Rafael Macedo är inte nöjd förrän hans match på Cage 32 blir ändrad till vinst

Rafael Macedo mötte hemmafightern Joni Salovaara på Cage 32 i Finland. Matchen slutade kontroversiellt då domaren dömde vinsten till Salovaara. Det finska MMA-förbundet gick in och ändrade matchen till en No Decision men Macedo är inte nöjd och berättar för MMAnytt att han vill ha det ändra till en vinst och inget annat.

MMAnytt har tidigare skrivit om den kontroversiella huvudmatchen på Cage 32. Det var en match mellan Rafael Macedo från Göteborgsklubben Epic Fight Club som mötte hemmafightern Joni Salovaara. Många anser att Macedo vunnit matchen men istället valde domarna att ge vinsten till hemmafightern.

Det finska MMA-förbundet valde också att agera då de ansåg att domarna dömt fel. Det Finska MMA-förbundet ändrade matchen till en “No Decision”. MMAnytt har talat med Macedo som berättar att han är missnöjd över finska MMA-förbundets agerande och nöjer sig inte med något annat än en vinst:

“Me and my team are working hard to have a contract with a good show and then I did my job. It was a good fight and my opponent was tough but I won. I just want my victory, as Finland want Joni at UFC I represent Sweden and Brazil. I also want to be in the biggest MMA show in the world but we have to be right and not go over the other for self-interest. A No Contest is not enough!”

En No Decision innebär att matchen inte har något officiellt domslut. Det betyder att matchen inte anses ha någon vinnare. Det ska inte förväxlas med det mer vanliga beslutet No Contest som innebär att matchen ska anses aldrig ha ägt rum.

Kategorier
CageExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara