Mario Markus (vänster) och Christian Stigenberg (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

3 nya matcher klara för Nerike MMA Series

✅ Flera heta namn bokade för nya MMA-galan i Örebro ✅ "Har i princip sopat rent bland motståndet ..."

Den 28 september är det dags för den nya MMA-organisationen Nerike MMA Series att hålla sitt första event på Conventum i Örebro. Galan, där Bellator-fightern Malin Hermansson går huvudfight, har nu fått tre nya matcher bokade. Det rör sig om ett gäng A-klassfighters där vi bland annat har ett gäng SM-guldmedaljörer som återvänder till buren.

I weltervikt kommer vi få se Christian Stigenberg, regerande svensk mästare i weltervikt från Söders Fight Gym i Gävle, ta sig an Mjölby Fight Gyms Oliver Axelsson som å andra sidan har två SM-guld i kickboxning.

– Stigenberg är svensk mästare i A-klass och har i princip sopat rent bland motståndet så här långt med många avslut. En lång fighter som utnyttjar sin reach ordentligt. Han möter Oliver Axelsson, som är obesegrad i MMA och dubbel svensk mästare i K1. Stigenberg tenderar att hålla sina matcher på fötterna, det blir intressant om han gör det här med. Jag ger strikingfördel till Oliver, helheten i MMA-gamet till Stigenberg, säger Patrik Hjulström från Akadami Nord, en av arrangörerna bakom Nerike MMA Series, till MMAnytt.

Två nya hemmafighters klara

Vidare är två lättviktsmatcher klara. I den ena ställs Karl Pegers från Frontline Academy i Örebro mot GMG MMA:s Mario Markus.

– Den här fighten består av två grymma grapplers. Karl är 6-0 i MMA, och tävlar internationellt i BJJ och No-Gi som lilabältare. En rörlig grappler som gillar att gå på avslut på backen. Han ställs mot Mario som är en erfaren allround fighter, även han med många avslut på marken. Mario är mer MMA-skolad än Karl, och kommer ha övertaget i strikingen. Grapplingen ger jag fördel Karl. Den här matchen kommer bjuda på grym grappling kan jag lova, förklarar Hjulström.

I det andra lättviktsmötet är det hemmafightern Eladio Bravo som tar sig an Rasmus Medin från Västerås Fight Club.

– Den unge Eladio är en av våra talanger på Akademi Nord. En lång fighter som är duktig på att använda sin räckvidd i strikingen. Grabben utvecklas snabbt i alla distanser och är någon som kommer bli ett namn framöver. Eladio ställs mot Rasmus från Västerås Fight Club och även han är vass på fötterna. Den kortare fightern, men verkar gilla att driva på matcherna och skapa action. Båda killarna har erfarenhet från strikingtävlingar och B-klassmatcher. De ställs nu mot varandra i A-klass. Gissar på ett stående krig! säger Hjulström.

Nerike MMA Series 1: Uppdaterat matchkort

Biljetter till Nerike MMA Series 1 går att köpa via Tickster. Kolla in det senaste matchkortet nedan!

Professionell MMA:

 • Huvudmatch i flugvikt: Malin Hermansson vs. Antonela Orlic
 • Catchvikt (63 kg): Bartosz Wojcikiewicz vs. Viktor Gustafsson

A-klass:

 • Mellanvikt: Addis Saljevic vs. Nabbe Malki
 • Bantamvikt: Filip Ravin vs. Don Karl Runnström
 • Weltervikt: Rahmads Stromanis vs. Daniel Sandberg
 • Catchvikt (54 kg): Lisa Lingvall vs. Eivor Hovde
 • Bantamvikt: Arsen Tuganov vs. Lucas Lindheden
 • Weltervikt: Christian Stigenberg vs. Oliver Axelsson
 • Lättvikt: Karl Pegers vs. Mario Markus
 • Lättvikt: Eladio Bravo vs. Rasmus Medin

B-klass:

 • Catchvikt (63 kg): Armin Eskandari vs. Zain Hamdo

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...