Redaktionstipset med OHMBET: UFC Fight Night 91 – Underkortet

Redan i natt är det dags för nästa UFC-gala, då UFC Fight Night 91 går av stapeln i Sioux Falls, South Dakota. Nu är det dags att ta en titt på underkortet och tippa vinnarna!

Kvinnlig bantamvikt

Murphy
#13 Lauren Murphy (1.55)
vs.
Chookagian
Katlyn Chookagian (2.62)

 

I den sista matchen på underkortet ställs nummer 13-rankade Lauren Murphy mot nykomlingen Katlyn Chookagian. Detta blir en spännande match för den kvinnliga bantamviktsdivisionen.

Murphy må ha förlorat sina två första matcher i UFC, men bägge förlusterna kom mot topprankat motstånd via kontroversiella domslut och i övrigt är hon obesegrad. Chookagian har å sin sida ett felfritt matchfacit och har här en chans att direkt slå sig in i rankingen som en obesegrad talang.

Bägge damerna är hyfsat kompletta som fighters. Stående lär Chookagian förmodligen ha en fördel, men Murphy är å andra sidan stark i clinch och på marken med bra press. Chookagian har visat en liten svaghet i scrambles och därav tror jag hon får svårt att svara på Murphys brottning. Det lär inte bli den mest underhållande matchen, men jag tror att Murphy lyckas plocka hem vinsten via domslut.

Vinnare: Lauren Murphy via domslut.

Mellanvikt

Spicely
Eric Spicely (3.20)
vs.
Alvey
Sam Alvey (1.40)

 

Efter sin medverkan i den 23:e säsongen av The Ultimate Fighter kommer mellanviktaren Eric Spicely nu få en chans i UFC mot den alltid glade Sam Alvey.

Spicely är visserligen obesegrad i proffskarriären, men blev utslagen i semifinalen i TUF-huset och imponerade inte så värst överlag. Alvey kommer å andra sidan från två raka förluster mot tufft motstånd, efter att innan dess ha stått för hela tre raka knockoutvinster.

Det skiljer en hel del i erfarenhet mellan herrarna och jag ser Alvey som ett svårt test för Spicely. Lite för svårt, faktiskt. Spicely har helt klart bra grappling och kommer nog vara självsäker på mattan, men Alvey är allsidig och kommer dessutom ha en fördel ståendes vilket jag tror leder till ett tidigt avslut.

Vinnare: Sam Alvey via T/KO, rond 1.

Kvinnlig stråvikt

Casey
Cortney Casey (2.34)
vs.
Stanciu
Cristina Stanciu (1.67)

 

Cortney Casey tar sig an Cristina Stanciu i ett kvinnligt stråviktsmöte där förloraren kan få lämna UFC. Casey har förlorat två raka domslut i organisationen, medan Stanciu fick se sig besegrad för första gången i karriären när hon själv förlorade efter full tid i UFC-debuten.

Casey är den mer erfarna av de båda, då hon även har gått ett gäng amatörmatcher. Stanciu är dock yngre och har fortfarande stor utvecklingspotential.

Bägge två är allsidiga fighters som går på avslut, och det lär hursomhelst bli en tuff match. Jag tror att båda kommer ha sina stunder, men att Stanciu blir den som har gjort flest framsteg sedan sist och lyckas plocka hem domslutet i slutändan.

Vinnare: Cristina Stanciu via domslut.

Lättvikt

Holtzman
Scott Holtzman (1.35)
vs.
Pfister
Cody Pfister (3.50)

 

I ett lättviktsmöte gör Scott Holtzman och Cody Pfister upp, och bägge herrar lär ge allt för att återvända till vinstkolumnen och trygga kontraktet.

Holtzman var obesegrad i karriären fram till sin senaste match, då han åkte på en domslutsförlust. Pfister har själv haft en något mer ojämn karriär och blev utstrypt sist vi såg honom gå match.

Båda två är rätt kompletta, men jag ser Holtzman som den bättre fightern i de flesta avseenden. Jag tror Holtzman lyckas kontrollera matchen för att sedan få in avslutet på marken.

Vinnare: Scott Holtzman via submission, rond 2.

Bantamvikt

Yahya
Rani Yahya (2.23)
vs.
Lopez
Mathew Lopez (1.73)

 

I ett bantamviktsmöte mellan en härdad veteran och en uppkommande talang, ställs Rani Yahya mot hemmafightern Mathew Lopez.

Lopez skrev på för UFC efter att ha fått sin senaste motståndare att klappa ut till brutala slag och armbågar, medan Dana White & co satt ringside för att spela in ett avsnitt av realityserien “Dana White: Lookin’ for a Fight”. Han är en lovande talang som fortfarande är obesegrad i karriären, och nu ställs han inför ett tufft test i UFC-debuten.

Yahya har varit med länge och matchats mot stora namn. Han har dessutom riktigt vass grappling och har mer erfarenhet än Lopez.

Lopez lär få kämpa betydligt hårdare än innan, men jag tror ändå att han har vad som krävs för att vinna. Han har sett riktigt imponerande ut och har förmodligen ett övertag ståendes. Det blir nog inget avslut och stundvis får han hantera lite motgångar, men efter full tid ser jag honom som vinnare via domslut.

Vinnare: Mathew Lopez via domslut.

Mellanvikt

Clark
Devin Clark (1.47)
vs.
Nicholson
Alex Nicholson (2.89)

 

I den första matchen på underkortet ställs hemmafightern Devin Clark mot Alex Nicholson i ett mellanviktsmöte. Clark blev uppmärksammad och kontrakterad av UFC efter att ha gått match på samma gala som ovannämnda Lopez, och kommer även han att gå match framför hemmapubliken.

Medan Clark fortfarande är obesegrad i karriären och har sett lysande ut, hade Nicholson inte så mycket att hämta i sin UFC-debut.

Nu kliver bägge herrar ner från lätt tungvikt, och jag tror Clark lyckas plocka hem en relativt ensidig vinst. Nicholson kan mycket väl överraska på fötter och lär ha lite motstånd att sätta emot, men jag känner inte riktigt att han håller UFC-kvalitet och Clark lär bl för svårhanterlig för honom.

Vinnare: Devin Clark via T/KO, rond 2. 

 

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Hur ser era tips ut?

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterOHMBETRedaktionstipsetRekommenderatSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...