CHOCKBESKEDET: Pannie Kianzad blev historisk – släpps direkt av UFC!

✅ MMAnytt avslöjar: Svenska The Ultimate Fighter-finalisten får ingen ny chans i UFC

Pannie Kianzad är inte längre en UFC-fighter.

MMAnytt kan exklusivt avslöja att världens största MMA-organisation har valt att släppa Kianzad. Detta trots att hon nyligen blev historisk som den första svenska finalisten i realityserien The Ultimate Fighter.

Nyheten kommer kort efter att UFC precis skrivit kontrakt med svenskan Bea Malecki – som förlorade sin första match i huset under samma säsong.


LÄS MER: Ny svensk skriver på för UFC!


“Hon är en av de allra bästa i världen”

Kianzad (10-4 MMA) var en av deltagarna i Team Gastelum under den 28 säsongen av The Ultimate Fighter. Svenskan var en av husets mest rutinerade fighters på damsidan, med en titelvinst i topporganisationen Cage Warriors och flera segrar mot UFC-fighters på meritlistan.

I huset levde hon upp till förväntningarna med två imponerade poängsegrar mot Katharina Lehner och Julija Stoliarenko, för att säkra den historiska finalplatsen.

Pannie Kianzad Katharina Lehner The Ultimate Fighter TUF 28 Heavy Hitters UFC MMA WMMA MMAnytt

Pannie Kianzad (höger) under TUF-matchen mot Katarina Lehner. Foto: Viaplay

Den 30 november mötte hon talangen Macy Chiasson på TUF 28-finalen. Kianzad kämpade väl, men tvingades klappa till en rear-naked choke i den andra ronden och förlorade alltså via submission.

– Hon är mycket bättre än vad hon visade den kvällen. Jag tycker hon är en av de allra bästa i världen, hon måste bara få chansen att visa det, sa TUF-coachen och UFC-titelutmanaren Kelvin Gastelum om Kianzads insats i finalen, när han tillfrågades av MMAnytts Stefan Romare presskonferensen inför UFC 234 i Australien.

Oskriven regel att TUF-finalister får en andra chans

Även om grundtanken med The Ultimate Fighter var att endast turneringsvinnaren skulle erhålla ett UFC-kontrakt, så har verkligheten sett annorlunda ut från start. Redan efter seriens legendariska första säsong skrev flera av deltagarna på för den världsledande organisationen.

Hur många som får gå över till UFC efter en TUF-säsong beror vanligen på talangnivån. Men en oskriven regel har länge varit att alla finalister som förlorar finalerna alltid får en andra chans att visa upp vad de går för i UFC.

Enligt MMAnytts uppgifter ges dock ingen sådan chans till Kianzad. Hon ska istället ha fått beskedet att två nya vinster utanför oktogonen krävs, om hon vill ha en ny chans i UFC framöver.

Vad tycker ni läsare om UFC:s beslut att släppa Pannie Kianzad? Kommentera!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...