Oliver Enkamp Bellator
Oliver "The Future" Enkamp. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Oliver Enkamp till MMAnytt: “Har redan fått två matcherbjudanden”

✅ Oliver Enkamp tänker inte gräva ner sig - efter rivna UFC-kontraktet ✅ Ser det från den ljusa sidan: "Kollar på alla spännande alternativ som dyker upp" ✅ Vill fightas oftare framöver

Under onsdagen kom den tråkiga nyheten att den svenske welterviktaren Oliver Enkamp var en av 13 fighters som fick sparken från UFC – världens största MMA-organisation. Enkamp släppte sedan ett uttalande där han förklarade varför han ansåg det vara ett orättvist beslut från UFC:s sida.


LÄS MER: Oliver Enkamp får sparken av UFC

LÄS OCKSÅ: Oliver Enkamp släpper uttalande om UFC: “Orättvist beslut”


När MMAnytt kontaktar Enkamp betonar han å andra sidan att det finns för – och nackdelar med allt – inklusive detta.

 – Det finns ju för- och nackdelar med allt så man får välja vad man vill fokusera på. Jag gräver inte ner mig utan kollar på alla spännande alternativ som dyker upp istället! säger Enkamp till MMAnytt.

Enkamp inledde karriären som obesegrad med sju raka segrar innan han fick chansen att göra sin UFC-debut på kort varsel i Stockholm. Det var i maj förra året som han hoppade in som ersättare på UFC Fight Night 109 i Globen och tog sig an den tio år äldre och betydligt mer erfarne Nordine Taleb – en match som Enkamp förlorade via enhälligt domslut efter en förhållandevis stark insats som sedan hyllades av UFC-legendaren Matt Serra.

Foto: Khim Hjern/MMAnytt

27-åringen återvände sedan till oktogonen på UFC Fight Night 127 i mars tidigare i år, där han – återigen som underdog – ställdes mot en annan tuff fighter i form Danny Roberts på bortaplan i London. Denna match fick ett abrupt slut redan i den första ronden när Roberts sänkte Enkamp med en klockren vänsterkrok. Trots att svensken sekunden senare var med i matchen igen och rullade till guard – så hade domaren redan hunnit kliva emellan då han föll på ett sätt som såg väldigt illa ut och knockoutförlusten var därmed ett faktum.

“The Future,” som Enkamp kallar sig, hade hoppats på tredje gången gillt i UFC men fem månader efter förlusten mot Roberts möttes han av gårdagens dystra besked. Svensken avslöjar dock att han redan har fått två nya matcherbjudanden från olika håll och nu hopas han kunna fightas mer frekvent framöver.

 – Jag har redan hunnit få två matcherbjudanden på det här dygnet, så förhoppningsvis leder detta till att jag kommer kunna matcha oftare!

Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...