Redaktionstipset: TUF 27-finalen: Tavares vs. Adesanya

✅ Fortsätter segertåget för "The Last Stylebender"? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser!

I natt är det dags för finalen av The Ultimate Fighter 27: Undefeated, som äger rum i Pearl Theater i Las Vegas.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: TUF 27-finalen: Tavares vs. Adesanya – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Brad Tavares vs. Israel Adesanya

Ashah Tafari

I en mycket spännande huvudmatch får vi se den obesegrade supertalangen Israel Adesanya ta ett rejält steg upp och utmana den topp 10-rankade mellanviktaren Brad Tavares. Vissa tror att det blir för mycket, för snabbt för Adesanya – men även om jag ser detta som en mycket svårtippad match så tror jag ändå att “The Last Stylebender” kommer få jobbet gjort.

Detta lär bli en stående match och frågan är vem som lyckas diktera avståndet. Tavares lär pressa Adesnya och jobba mellan halvdistans och närdistans – medan Adesanya lär vara mer bekväm i att kontring-fightas från längre avstånd.

Jag ser en jämn matchbild i ett par ronder, men känner på mig att Adesanya kommer glänsa och säkra ett fint avslut en bit in i matchen.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 2.33).

Matias Andres

Orankade Adesanya kommer in som favorit mot topprankade Tavares och trots att jag är hypad över vad Adesanya kan åstadkomma i buren så är jag inte helt övertygad över att han har vad som krävs för att ta sig an toppnamn – ännu. Tavares har erfarenheten och kommer säkerligen vilja testa Adesanya på mattan, en plats där jag tror att kickboxaren inte kommer skina lika starkt. Det är svårt att säga men jag tror att Tavares är en mer all-around fighter och kommer att blotta Adesanya på mattan.

Vinnare: Brad Tavares via domslut (odds: 3.55).

Stefan Romare

Ett riktigt bra test för den unge superstjärnan. Tavares har varit topprankad i UFC i många år och är en riktig veteran. Tavares kommer till matchen med fyra raka vinster och kommer förmodligen försöka stänga distansen för att förhindra “The Last Stylebenders” kreativa attacker. Jag tror att det är ett lite för tufft test för Adesanya som kommer lära sig mycket efter tre tuffa ronder med Tavares.

Vinnare: Brad Tavares via domslut (odds: 3.55).

Johan Taliercio

Brad Tavares är riktigt tuff, och Israel Adesanya har inte helt övertygat i min mening sedan UFC-debuten. Visserligen kom Adesanyas senaste seger via split decision mot en tuff motståndare i Marvin Vettori, men Vettori är ung och relativt orutinerad jämfört med Tavares som har varit med väldigt länge och jämt känns underskattad. Jag tror att detta blir ett tufft uppvaknande för “The Last Stylebender”.

Vinnare: Brad Tavares via domslut (odds: 3.55).

Sebastian Vendel-Martinez

Det finns många anledningarna till att följa Israel Adesanya, han är en ung, obesegrad talang som spås en lysande framtid på grund av sin oberäkneliga stil. Hans match mot Marvin Vettori var dock inte en seger som övertygade helt och hållet. Adesanya vann ett jämnt, delat domslut mot en relativt borträknad fighter. Brad Tavares är en något ojämn fighter, men han har radat upp en fin fyra matcher lång vinstsvit, och ser ut att vara i bra form. Som härdad veteran som mött fighters som Robert Whittaker, Thales Leites med flera, och borde vara erfaren nog för att stå emot Adesanyas explosiva stil. Adesanya lär inleda starkt, men så fort Tavares hittar distansen och rytmen kommer matchbilden ändras.

Vinnare: Brad Tavares via domslut (odds: 3.55).

Joe Giannetti vs. Mike Trizano

Ashah Tafari

I TUF 27-finalen i lättvikt får vi se två riktigt vassa och lovande obesegrade talanger göra upp.

Av vad jag har sett under säsongens gång lär detta bli jämnt ståendes – men jag ser ändå Joe Giannetti som snäppet vassare. På marken har Giannetti dessutom ett ännu större övertag med sin exceptionella grappling.

Mike Trizano har definitivt en chans att skrälla, men den är marginell enligt min bedömning. Till skillnad från Giannettis matcher i TUF-huset ser jag denna gå tiden ut men att han vinner är jag ändå ganska säker på.

Vinnare: Joe Giannetti via domslut (odds: 1.60).

Matias Andres

Det här kommer bli en intressant match mellan två riktiga prospects. Båda fighters är unga och obesegrade och kommer få en chans att visa upp sig inför publiken. Jag ser Giannetti som vinnaren då han har räckvidden på sin sida och bättre BJJ.

Vinnare: Joe Giannetti via submission (odds: 1.60).

Stefan Romare

“Skeletor” Giannetti såg riktigt vass ut på The Ultimate Fighter med två grymma submissions på väg till finalen medan Trizano vann första matchen på TKO och sedan tog ett domslut från John Gunther. Med sin reach och giftiga ståendes och mark-game tror jag nog på en vinst för Giannetti.

Vinnare: Joe Giannetti via T/KO (odds: 1.60).

Johan Taliercio

Giannetti såg riktigt imponerande ut i TUF-huset med två raka segrar via avslut för att ta sig till finalen, medan Trizano vann en via knockout och en via domslut. Trizano är också den som ställts mot mer rutinerat motstånd tidigare i sin karriär, men Giannetti är också bara 22 år gammal. Jag tror att Giannetti tar hem fighten, trots att det alltid är svårt att avgöra sådant här baserat på det man sett under en TUF-säsong.

Vinnare: Joe Giannetti via submission (odds: 1.60).

Sebastian Vendel-Martinez

I lättviktsfinalen möts submissionspecialisten Joe Giannetti och allsidige Mike Trizano. Den förstnämnde har vunnit fem utav sex segrar via submission och avslutade varenda motståndare i TUF på lås. Trizano är en mer komplett fighter, som inte nödvändigtvis glänser på samma sätt, och även om han är en väldigt duktig fighter ser jag Giannettis styrka som övertygade nog för att kamma hem segern.

Vinnare: Joe Giannetti via submission (odds: 1.60).

Brad Katona vs. Jay Cucciniello

Ashah Tafari

Jay Cucciniello lyckades skrälla i TUF 27 och ta sig till fjäderviktsfinalen trots att han först blev eliminerad. Han visade enorm tuffhet i semifinalen och vann ett spännande krig – men nu lär han få det mycket svårt mot Brad Katona.

Jag ser Katona som tekniskt bättre både ståendes liksom på marken och Cucciniello behöver mer än tuffhet och hjärta för att lyckas överraska igen.

Även denna TUF-final ser jag gå tiden ut och precis som den andra är jag hyfsat säker på mitt tips. Katona vinner.

Vinnare: Brad Katona via domslut (odds: 1.43). 

Matias Andres

Jag har följt den senaste säsongen av TUF och jag har varit imponerad av “SuperNerd” Katona som definitivt förtjänar en plats i finalen. Han tar sig an Cucciniello som visserligen förlorade men som fick en andra chans och besegrade Tyler Diamond i en modern klassiker. Jag tror Katona kommer dra lärdom från Cucciniellos senaste match och inte pressa med avslutet. Katona är definitivt den bättre fightern, han måste bara hålla sig till strategin och neutralisera Cucciniello, inte försöka avsluta honom.

Vinnare: Brad Katona via domslut (odds: 1.43). 

Stefan Romare

Cuccinello förlorade i öppningsomgången men fick gå vidare då en semifinalist var tvungen att dra sig ur – och han tog verkligen vara på chansen. I finalen möter han Brad Katona som sett riktigt grym ut denna säsong. Riktigt jämn match men tror Katona tar hem det.

Vinnare: Brad Katona via domslut (odds: 1.43). 

Johan Taliercio

Cucciniello är riktigt tuff och har åtta avslut på sina åtta karriärmatcher – samtidigt såg han inte alltför imponerande ut i TUF-huset. Katona däremot är en av Kanadas hetaste talanger och jag ser framför mig hur han plockar isär Cucciniello. Dessutom har jag svårt att se hur Cucciniello skulle kunna skada Katona ordentligt.

Vinnare: Brad Katona via domslut (odds: 1.43). 

Sebastian Vendel-Martinez

Kanadensaren Brad Katona ställs mot Jay Cucciniello i fjäderviktsfinalen. Cucciniello är mer explosiv och något mer erfaren, men Katona framstår som mer kontrollerad och balanserad. Även om Cucciniello avslutat alla motståndare hittills tror jag att Katona står emot den tidiga stormen från britten, och sakta men säkert tar över matchen.

Vinnare: Brad Katona via domslut (odds: 1.43). 

Alex Caceres vs. Martin Bravo

Ashah Tafari

Alex Caceres är tillbaka och med förluster i tre av sina fyra senaste matcher är en vinst viktig för “Bruce Leeroy” för att han ska få behålla sitt UFC-kontrakt. För motståndet står TUF: Latin America 3-vinnaren Martin Bravo, som är 1-1 i UFC och återvänder för första gången på nästan ett år efter att ha blivit brutalt knockad förra året.

Det återstår att se hur mycket 24-årige Bravo har förbättrat sig, men han lär troligen få det svårt för UFC-veteranen Caceres. Jag misstänker att Caceres kommer lyckas kontrollera matchen ståendes och undvika att hamna i dåliga situationer – för att i slutändan kamma hem en stabil domsloutsvinst.

Vinnare: Alex Caceres via domslut (odds: 2.84).

Matias Andres

Jag har svårt för Caceres och förstår inte varför UFC envisas med att låta honom fightas så högt upp på matchkorten. Jag antar att han har en spännande fightstil men den har visat sig vara föga effektiv, speciellt kontra motståndare med hög fight-IQ som kan plantera en counter. Bravo hade otur i sin senaste UFC-match men han har tidigare visat att han har kraft i slagen och är kompetent på mattan.

Vinnare: Martin Bravo via domslut (odds: 3.14).

Johan Taliercio

Det är alltid svårt att veta om Caceres kommer att prestera eller inte – han känns som en av UFC:s mest ojämna fighters. Det här är dock ett möte som han borde kunna ta hem relativt enkelt, då han både mött och slagit betydligt vassare motstånd tidigare. Caceres är dock en fighter som nästan alltid blandar och ger, och Bravo har tidigare visat att han kan hota med sin knockoutstyrka. Tuff match att tippa.

Vinnare: Alex Caceres via domslut (odds: 2.84).

Sebastian Vendel-Martinez

Alex Caceres har utan tvekan haft det tufft på sistone med förluster i tre utav sina fyra senaste matcher samt sex utav sina nio senaste. Dock är Martin Bravo en nivå under de flesta som Caceres mött, och glänser inte särskilt i något avseende – utöver det har han dessutom varit relativt inaktiv under sin UFC-karriär. Allt kan hända i MMA, men jag har svårt att se Bravo kamma hem en seger i detta framträdande.

Vinnare: Alex Caceres via T/KO (odds: 4.28).

Roxanne Modafferi vs. Barb Honchak

Ashah Tafari

Många ser nog TUF 26-finalisten Roxanne Modafferi som en underdog här, men efter att ha sätt rätt amatörmässig ut i sin förra UFC-vända har “Roxy” faktiskt förbättrat sig markant och jag tror faktiskt att hon kommer kunna besegra den något äldre Barb Honchak.

Detta lär bli jämnt med jag ser matchen hamna på marken och där är Madafferi farlig med sin grappling. En submissionvinst är kanske inte det troligaste – men jag ser henne ändå göra nog för att vinna ett tight domslut efter full tid.

Vinnare: Roxanne Modafferi via domslut (odds: 1.76).

Matias Andres

Honchak och Modafferi har möts tidigare och jag anser att Honchak är den som gjort mest framsteg sedan deras match för sju år sedan. Trots att det inte gick vägen för Honchak i sin UFC-debut så tror jag att hon har vad som krävs för att neutralisera Modafferi och slutligen avsluta henne på mattan.

Vinnare: Barb Honchak via submission (odds: 8.03).

Stefan Romare

Två veteraner inom MMA. Modafferi har gjort stora framsteg sedan hon lämnade Japan och började träna i Las Vegas där hon dessutom har tillgång till UFC Performance Institute. Båda två kommer från förluster och det blir nog en väldigt jämn match. Ingen av dem har särkilt många avslut och man kan gissa att denna match kommer att avgöras mot buren.

Vinnare: Roxanne Modafferi via domslut (odds: 1.76).

Johan Taliercio

Jag har följt Modafferi sedan hennes tid på The Ultimate Fighter för några år sedan och har i stort sett aldrig varit imponerad. Den tidigare Invictamästaren i flugvikt, Honchak, har börjat bli till åren (38 år gammal) men har avslutat Modafferi förut och lär antagligen inte få några problem den här gången heller.

Vinnare: Barb Honchak via T/KO (odds: 7.44).

Sebastian Vendel-Martinez

Två veteraner inom kvinnlig MMA möts när Barb Honchak och Roxanne Modafferi kolliderar. Honchack är något kraftigare och mer intensiv medan Modafferi är en teknisk och rutinerad fighter som är extremt skicklig på marken. Modafferi är en sann veteran med en härlig personlighet, men jag tror Honchaks styrka och press kommer vara avgörande.

Vinnare: Barb Honchak via domslut (odds: 3.14).

Alessio Di Chirico vs. Julian Marquez

Ashah Tafari

I huvudkortets första match får vi se Alessio Di Chirico ta sig an Dana White’s Tuesday Night Contender Series-talangen Julian Marquez, som missade vikten rätt så rejält.

Ska man se till statistiken så gynnas nästan alltid de som missar vikten och redan innan invägningen hade jag Marquez som favorit. Han är en underhållande fighter som gillar att kriga och som har gott om krut i såväl nävar som fötter.

Jag tror att Marquez inleder huvudkortet med en brutal knock, efter en jämn match inledningsvis.

Vinnare: Julian Marquez via T/KO (odds: 2.65).

Matias Andres

Marquez fick rampjuset på sig efter en galen KO-vinst under DWCS och efter det har han också plockat hem en submission i oktagonen. Han är atletisk, har kraft bakom slagen och har en rejäl haka, tre saker som kommer att visa sig vara receptet för framgång mot Di Chirico som är den mer tekniska av dem två. Håller Marquez huvudet kallt så borde avslutet komma i de senare ronderna.

Vinnare: Julian Marquez via T/KO (odds: 2.65).

Stefan Romare

MMA:s överlägset bästa smeknamn är tillbaka : Julian “The Cuban Missile Crisis” Marquez tar sig an italienaren Di Chirico. Chirico är väldigt teknisk ståendes medan Marquez är lite mer vild av sig. Det kan straffa sig mot italienaren som kan använda sin kompakta striking för att avsluta Marquez.

Vinnare: Alessio Di Chirico via T/KO (odds: 3.21).

Johan Taliercio

Marquez missade matchvikten rejält under gårdagen. Hur det kommer påverka hans matchform mot Alessio di Chirico återstår dock att se. Italienaren stod för en riktigt imponerade knockoutseger mot Oluwale Bamgbose sist, och han är ett av många spännande italienska namn som letat sig in i UFC på sistone (Carlo Pedersoli Jr, Marvin Vettori etc). Marquez är absolut ingen sopa själv, med ett record på 7-1 varav alla vinster via avslut. Den här matchen är marig att tippa, men jag sätter mina pengar på Di Chirico.

Vinnare: Alessio Di Chirico via T/KO (odds: 3.21).

Sebastian Vendel-Martinez

Galans huvudkort börjar och slutar med en mellanviktsmatch och först ut får vi se talangerna Alessio Di Chirico och Julian Marquez göra upp. Marquez är explosiv och lovande talang, medan italienaren Di Chirico är något mer kontrollerad och avvaktande, men det lär vara svårt för honom att hantera den pressen som Marquez sätter. Di Chirico gjorde bra av sig mot explosive Oluwale Bamgbose, men Marquez är snäppet vassare än nigerianen i många avseenden, och jag tror han hamnar på topp och avslutar matchen där.

Vinnare: Julian Marquez via submission (odds: 4.94).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

  • 1. Matias Andres: 55 rätt, 38 fel
  • 2. Ashah Tafari: 53 rätt, 36 fel
  • 3. Stefan Romare: 52 rätt, 41 fel
  • 4. Johan Taliercio: 51 rätt, 38 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 35 rätt, 24 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Ashah Tafari: 59,5 % rätt
  • 2. Sebastian Vendel-Martinez: 59,3 % rätt
  • 3. Matias Andres: 59,1 % rätt
  • 4. Johan Taliercio: 57,3 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 55,9 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför TUF 27-finalen?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...