sig an den obesegrade, stigande talangen Dominick Reyes (9-0 i MMA, 3-0 & #11 i LHW i UFC).

Tyson Pedro

Något som har blivit tydligt är att den australiensiske talangen Tyson Pedro (7-2 i MMA, 3-2 & #13 i LHW i UFC) får det svårt mot rankat motstånd i UFCs lätt tungviktsdivision. Visserligen har hans två förluster i uFC kommit mot topp 10-rankat motstånd, så det kanske är mer intressant att ställa Pedro mot Sam Alvey (33-10 i MMA, 10-5 & #15 i LHW i UFC), som förvisso kommer från en vinst, men som blir en bra måttstock för att se hur Pedro klarar sig mot rankat motstånd som inte nödvändigtvis tillhör divisionens elit.

Jessica Eye

Nu har Jessica Eye (13-6 i MMA, 3-5 & #10 i W FW i UFC) för första gången i sin karriär fått igång en vinstsvit i UFC, vilket är välförtjänt med tanke på hur mycket talang hon uppvisat samt vilket motstånd hon mött. Flugvikt verkar vara rätt viktklass för henne, och nu med två raka segrar i divisionen vill jag se henne mot vinnaren mellan Alexis Davis (19-7 i MMA, 6-2 & #3 i W FW i UFC) och Katlyn Chookagian (10-1 i MMA, 3-1 & #5 i W FW i UFC). Visserligen kan det bli en returmatch mot Davis, men det första mötet var jämnt och slutade i delat domslut, varför inte se dem mötas på nytt?

Jessica Rose-Clark

Där fick den australiensiska talangen Jessica Rose-Clark (9-5 i MMA, 2-1 & #9 i W FW i UFC) se sin vinstsvit i UFC bruten, men hon gjorde en stabil insats, är ung, och har gott om tid på sig att stiga mot toppen igen. Låt oss därför ställa två unga talanger mot varandra. Kanadensiskan Gillian Robertson (5-2 i MMA, 2-0 & #15 i W FW i UFC) kommer senast från en imponerande submissionvinst och har även hon två segrar i UFC – det är dags att se vem som kan få en tredje.

Li Jingliang

Nu har Kinas bästa UFC-fighter officiellt trätt fram: Li Jingliang (15-5 i MMA, 7-3 i UFC), som nu vunnit fem utav sina sex senaste matcher. Weltervikt är dock en extremt talangrik division, och det kommer krävas mer för att ta sig in i topp 15-rankningen. Dong Hyun Kim (22-4-1 i MMA, 13-4 & #15 i WW i UFC) kommer senast från en förlust, men han har vunnit tre utav sina fyra senaste matcher, är en etablerad toppfighter i behov av en ny match, och han har en aggressiv stil som kompletterar Jingliangs perfekt. Om kinesen kan ta sig förbi Kim så har han utan tvekan gjort sig förtjänt av en topp 15-rankning – ställt dem mot varandra i en kommande delad huvudmatch i Asien.

Daichi Abe

Det var inte särskilt många som hade tippat Daichi Abe (6-2 i MMA, 1-2 i UFC) som vinnare mot Li Jingliang, och han må ha klarat sig bättre än vad vissa trodde, men faktumet är att han förlorat två utav sina tre matcher i UFC. Om han får en fjärde chans i organisationen bör det ske mot någon i stil med Frank Camacho (21-6 i MMA, 1-2 i UFC)

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...