MMA-EM i Italien: Två svenskor vidare till final via avslut

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Tre svenskar tävlar i morgondagens finaler i EM i MMA borta i Rom, Italien!

Tävlingsdag fyra av MMA-EM i Italien gick av stapeln i PalaPellicone och under dagen tävlade fyra svenskar. Först ut var “Terminatorn från Älvkarleby” Nina Back från Söders Fight Gym.

Back tog sig an vitryskan Antanina Kuliashova i semifinalen i stråvikt och satte pressen från första stund. Back var totalt orädd och träffade med både sparkar och slag.

I en kort stund satt hon fast i en armbar som hon kämpade sig ur. I rond två gjorde vitryskan misstaget att ta ned Back som är riktigt vass på marken. Det dröjde inte länge innan Back kopplade in en armbar som tvingade domaren bryta efter flera justeringar från svenskan.

Nästa finalklara svenska blev doldisen Sandra Meneses som gjorde sin första match för turneringen. Meneses såg lugn och avslappnad ut på väg in till buren och matchen började stående. Meneses lyssnade väldigt bra på sin hörna och gick på en nedtagning så fort hon blev tillsagd.

Motståndaren var en duktig judoka och kunde till större delen neutralisera Meneses på marken. I rond två fortsatte matchen stående och kort in i ronden så träffade svenskan sin ukrainska motståndare Tetiana Liashuk på nästan, varpå hon vände sig bort.

Domaren valde då att bryta matchen och Meneses går vidare till final där hon, i ett Stockholmsderby tar sig an Yrsa Sandin från Allstars Training Center.

Mer om EM i MMA

Kategorier
ExklusivtMMA-landslaget

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...