Nico Musoke gör det igen – vinner titelfighten!

✅ Tredje raka segern i Superior Challenge

Huvudmatchen avgjordes precis på MMA-galan Superior Challenge 20, som därmed rundades av i Victoriahallen i Stockholm. Eventet toppades av en titelfight i mellanvikt där den svenske UFC-veteranen och regerande Superior Challenge-mästaren Nico Musoke försvarade bältet mot den tidigare The Ultimate Fighter-deltagaren Marcelo Alfaya.

Det blev i princip spel mot ett mål för Musoke, som mixade upp fin striking med stark brottning och ett aktivt toppgame för att kamma hem segern via enhälligt domslut.

Musoke har nu vunnit tre raka matcher sedan han släpptes från UFC. Alfaya har å andra sidan förlorat fyra professionella MMA-matcher i rad.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Titelmatch i mellanvikt: Se (C) Nico Musoke vs. Marcelo Alfaya Br

Rond 1:

Musoke går direkt in med en höger som verkar sitta. Alfaya svarar med några egna slag, och de utbyter sedan legkicks. Musoke tar ned Alfaya enkelt. Han börjar direkt utdela hård ground and pound ur full gard, med både slag och armbågar. Efter lite inaktivitet i samma position börjar Musoke återigen dela ut några armbågar ovanifrån.

Musoke trycker upp Alfayas huvud mot staketet. Alfaya varnas av domaren för att han har fötterna i staketet. Musoke får in flera fina armbågar ovanifrån och en fin vänster efter lite avvaktande. Alfaya har förtvivlat svårt att få till nåt underifrån, och Musoke reser sig upp. Alfaya ligger dock kvar, och tar emot sparkar från Musoke som sedan kastar sig över honom igen.

Alfaya går för en double leg och får ner Musoke, som dock börjar utdela fina slag och armbågar medan han tar sig upp i en bättre position. Musoke har nu Alfaya i north-south medan han delar ut slag mot både huvud och kropp, innan ronden tar slut.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Musoke

Rond 2:

Alfaya har ett jack i vänster ögonbryn. Ronden inleds med en fin slagkombination från Musoke, och Alfaya slår luft när han försöker kontra. Musoke får in en fin legkick. Musoke går för en headkick som blockas av Alfaya. Musoke får in en fin double leg.

Musoke delar ut jobbiga armbågar ovanifrån, och fortsätter med ground and pound. Alfaya ser ut att vara långt borta från att kunna ta sig upp, med Musoke i full gard utdelades flera vassa armbågar. Musoke fortsätter hålla ner Alfaya men har gått över i halvgard. Musoke fortsätter överrösa Alfaya med ground and pound ur halv gard, och lyckas ta brassens rygg innan rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Musoke, sammanlagt 20-18 Musoke

Rond 3:

Efter en mildare slagväxling lägger Musoke en hög spark som blockas av Alfaya. Musoke träffar därefter en hög spark, varefter han får in en legkick på brassen. Musoke följer upp med en till bra spark och en fin höger. Musoke träffar en fjärde hög spark.

Musoke lägger en till hög spark, den här gången i kroppen. Musoke går för en nedtagning, och får lätt ned brassen. MUsoke jobbar i halvgard, med ground and pound ovanifrån. Musoke hamnar i full gard men fortsätter med ground and pound på ungefär samma vis. Alfaya har det riktigt tufft och blöder ymnigt.

Musoker fortsätter pressa ner Alfaya med ground and pound i form av slag och armbågar. Musoke väljer sedan att ställa sig upp, men Alfaya ligger kvar och Musoke väljer att sparka honom ståendes. Till sist får Alfaya tillsägelse av domaren att resa sig, och de båda utbyter några slag och sparkar innan rondens slut.

MMAnytts vinnare: Musoke 10-9, sammanlagt 30-27 Musoke

Officiellt resultat: Nico Musoke vinner via enhälligt domslut

Kategorier
ExklusivtNicholas MusokeSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara