Eli Elias tillsammans med Paolo Roberto.

MMA-fighter räddade pojke från att drunkna

MMA-fightern Eli Elias var på väg hem från gymmet när han plötsligt med sitt eget liv som insats fick kasta sig i det iskalla vattnet i en isvak för att rädda livet på en liten pojke som höll på att drunkna. Elias vill uppmärksamma familjen på att de glömde kläder och nycklar efter händelsen.

Eli Elias hamnade i ett drama som mycket väl hade kunnat sluta riktigt illa häromveckan när han var på väg hem efter ett träningspass på Pancrase Gym i Stockholm. Det var när Elias kom körande i sin bil utmed Slussgatan i Södertälje som han såg en kvinna med barnvagn stå och vifta förtvivlat med armarna för att påkalla hans uppmärksamhet. Elias stannade och klev ur bilen för att ta reda på vad den förtvivlade mamman ville. Det var då han gjorde den fasansfulla upptäckten. I en intervju med Länstidningen berättar Elias om dramat som sedan följde.

“Då såg jag att hennes son låg i vattnet. Vissa delar av vattnet hade frusit till rätt ordentligt. Han måste ha ramlat i med rätt stor kraft då han hade vatten över huvudet och försökte ta tag i iskanten. Jag märkte hur han skrapade naglarna mot den. Då visste jag att det var illa.”

Tvekade inte en sekund
MMA-fightern tvekade inte en sekund utan slängde sig genast ner i det iskalla vattnet. I samband med träningen har han vid flera tillfällen badat i isvak, så kylan avskräckte honom inte alls. Han berättar att lufttemperaturen låg på 13 minusgrader vid tillfället.

“Jag visste att jag var tvungen att hoppa i. Så jag gjorde det. Kylan är inget problem för mig. Det enda jag var rädd för var att slå i knät i stenarna då jag opererade korsbandet för två månader sedan.”

Vattnet nådde fightern upp till halsen. Den lille grabben, som Elias tror var i åttaårsåldern, var panikslagen eftersom hans kläder drog ner honom i djupet.

“Han var ganska aggressiv och rev mig i ansiktet. Jag försökte prata med honom men han skrek hela tiden. Men till slut fick jag upp honom.”

Tittade på utan att hjälpa till
Under tiden som dramat i det iskalla vattnet pågick samlades det folk på träbryggan. Nyfikna människor som ville se vad som hände, men utan att lyfta ett finger för att hjälpa till, trots att Elias ropade på hjälp. Vissa stod och filmade hela räddningsinsatsen med sina mobiltelefoner.

Han hjälpte mamman och hennes barn in i sin bil och erbjöd sig att köra dem raka vägen till sjukhuset i Södertälje.

“Men morsan sa nej och började gråta. Hon ville bara till sin syster i Blombacka. Så jag släppte av dem vid Shellmacken där en av hennes systrar väntade.”

Glömde kläder och nycklar i bilen
Elias upptäckte något senare att kvinnan glömt kläder och nycklar i hans bil. De finns att hämta hos polisen i Södertälje och Elias är mycket angelägen om att kvinnan och hennes släktingar på något sätt ska få veta det. Han tänker ofta på familjen och den lille grabben som var så nära att drunkna.

“Jag har aldrig sett en unge så livrädd. Jag vill inte ens tänka på vad han tänkte på.”

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
ExklusivtNyheterPancrase GymSenaste NyttZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...