Otto Wallin om en flytt till MMA – hälsningen till “The Mauler”

✔ Svenska boxningsstjärnan: "Stänger inga dörrar" ✔ Galna förslaget: "Tag Team"

Otto Wallin är en av Sveriges absolut bästa boxare, och slog igenom för den breda publiken efter sin fina prestation mot världsmästaren Tyson Fury förra året.

LÄS MER: Svenske stjärnans varning – till Mike Tyson


Tungviktsmötet slutade visserligen i en vinst via domslut till Furys fördel, men matchen var nära att stoppas efter att britten fått ett rejält jack i ansiktet efter en av svenskens träffar.

Wallin har för närvarande ett fint record i boxning på 20-1, 1 NC, men har han något intresse av att gå över till MMA för att söka lyckan i annan sport?

LÄS OCKSÅ: “Vikingakrigaren” Otto Wallin hyllas för sin insats mot Tyson Fury

Den frågan ställde MMAnytt nyligen i en stor, exklusiv, intervju med den svenske stjärnan – och trots att han inte har några planer just nu så utesluter han inte bytet.

– Just nu är det fokus på boxningen, men man vet aldrig i framtiden. Jag har inte funderat på det så jättemycket, men jag stänger inga dörrar, säger han till MMAnytts Richard Lindh.

Via Instagram:

Otto Wallin har en hälsning – till “The Mauler”

Enligt MMAnytts källor har det funnits intresse hos en stor svensk MMA-arrangör att försöka få över Wallin till MMA. Men det är inget som tungviktsstjärnan själv vill kännas vid.

– Nej, det är inget jag hört någonting. Det är nytt för mig, säger Wallin.

Wallin har dock koll på de största svenska stjärnorna inom MMA-världen, såsom Alexander Gustafsson och Ilir Latifi. Han har också en lyckönskning till “The Mauler”, som snart gör sin UFC-comeback i tungvikt.

– Jag följer Alexander Gustafsson, Ilir Latifi och några andra stora namn. Jag läste att han skulle göra comeback. Hoppas att han kan ta tungviktsbältet, det förtjänar han, säger Wallin.

Om du drar igång MMA-karriären så kan ni mötas om tungviktsbältet i UFC kring 2025 kanske?

– Ja eller hur, säger Wallin med ett skratt. Eller så kör vi tag team, med jag och Alex mot två andra.

Vilka hade ni mött då?

– Tyson Fury och Jon Jones. Det hade varit grymt! avslutar Wallin.

Håll utkik på MMAnytt.se för mer från vår exklusiva intervju med Otto Wallin inom kort!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara