Stipe Miocic (vänster) och Daniel Cormier (höger). Foton: Diego Ribas-Ag Fight/MMAnytt

Redaktionstipset: UFC 226: Miocic vs. Cormier

✅ Vem vinner den stora superfighten - Stipe Miocic eller Daniel Cormier? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFC 226!

I natt är det dags för UFC 226: Miocic vs. Cormier, som äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

 

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 226: Miocic vs. Cormier – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Stipe Miocic vs. Daniel Cormier

Ashah Tafari

I huvudmatchen får vi se en riktigt spännande superfight där den lätta tungviktsmästaren Daniel Cormier kliver upp en viktklass för att utmana Stipe Miocic om tungviktstiteln.

Att de tävlar i två olika viktklasser syns dock inte riktigt – ”DC” är till och med något tyngre än Miocic. Man får heller inte glömma att Cormier tidigare har gått obesegrad som tungviktare och bland annat vunnit Strikeforce Grand Prix.

Detta är en riktigt svårtippad match. Miocic är den bättre strikern rent tekniskt och han har definitivt mer krut i nävarna. Cormier är mer grötig och kommer vilja jobba in sig på insidan för att stänga distansen. Där får han dock akta sig eftersom Miocic är mycket farlig på närdistans – där han upprepade gånger har visat att han kan knocka sina motståndare.

Om Cormier lyckas använda sin huvudrörelse tillräckligt bra samtidigt som han pressar framåt med svingar, så lär han inte ha allt för stora problem med att klincha upp Miocic mot buren och frågan är han kan säkra en eller flera viktiga nedtagningar. För i klinch och på marken ser jag Cormier som den klart bättre brottaren och det är utan tvekan hans väg till vinsten.

Jag velar och ser verkligen fram emot vem som lyckas implementera sin gameplan och få jobbet gjort. Detta är en riktigt högklassig match och ingen lär få någon enkel seger. Då jag måste välja en vinnare så blir det Cormier – på ett eller annat sätt ser jag ändå honom ta hem detta.

Vinnare: Daniel Cormier via domslut (odds: 4.22).

Matias Andres

Som förväntat så väger Cormier mer än tungviktsmästaren men frågan är om det är till hans fördel eller inte. Oddsen är rejält i Miocic favör men trots att han är den mest framgångsrika tungviktsmästaren i UFCs historia så finns det hål i hans game. Han har utan tvekan kraft för att avsluta Cormier men desto längre matchen går desto större chans kommer Cormier att ha. Jag ser framför mig att Cormier lyckas trötta ut Miocic och slutligen ta hem domslutet.

Vinnare: Daniel Cormier via domslut (odds: 4.22).

Stefan Romare

En superfight i sitt esse. Lätta tungviktsmästaren mot tungviktsmästaren för att få fram den utan tvekan “Baddest Man on the Planet”. Cormier är obesegrad i tungvikt men har aldrig mött någon av Miocic kaliber. Kombinationen av längd, snabbhet, brottning och boxning tillsammans med erfarenhet och självförtroende gör att det känns som att Miocic har ett litet övertag. Men kan han stoppa Cormiers nedtagningar? Kan Cormier överleva Miocic hårda slagkombinationer?

Vinnare: Stipe Miocic via domslut (odds: 2.43).

Johan Taliercio

Det ska bli väldigt spännande att se hur den här fighten utspelar sig. Miocic är den naturligt större fightern och har både längden och reachen till fördel mot ”DC”. Cormier är dock obesegrad inom MMA (12-0) som tungviktare och har visat att han kan ta hand om fighters som är betydligt större än honom själv tidigare.

Min känsla är ändå att Miocic – historisk tungviktsmästare med flest titelförsvar i UFC:s historia – bör kunna ta hem den här. Cormier har förvisso visat att han kan ta emot slag tidigare, men han blev samtidigt skakad av Jones headkick på UFC 214 förra året vilket ledde till att han avslutades för första gången i sin karriär.

Jag har svårt att se varför Miocic inte skulle kunna göra samma sak.

Vinnare: Stipe Miocic via T/KO (odds: 2.54).

Sebastian Vendel-Martinez

Många ser Stipe Miocic vs Daniel Cormier som en striker vs grappler-match, vilket till viss del kan stämma men som inte ger en korrekt matchbild. Ja, Miocic har ett övertag gällande striking, han slår hårt, har bra räckvidd och hans boxning är väldigt bra. Många verkar dock ha glömt tungviktsmästarens brottning och krossen av Francis Ngannou. När det kommer till kritan är troligtvis DCs brottning snäppet bättre, men jag ser Miocic som snäppet bättre i nästan alla andra avseenden.

Vinnare: Stipe Miocic via T/KO (odds: 2.54).


RELATERAT: Ohmbet: Spela RISKFRITT för 1000 kr på Stipe Miocic!


Francis Ngannou vs. Derrick Lewis

Ashah Tafari

I den delade huvudmatchen ställs två bjässar med galen slagkraft mot varandra i ett efterlängtat toppmöte i tungvikt. Som jag ser det kan senna match sluta på två olika sätt.

Antingen så kommer någon av Francis Ngannou eller Derrick Lewis få in en galen fullträff och knocka den andre brutalt – och då blir det troligen Ngannou som står för den bragden.

Om matchen däremot tar sig förbi öppningsronden tror jag att Lewis kommer kunna använda andra verktyg i lådan för att ta mer och mer kontroll över allt tröttare Ngannou och vinna ett domslut efter full tid.

Som många andra matcher på denna gala är det svårtippat, men jag lutar åt det sistnämnda scenariot och tippar på en skräll här.

Vinnare: Derrick Lewis via domslut (odds: 6.69).

Matias Andres

Jag har alltid tyckt att Lewis är en otroligt rolig men hiskeligt överskattad fighter. Jag tror att Ngannou har lärt sig massor från sin senaste förlust och att vi kommer att få se en ny version av The Predator med bättre kondition och grund game. Frågan är om det kommer behövas mot Lewis som inte är obekant för idéen om att svinga vilt.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.80).

Stefan Romare

“Black on black crime,” som Quinton “Rampage” Jackson skulle säga. Ngannou ser ut att ha tränat mycket kondition inför denna matchen då han ser lite smalare ut. Lewis ser ofta trött ut men har på något sätt alltid kvar litegrann i gastanken för att helt plötsligt finna avslutet. Om Lewis använder sin american football-bakgrund och inte blir knockad på vägen in kan nog denna match likna Miocic vs. Ngannou.

Men jag har en känsla av att Ngannou avslutar med någon typ av uppercut eller krok.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.80).

Johan Taliercio

Ngannou blev isärplockad av Miocic i sin senaste match och har en hel del att bevisa – har han lyckats förbättra sin cardio, t.ex.? Det kan bli avgörande mot en fighter som Derrick Lewis – men det kan lika gärna ta slut väldigt fort. Låt oss komma ihåg att Ngannou hade sex (!) raka avslut innan han tog sig an Miocic tidigare under året, och det var inte mot några dussinfighters heller.

Lewis är inte alls någon dålig fighter, tvärtom, men om Mark Hunt kan avsluta honom kan Ngannou göra detsamma. Lewis vann visserligen sin senaste kamp mot Marcin Tybura, men det är enligt mig tyvärr inget som bevisar att han kan hänga med det absoluta toppskiktet i tungviktsdivisionen. Jag kan ha fel, men jag ser framför mig hur Lewis avslutas i antingen den första eller andra ronden.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.80).

Sebastian Vendel-Martinez

Det är extremt svårt att se mötet mellan Francis Ngannou och Derrick Lewis gå tiden ut. Bägge föredrar att avsluta via knockout, har en tendens att göra det och en av dem lär leverera det här. Lewis lär ha något bättre kondition, och jag ger dessutom honom en fördel vad gäller grappling. Dock tror jag att Ngannous styrka och explosivitet kommer leda till en tidig knockout i den första eller andra ronden, innan Lewis kan utnyttja sina fördelar.

Vinnare: Francis Ngannou via T/KO (odds: 1.80).

Paul Felder vs. Mike Perry

Ashah Tafari

Detta är en av de lättare matcherna att tippa på denna galan i min mening. Paul Felder går visserligen upp en viktklass, men han är inte mycket mindre än sin motståndare och jag ser honom som en klart bättre MMA-fighter än Mike Perry.

Bägge två är väldigt tuffa och vi lär nog få se en hel del slagväxlingar. Där kan förstås vad som helst hända efter som de båda har kraft nog att knocka. Men av allt att döma är Felder mycket skickligare än Perry och han bör kunna ta hem detta, troligtvis via avslut.

Vinnare: Paul Felder via T/KO (odds: 3.53).

Matias Andres

Det ska bli intressant att se hur Perry fortsatt utvecklas efter sina två hårda förluster. Han älskar att slänga bomber omkring sig men det hjälper föga mot tekniska fighters med högt fight-IQ och det är något som definitivt kan sägas om Felder. Det här kommer definitivt att bli en blodig och våldsam historia, frågan är bara hur länge den varar?

Vinnare: Paul Felder via T/KO (odds: 3.53).

Stefan Romare

Paul Felder går upp en viktklass för att ta sig an Mike Perry som tidigare var schemalagd att möta Yancy Medeiros. Felder känns alldeles för teknisk och har för mycket power för att Perry ska ha något att säga till om – trots Perrys förmodade storleksövertag. Kan detta bli sista matchen för Perry i UFC?

Vinnare: Paul Felder via T/KO (odds: 3.53).

Johan Taliercio

Felder har tre raka vinster via brutala avslut medan Perry har haft det kämpigt i sina senaste matcher. Efter att ha kollat på Perrys senaste förluster anser jag att han inte alls har tillräckliga egenskaper i sitt register för att mäta sig med Felder, som har varit med ett bra tag. Dessutom verkar Perrys ”Mind Games” inför matchen inte alls påverka Felder negativt.

Nej, jag tror att Perrys kväll får ett våldsamt slut.

Vinnare: Paul Felder via T/KO (odds: 3.53).

Sebastian Vendel-Martinez

Lättviktaren Paul Felder går upp en viktklass för att ta sig an den kontroversiella figuren Mike Perry, i vad som kan bli en väldigt underhållande match. Detta lär bli en match där teknik och variation sätts mot rå kraft och styrka. Perry är inte den mest tekniska fightern i divisionen, men en knockoutartist med gott om krut i nävarna. Felder är mer teknisk och allsidig, både stående och överlag, och är den mer kompletta fightern med fler vapen i sin arsenal.

Vinnare: Paul Felder via domslut (odds: 2.81).

Michael Chiesa vs. Anthony Pettis

Ashah Tafari

Om vi hade fått se den gamla goda Anthony Pettis på sistone så hade jag haft honom som vinnare här. Men ”Showtime” har inte varit sig lik på väldigt länge och därav ser jag ingen anledning att tippa emot Michael Chiesa.

”Maverick” har ständigt utvecklat sig och blivit allt mer komplett som fighter. Ståendes får han det nog inte helt lätt, men han bör ändå kunna ta matchen dit han vill och finna framgång på på marken för att i slutändan ta hem en poängseger.

Vinnare: Michael Chiesa via domslut (odds: 3.00).

Matias Andres

Det tar emot att satsa emot Pettis men han har inte sett ut som sig själv den senaste tiden. Han har dock mött toppmotstånd och Chiesa är inte där ännu. Pettis har mer i sin arsenal och är dessutom vass på mattan. Jag tror och hoppas på Vintage Showtime.

Vinnare: Anthony Pettis via T/KO (odds: 6.00).

Stefan Romare

Pettis har inte sett ut som sig själv den senaste tiden och mot Michael Chiesa måste man vara på sitt “A-game”. Chiesa har mycket frustration att ta ut sedan dolly-incidenten med Conor McGregor. Chiesas lättaste väg till vinsten kommer att vara via brottningen och clinch mot buren. Trots att Pettis är en av mina absoluta favoriter så tror jag att Chiesas brottning blir för mycket för “Showtime”.

Vinnare: Michael Chiesa via domslut (odds: 3.00).

Johan Taliercio

Det känns som att Anthony Pettis har tappat det helt på sistone. Den tidigare lättviktsmästaren har bara vunnit två av sina senaste sju matcher, varav en i fjädervikt mot Charles Oliveira.

Chiesa missade vikten och frågan är hur mycket bussincidenten i Brooklyn påverkar honom i förberedelserna för den här matchen, som ju egentligen skulle ha ägt rum på UFC 223. Enligt mig är Chiesa den bättre fightern, men det här är en väldigt svårtippad match på förhand med tanke på omständigheterna. Jag tror ändå att ”Maverick” kan ta hem det här. Kanske inte via avslut då Pettis har varit med länge, men det känns som att Chiesa är den som har mest vilja att vinna en sådan här match.

Vinnare: Michael Chiesa via domslut (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Det är imponerande hur mycket Michael Chiesa utvecklats, från att vara en något endimensionell grappler till en allsidig, topprankad lättviktare. Pettis har mött tufft motstånd på sistone men har inte haft lyckade resultat, med förluster i två utav sina tre senaste matcher. Pettis har varit alldeles för ojämn för att räkna med på sistone, medan Chiesa varit mer konsekvent och uppvisat en stabil förbättring.

Vinnare: Michael Chiesa via domslut (odds: 3.00).

Gökhan Saki vs. Khalil Rountree Jr.

Ashah Tafari

Den tidigare K-1 – och GLORY-stjärnan Gökhan Saki återvänder nu efter knäskadan för att gå sin andra UFC-match och återigen får han en rätt gynnsam matchning. För motståndet står Khalil Rountree Jr. – en annan fighter som gärna står upp och växlar slag.

Saki visade stora styrkor – men också flera hål i sin UFC-debut förra året. Han lär få det tufft stundvis även denna gång – men jag tror inte Rountree Jr. är den typ av fighter som kommer kunna besegra Saki. Jag förväntar mig ännu ett krig som avslutas med en knockoutvinst för “The Rebel”.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.83).

Matias Andres

Jag hade turen att få se Gokhan Saki göra sin UFC-debut i Tokyo men trots att han vann via KO så var han illa ute vid ett par tillfällen. När han möter Khalil Rountree så förväntar jag mig att han kommer vara i bättre form och mer erfaren. Både Saki och Rountree har en tendens att köra på hårt från start så en galen första rond är given. Tror dock Saki kommer hålla tillbaka och slutligen ta hem domslutet.

Vinnare: Gökhan Saki via domslut (odds: 6.65).

Stefan Romare

Rountree måste få ned Saki till marken för att överhuvudtaget ha någon chans i denna match. K-1 legenden Saki är absolut inte att leka med ståendes och efter hans träning på Allstars Training Center med Alexander Gustafsson har Saki lagt till fler trick i rockärmen och sätt att komma upp.

Jag tror det blir en jobbig match för Rountree som får försöka fånga Sakis livsfarliga bensparkar, om han nu kastar några, för att ta matchen till marken.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.83).

Johan Taliercio

Nu blir det upp till bevis för Saki, som ju tog hem sin första UFC-match via knockout efter en galen drabbning. Här misstänker jag att vi får se något liknande – och jag är inte alls säker på att Saki tar hem det här. Däremot kan jag inte säga att jag är särskilt imponerad av Khalil Rountree jr heller…

Om Saki är här för att stanna så tar han hem den här matchen tidigt. Annars kan vi lika gärna säga adjöss direkt.

Vinnare: Gökhan Saki via T/KO (odds: 1.83).

Sebastian Vendel-Martinez

TUF-finalisten Khalil Rountree Jr. Får ett tufft test i form av ett möte med kickboxningslegenden Gökhan Saki. Vad gäller meriter och erfarenhet bör Saki ta hem matchen enkelt, men han uppvisade tydliga svagheter och var själv illa ute i UFC-debuten innan han fick in den avslutande träffen mot Henrique da Silva. Rountree är en underskattad fighter som vunnit två utav sina tre senaste matcher på avslut i den första ronden, och jag tror att han använder toppkontroll för att säkra segern över K-1-veteranen.

Vinnare: Khalil Rountree Jr. via domslut (odds: 6.65).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

  • 1. Ashah Tafari: 57 rätt, 38 fel
  • 2. Matias Andres: 56 rätt, 43 fel
  • 3. Stefan Romare: 55 rätt, 43 fel
  • 4. Johan Taliercio: 54 rätt, 41 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 37 rätt, 28 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Ashah Tafari: 60,0 % rätt
  • 2. Sebastian Vendel-Martinez: 56,9 % rätt
  • 3. Johan Taliercio: 56,8 % rätt
  • 4. Matias Andres: 56,5 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 56,1 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC 226?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara