Foto: Stefan Romare/MMAnytt

5 nya matcher klara för Nerike MMA Series!

✅ Stigande stjärnan får nytt motstånd ✅ Talangen tillbaka efter succédebuten

Den 28 september går Nerike MMA Series 1 av stapeln på Conventum i Örebro. Flera heta framtidslöften kommer fightas på galan, och nu kan MMAnytt avslöja att fem nya matcher har färdigställts.

Dels står det klart att hemmahoppet Hamid Sadid kommer göra sin professionella debut i en fjäderviktsmatch mot veteranen Martin Fouda.

– Akademi Nords pansarvagn Hamid Sadid kommer in i matchen med vass MMA-brottning och ett förbättrat stående game som ger hård press på motståndaren. Martin Fouda har varit med länge, har grym fysik och ett bra stående game. Gissar på att det kommer bli ett riktigt krig här, säger Patrik Hjulström, en av arrangörerna bakom Nerike MMA Series, till MMAnytt.

Bartosz Wojcikiewicz möter nu brasilianare

Vidare har Bartosz Wojcikiewicz fått en ny motståndare. Det obesegrade stjärnskottet ställs nu mot Carlos Azevedo – en rutinerad brasilianare med över 40 proffsmatcher bakom sig, som tävlade på svensk mark tidigare i år när han mötte Tobias Harila. Matchen går i catchvikt, -63 kilo.

– Bartosz Wojcikiewicz skulle ha mött Viktor Gustafsson som tyvärr har fått lämna återbud. In kommer ytterligare en veteran i form av Carlos Azevedo. Azevedo bidrar med ett allround game och hans rutin kommer ge Bartosz en ordentlig utmaning, förklarar Hjulström.


RELATERAT: Svensk toppfight klar för nya MMA-galan: “Sjukt peppade”


“En ung talang vi kommer få se mycket av framöver”

På A-klassidan har Eskilstunas Henric Pedersen bokats för ett bantamviktsmöte mot Aburakhman Nasrutdinov – en talangfull 18-åring som nyligen imponerade stort i sin debut på Fight Club Rush 5.

Patrik Hjulström tror att Nasrutdinov kan gå långt i sporten:

– Här tror jag vi kommer få se ett riktigt högt tempo. Pedersen är lång för viktklassen och allround med bra boxning och markgame. Han har rutinen på sin sida då Nasrutdinov endast gått en MMA-match tidigare. Dock har Nasrutdinov en lång lista med stående meriter och är en ung talang vi kommer få se mycket av framöver.

“Har i princip mött alla toppnamnen”

I en annan A-klassfight har lättviktaren Karl Pegers fått nytt motstånd för sin match på hemmaplan.

– Tyvärr fick Mario Markus dra sig ur matchen med Pegers. Vi ersätter honom med Elvin Hoxha, en av de mest meriterade A-klassarna i Sverige. Elvin har i princip mött alla toppnamnen i lättvikt tidigare, som exempelvis Tobias Harila. Det kommer bli kul att se hur Elvin väljer att hantera Karls grappling, säger Hjulström.

Sist men inte minst har vi ännu en uppgörelse mellan Västerås och Eskilstuna, där Rokan Hamza tar sig an Pesho Alalo i en fjäderviktsdrabbning.

– Båda killarna gör A-klass debut. Jag tror det här blir en match där vi får se alla distanser i MMA. Av det jag sett gillar båda killarna att mixa upp det ordentligt, förklarar arrangören.

Nerike MMA Series 1: Uppdaterat matchkort

Nerike MMA Series 1 toppas av ett professionellt flugviktsmöte mellan två Bellator-fighters, där Örebros Malin Hermansson gör upp mot Conor McGregors klubbkamrat Antonela Orlic. Biljetter till galan hittar du här (pris från 295 kronor).

Kolla in det rådande matchkortet nedan!

Professionell MMA:

 • Huvudmatch i flugvikt: Malin Hermansson vs. Antonela Orlic
 • Catchvikt (63 kg): Bartosz Wojcikiewicz vs. Carlos Azevedo
 • Fjädervikt: Hamid Sadid vs. Martin Fouda

A-klass:

 • Mellanvikt: Addis Saljevic vs. Nabbe Malki
 • Weltervikt: Rahmads Stromanis vs. Daniel Sandberg
 • Catchvikt (54 kg): Lisa Lingvall vs. Eivor Hovde
 • Bantamvikt: Arsen Tuganov vs. Lucas Lindheden
 • Weltervikt: Christian Stigenberg vs. Oliver Axelsson
 • Lättvikt: Karl Pegers vs. Elvin Hoxha
 • Lättvikt: Eladio Bravo vs. Rasmus Medin
 • Bantamvikt: Henric Pedersen vs. Aburakhman Nasrutdinov
 • Fjädervikt: Rokan Hamza vs. Pesho Alalo

B-klass:

 • Catchvikt (63 kg): Armin Eskandari vs. Zain Hamdo

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...