Den tidigare UFC-mästaren Michael Bisping (bilden) ser inga problem med att UFC använder sig av material från bussattacken i sin marknadsföring. Foto: MMAnytt

Michael Bisping om UFC Hall of Fame: “Tycker jag förtjänar en plats”

✅ Pensionerade legendaren Michael Bisping snackar UFC Hall of Fame med MMAnytt ✅ Anser att han har gjort nog för att bli invald - men tänker inte propagera för det

Efter den brittiska UFC-legendaren Michael Bispings pensionsbesked är det många som anser att engelsmannen förtjänar att hyllas i UFC Hall of Fame. Och ser man till allt han åstadkommit under sin långa karriär är det svårt att argumentera emot.

Som vinnare av den tredje säsongen av realityserien The Ultimate Fighter var han den som verkligen satte England och Storbritannien på MMA-kartan, när han under många år fightades mot många av de absolut tuffaste namnen som UFC hade att erbjuda – först i lätt tungvikt och sedan i mellanvikt.

Chockade världen och blev UFC-mästare

Mot slutet av karriären besegrade Bisping den tidigare dominanta mästaren och pound-for-pound-ettan Anderson Silva bland andra, innan han kort senare accepterade en titelmatch mot den dåvarande titelhållaren Luke Rockhold på endast två veckors varsel. “The Count” lyckades då chocka världen som enorm underdog, när han säkrade en otippad knockoutvinst för att knipa bältet och utses till mellanviktsmästare – en titel som han dessutom hann försvara en gång mot veteranen Dan Henderson.

Idag har Bisping rekordet vad gäller flest gångna UFC-matcher och han delar även förstaplatsen när det kommer till antal segrar i oktagonen.

Bisping är känd för sitt fighterhjärta vilket han ständigt visade genom att mäta sig mot världstoppen och ge allt han hade i varje match, samt hur han flera gånger studsade tillbaka från tuffa motgångar. Under den imponerande karriären har engelsmannen tilldelats totalt sju prestationsbonusar vilket vittnar om hans publikvänliga fightingstil.

Ödmjuka svaret: “Är upp till UFC”

MMAnytts Damon Martin fick nyligen en pratstund med Bisping och passade då på att fråga hur han själv kände kring UFC Hall of Fame. Engelsmannen svarade då att han visserligen anser att han har gjort nog för att förtjäna en plats där – men att han å andra sidan aldrig kommer propagera för det. Det är helt och hållet upp till UFC att avgöra om han ska bli invald, menade Bisping i sitt ödmjuka svar.

“It’s not something I’ve necessarily thought about but it’s something a lot of people have said to me,” sa Bisping till MMAnytt om att bli invald i UFC Hall of Fame och fortsatte:

“It’s not something I’m campaigning for or anything like that. That’s not something you campaign for. That’s embarrassing. It’s up to the UFC to recognize that. I’d like to think so, I’ve put the work in and I think I deserve it but that’s down to the UFC.”

Fem nya namn väljs in varje år

Idag finns det inga riktiga klara regler för hur man förtjänar en plats i UFC Hall of Fame. Det konkreta är, i korthet, att fem nya namn väljs in årligen fördelat på fyra kategorier – en för “Pioneer Era”, en för “Modern Era”, en för “Contributors Wing” och två för “Fight Wing” – med en ceremoni som hålls under International Fight Week i Las Vegas i början av juli.

Bisping är inte en av dem som väljs in det här året – men de flesta tycks vara överens om att det bara är en tidsfråga.

Vad tycker ni läsare – förtjänar Michael Bisping en plats i UFC Hall of Fame?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara