Foto: Viaplay

Tuff förlust för Moraad Moreno på Superior Challenge 20

✅ Svensken besegrad på storgalan

MMA-galan Superior Challenge 20 är i full gång i Victoriahallen! Alldeles nyss fick vi se kvällens första fight, där Sveriges Moraad Moreno tog sig an norrmannen Gard Olve Sagen.

Moraad Moreno, som gick sin andra proffsfight, hade sina stunder i matchen. Dock var det i huvudsak Sagen som kunde diktera med sin starka brottning. I rond tre drog Moreno dessutom på sig ett poängavdrag efter flertalet varningar för slag i bakhuvudet, vilket gjorde att Sagen drog ifrån ytterligare på domarnas poängkort.

Efter tre ronder var poängdomarna enhälliga i sitt beslut att utse Sagen till vinnare via domslut.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Mellanvikt: Se Moraad Moreno vs. Gard Olve Sagen No

Rond 1:

De båda möts i mitten. Moraad inleder avvaktade med några legkicks som det inte är någon fart i. Det ser ut som Moreno försöker hitta sin rytm. Moreno får in en bra vänsterkrok, och Sagen svarar med ett slag. Bra lowkick från Sagen, som han följer upp med en frontkick mot kroppen.

Bra kroppsspark från Sagen. Moreno får in en bra vänster när han går in. Moreno går in med en slagserie och träffar fint, men blir nedtagen och Sagen tar hans rygg. Moreno tar sig upp, men Sagen tar snabbt med honom igen. Moreno kämpar sig mot buren, och använder staketet för att ställa sig upp.

Sagen har dock ett bra grepp om Moreno, och fortsätter hålla honom mot buren, och följer upp med att ta ned honom med en trip. Moreno har det tufft på marken, men rullar runt och vänder på steken, dock blir han strax därefter nedtagen igen.

Sagen håller Moreno mot marken, och delar ut lite ground and pound. Sagen fortsätter att kontrollera Moreno, som inte riktigt får utrymme att ta sig upp. Domare Sataki varnar Moreno för att slå mot bakhuvudet. Ronden slutar med Moreno mot buren.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Sagen

Rond 2:

Ronden inleds trevande, Sagen får in en legkick och Moreno går in för några slag men träffar inte. Moreno får in två korta högerslag som träffar fint och följer upp med knän mot kroppen. Sagen lyckas dock trycka upp Moreno mot buren, men Moreno lyckas ta sig loss.

Moreno verkar börja hitta sin rytm, men träffas av en hård hög spark från Sagen. Moreno går in med en spinning backfist som träffar, och följer upp med ett slag. Sagen får in en legkick. Moreno får in några träffar, och Sagen svingar luft när han försöker ge tillbaka.

Sagen får in några jabbar, och följer upp med en lowkick som träffar bra på svensken. Moreno får in en legkick. Moreno får in en fin vänster, och Sagen stapplar bakom men är snabbt i balans igen. Sagen jobbar med legkicks. Moreno går in med en fin vänster igen. Sagen går in med en spark mot kroppen men Moreno svarar med en fin kombination.

Sagen får ner Moreno mot slutet av ronden, och ronden tar slut med nedtagen Moreno mot buren.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Sagen, sammanlagt 20-18 Sagen

Rond 3:

Moreno försöker få in sin jabb direkt, men träffas av en legkick av Sagen. Sagen går in för en nedtagning, men stoppas snabbt av Moreno. Moreno får in en fin höger i en slagutväxling och följer upp med en kroppsspark. Han tas dock ner återigen av Sagen direkt efteråt.

Moreno får ett poängavdrag, efter att ha varnats tre gånger för slag mot bakhuvudet. Moreno kämpar för att ta sig upp från marken, men Sagen har hans rygg. Sagen delar ut ground and pound med tre minuter kvar av ronden, och får in flera träffar i huvudet på Moreno.

Sagen håller ner Moreno kvar, och svensken har fortsatt svårt att sig upp med bara en och en halv minut kvar. Sagen fortsätter utdela ground and pound. “Jobba”, säger domare Kevin Sataki, och Sagen fortsätter med sitt ground and pound. Med bara 30 sekunder kvar ökar Sagen i sin intensitet med ground and pound, och matchen tar slut med norrmannen på topp.

MMAnytts vinnare: 10-9 Sagen, sammanlagt 30-27 Sagen

Officiellt resultat: Gard Olve Sagen vinner via enhälligt domslut

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara