Redaktionstipset: UFC 229: Khabib vs. McGregor

✅ Vem vinner nattens stora superfight - Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor? ✅ Här är redaktionens bettingtips och analyser inför UFC 229!

I natt är det äntligen dags för storgalan UFC 229: Khabib vs. McGregor och tidernas största MMA-fight: Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor! Galan äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas intresset är rekordstort inför eventet.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher. Givetvis tippar de även svenskan Lina Länsbergs match, som går på underkortet.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

 

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC 229: Khabib vs. McGregor – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor

Ashah Tafari

Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor blir tidernas största UFC-match hittills och det är svårt att beskriva hur taggad jag är för denna superfight. Ni som lyssnat på MMAnytt-podden vet redan hur jag tänker här – och det är egentligen inte särskilt komplicerat.

Alla vet att detta är en “striker vs. grappler”-matchning där McGregor vill hålla matchen på fötter till varje pris – medan det motsatta gäller för Nurmagomedov som måste implementera sin brottning för att kunna vinna. Den som lyckas diktera var matchen äger rum kommer med största sannolikhet gå segrande.

Min bedömning är att McGregor är en så pass mycket bättre striker än Nurmagomedov, som tidigare har blivit skakad, att han har mycket goda chanser att vinna på knockout. Han kan både slå och sparka med fruktansvärd kraft, tajming och precision – oavsett om han pressar eller ligger på backen. Jag ser honom pricka Nurmagomedov på väg in, då ryssen ofta är rätt vårdslös medan han rusar in för att få upp sina motståndare mot buren och sedermera ta ner dem.

Jag är väl medveten om att Nurmagomedov troligtvis slaktar irländaren på marken om han lyckas få ner honom. Men då måste han först stänga distansen utan att bli träffad, eftersom MMA-matcher börjar ståendes. Att han framgångsrikt skulle kunna ta sig in innanför McGregors räckvidd ser jag som osannolikt.

Därmed tippar jag på McGregor via knock.

Vinnare: Conor McGregor via T/KO (odds: 2.75).

Matias Andres

IT’S KHABIB TIME! Jag har aldrig varit ett fan av McGregor men det är svårt att förneka att mannen gjort underverk för sporten och är en fantastisk atlet. Jag tycker dock inte heller att det går att bortse från de mentala spel där han kryper in och lägger sina irländska ägg av självtvivel. Det är dock något jag inte tror kommer påverka Khabib på samma sätt och det är mycket som talar för “The Eagle”: Han är en brottare av rang, McGregor har varit borta i snart två år, McGregor har massa av saker som tar bort uppmärksamheten från träning och Khabib kan ta en smäll. Khabib kommer ta ned McGregor och göra det han alltid gör: SMASH SMASH SMASH!

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via T/KO (odds: 4.00).

Stefan Romare

En helt omöjlig match att predicta. Bådas styrkor är den andres svaghet och båda deras styrkor är världsklass. Ingen brottas riktigt som Khabib i UFC förutom kanske “DC”. Ingen har fotarbete och timing som McGregor.

Hur lång tid dröjer det innan Khabib får första nedtagningen? Kan Conor ta sig upp? Det känns som ett säkrare kort att satsa på Khabib men har man följt Conors UFC-karriär så har han ju alltid presterat som bäst när oddsen är emot honom.

Jag tror nog att Khabib rör om ordentligt i MMA-grytan och avslutar McGregor i de senare ronderna.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via T/KO (odds: 4.00).

Johan Taliercio

Det är mycket svårt att bestämma sig för en vinnare i den här matchen – men jag måste ändå välja McGregor. Irländaren underskattas gång på gång, och jag tror att han kommer kunna avsluta Khabib.

Dagestaniern har visat sig påverkas av smällar förut, som mot Michael Johnson, och jag skulle inte alls bli förvånad om McGregor får in en tidig träff som ställer till det för honom.

Jag utgår också från att McGregor har förberett sig med en gameplan som motverkar Khabibs vanligtvis så överlägsna grappling.

Vinnare: Conor McGregor via T/KO (odds: 2.75).

Sebastian Vendel-Martinez

Det är extremt svårt att välja vinnare i huvudmatchen. Går matchen förbi den andra ronden är det i stort sett garanterat en vinst för Khabib Nurmagomedov, men ryssen har en tendens att lämna sig öppen och om Conor McGregor får in en klockren träff inledningsvis kan det vara slut redan där. Trots McGregors okonventionella striking och oförutsägbara attacker så tror jag att han hamnar på backen i den första ronden, och mycket av irländarens energi kommer försvinna efter en rond under Nurmagomedov. Därefter blir det upprepade nertagningar fram till att Nurmagomedov får till ett avslut.

Vinnare: Khabib Nurmagomedov via submission (odds: 3.75).

Tony Ferguson vs. Anthony Pettis

Ashah Tafari

Tony Ferguson vs. Anthony Pettis är en grym matchning mellan två av världens bästa lättviktare. Många anser att oddsen är lite väl höga på Pettis och jag kan förstå det till viss till, men jag håller ändå med oddsmakarna om att Ferguson bör vara en stor favorit.

Bägge dessa herrar har flashig och framförallt vågad striking samt grappling på elitnivå. Så vad som helst kan förstås hända. Men Ferguson har gått från klarhet till klarhet med hela tio raka segrar, medan Pettis har varvat vinster med förluster och varit väldigt ojämn. Det borde ändå säga en del.

Vinnare: Tony Ferguson via domslut (odds: 2.50).

Matias Andres

Jobbig match. Jag gillar både Ferguson och Pettis men har definitivt en soft spot för “Showtime”. Allt kommer bero i vilken form som Ferguson dyker upp, hur har han påverkats av sin operation och nästan ett år borta från tävlan? Under samma tid har Pettis gått två matcher där han sett bra ut och i hans senaste match såg han ut att återvända till den toppform som en gång i tiden gjorde honom till en av världens bästa lättviktare. Jag tror Pettis kommer skrälla och det skulle inte förvåna mig om det sker på mattan där han fortfarande är underskattad.

Vinnare: Anthony Pettis via submission (odds: 11.00).

Stefan Romare

Ferguson borde byta smeknamn till Wolverine som är tillbaka så här snabbt efter en knäskada. Pettis verkar vara tillbaka i de gamla underhållande Showtime-banorna och denna match kommer att bli extremt underhållande oavsett om den utspelar sig stående eller på marken.

Ferguson är inte jätteteknisk ståendes medan Pettis är en av de mest tekniska stående fighters i gamet idag.

Jag känner, trots att jag är en mega Pettis-fanboy, att Ferguson är ett snäpp vassare än Pettis och kommer göra matchen till en riktig “dog fight”.

Vinnare: Tony Ferguson via domslut (odds: 2.50).

Johan Taliercio

Jag har mycket svårt att se Pettis som vinnare i den här matchen. Visst, han såg bra ut i sin senaste match, men det har gått för lång tid sedan “Showtime” kunde kalla sig för en av världens absolut bästa lättviktare, med allt vad det innebär.

Ferguson å andra sidan, kan kalla sig just det. Det återstår att se hur skadan som hållit honom borta sedan mars i år har påverkat hans form – men tio raka vinster i lättviktsdivisionen skojar man helt enkelt inte bort. Jag skulle inte bli förvånad om vi fick se “El Cucuy” avsluta Pettis med en patenterad d’arce choke.

Vinnare: Tony Ferguson via submission (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Sist vi såg Anthony Pettis dominerade han Michael Chiesa och såg ut att vara i mästarform. I dagsläget är dock lättviktsdivisionen starkare än någonsin, och Tony Ferguson har inte visat särskilt många svagheter på sistone. Stående är bägge dynamiska, explosiva och oförutsägbara. Ferguson kan ha ett större flyt mellan sina kombinationer medan Pettis känns något bättre med enstaka attacker. På marken ser jag Ferguson som snäppet bättre, och i helhet förväntar jag mig “Fight of the Night”, där Ferguson blir näst på lättviktstiteln efter tre tuffa ronder.

Vinnare: Tony Ferguson via domslut (odds: 2.50).

Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes

Ashah Tafari

Dominick Reyes är en talangfull lätt tungviktare som jag har haft ögonen på och stora hopp kring, sedan hans virala knockout innan UFC-karriären ens började. Han är en mycket skicklig fighter med många vapen både ståendes och på marken. Han är obesegrad av en anledning och jag tror att han kommer vara väldigt högt rankad, kanske till och med fightas om bältet, inom en snar framtid.

Nu får Reyes chansen att visa upp sig mot en topprankad och rutinerad motståndare i form av Ovince Saint Preux. Det blir en bra värdemätare som kan skicka Reyes mot toppen i raketfart om han skulle lyckas vinna på ett spektakulärt sätt igen.

Det tror jag också att han kommer att göra. “OSP” är ingen lätt match för någon, han är väldigt oförutsägbar och gör allt för att vinna in i det sista – oavsett hur matchbilden ser ut. Men jag tror Reyes skakar honom rejält och får till en ny knockoutvinst redan i första ronden.

Vinnare: Dominick Reyes via T/KO (odds: 1.75).

Matias Andres

Gör dig själv en tjänst: kolla in Reyes tidigare matcher i UFC och gå till doktorn om det inte händer något i dina nedre regioner. The Devastator är ett väldigt intressant namn i en tunn division och jag tror att han har vad som krävs för att ta sig till toppen ganska snabbt. “OSP” är dock väldigt vass på mattan och jag utgår från att han snabbt kommer att försöka ta ned Reyes. “OSP” är dock inte direkt känd för sin haka och jag tror Reyes kommer att hålla sig stående länge nog för att avsluta matchen.

Vinnare: Dominick Reyes via T/KO (odds: 1.75).

Stefan Romare

OSP har aldrig riktigt imponerat på mig medan jag däremot blivit riktigt imponerad av Reyes, som är fortsatt obesegrad i UFC. Reyes-tåget kommer att fortsätta gå framåt och OSP har inget att sätta emot.

Vinnare: Dominick Reyes via T/KO (odds: 1.75).

Johan Taliercio

Dags för Dominick Reyes att presentera sig på riktigt. Och vem bättre att göra det mot än Ovince Saint Preux? Amerikanen är en farlig, okonventionell striker som kan ställa till problem med de flesta, och det ska bli kul att se hur Reyes hanterar honom.

Dessutom upplever Reyes pressen av att fortfarande vara obesegrad, något som kanske kan sätta griller i huvudet på honom. Jag tror dock att han kommer klara av att hantera “OSP”, och ta hem en seger som etablerar honom som en framtida titelutmanare i den så tunna divisionen.

Vinnare: Dominick Reyes via domslut (odds: 6.50).

Sebastian Vendel-Martinez

Ovince Saint Preux är något ojämn, men har vunnit fyra utav sina fem senaste matcher. Dominick Reyes är dock framtiden, jag känner mig helt övertygad om att han kan slå de flesta i divisionen. Jag rider förstaklass på Reyes-tåget och köper allt han säljer, han kommer avsluta “OSP” inom två ronder.

Vinnare: Dominick Reyes via T/KO (odds: 1.75).

Derrick Lewis vs. Alexander Volkov

Ashah Tafari

Wow, matchen började nästa redan vid deras staredown på den ceremoniella invägningen och i natt kommer ingen stå i deras väg. Derrick Lewis vs. Alexander Volkov är ett spännande toppmöte i tungvikt som lär bjuda på fyrverkerier och vinnaren kan mycket väl bli en ny titelutmanare i divisionen.

Som jag ser det har Volkov betydligt fler verktyg för att vinna. Lewis har egentligen bara sin fruktansvärda slagkraft vilket visserligen alltid ger honom en viss chans på vinst. Men jag känner mig ändå rätt säker på att tippa Volkov som jag tror kommer ligga steget före i tre ronder.

Vinnare: Alexander Volkov via domslut (odds: 2.65).

Matias Andres

Volkov är en av UFCs mest underskattade fighters och jag tror att helgen kommer bli hans chans att skina. Lewis är galet överskattad medan Volkov är en sann atlet i ordets rätta bemärkelse. Volkov har också ett högt fight-IQ och håller huvudet kallt. Det här bör bli en enkel match för Volkov så länge han inte luras in i ett galet utbyte med “The Black Beast”

Vinnare: Alexander Volkov via T/KO (odds: 3.50).

Stefan Romare

Lewis mot Volkov är återigen en tuff match att tippa då man inte riktigt vet vilken Lewis som kommer till buren. När man ser Lewis på embedded är han otroligt stel och går verkligen som en man som har sjukt ont i ryggen.

Med det i åtanke tror jag att Volkov använder sin otroliga reach och använder jabben och front kicks för att hålla “Black Beast” på avstånd.

Vinnare: Alexander Volkov via domslut (odds: 2.65).

Johan Taliercio

En spännande tungviktsmatch på förhand. Man vet aldrig med “The Beast” – han skulle kunna få till ett brutalt avslut tidigt. Dock har jag svårt att se någon avsluta Volkov just nu. Den långe ryssen har sett oerhört vass ut i sina UFC-matcher hittills, och om jag ska vara ärlig tror jag att den oraffinerade Lewis kommer få stora problem med att ta itu med den hårdslående och tekniskt skicklige ryssen.

Det blir nog tyvärr ingen värst vidare rolig kväll för Lewis – jag räknar med en avslutsseger för “Drago”.

Vinnare: Alexander Volkov via T/KO (odds: 3.50).

Sebastian Vendel-Martinez

I en något svårtippad match ställs USA mot Ryssland när tungviktarna Derrick Lewis och Alexander Volkov. Lewis lär vara som farligast inledningsvis, då han besitter väldigt mycket kraft i sina slag men inte nödvändigtvis har den bästa konditionen. Volkov har blivit knockad tidigare, och riskerar att sänkas tidigt i ronden. Men om han utnyttjar sin längd och räckvidd och försöker trötta ut amerikanen lär han bryta ner Lewis, sakta men säkert. Jag tror mer på det sistnämnda, men det lär bli jämnt.

Vinnare: Alexander Volkov via domslut (odds: 2.65).

Michelle Waterson vs. Felice Herrig

Ashah Tafari

I en jämn och svårtippad stråviktsdrabbning ställs Michelle “The Karate Hottie” Waterson mot Felice Herrig. Det här är två toppfighters i divisionen och jag ser en matchbild som kan bli jämn in i det sista.

Waterson var tidigare atomviktare, men hoppade upp till stråvikt eftersom den lägre viktklassen inte finns i UFC. Herrigs storleksövertag kan bli avgörande och generellt känns det också som att hon är inne på en bättre våg i karriären än vad Waterson är just nu.

Vinnare: Felice Herrig via domslut (odds: 2.40).

Matias Andres

Waterson är min UFC-crush men som fighter anser jag att hon är ganska så överskattad. Herrig är däremot en fighters som ständigt utvecklas och trots att jag inte tror hon har en större chans mot det absoluta toppskiktet så bör hon ta hem den här matchen ganska lätt. Det enda jag kan se är att Waterson överraskar Herrig på mattan men jag tror hon är för stark för att fastna där.

Vinnare: Felice Herrig via domslut (odds: 2.40).

Stefan Romare

Mitt hjärta satsar aldrig någonsin mot Michelle Waterson men hon möter Herrig som verkar ha hittat sin rytm ordentligt de senaste matcherna, trots senaste förlusten mot Kowalkiewicz.

Tyvärr kommer vi nog se Waterson på rygg hela matchen, med Herrig i topposition som matar slag.

Vinnare: Felice Herrig via domslut (odds: 2.40).

Johan Taliercio

Jag har slutat satsa på “Karate Hottie”, då hon gör mig besviken varje gång. Hon säger att flytten upp till flugvikt känns helt rätt för henne, men jag är mer tveksam då hon redan såg liten ut i stråvikt och hade svårt att ta hem vinster där.

Jag tror att Herrig blir ett alltför tufft test för henne (tyvärr).

Vinnare: Felice Herrig via domslut (odds: 2.40).

Sebastian Vendel-Martinez

Felice Herrig tar sig in i mötet med Michelle Waterson med vinster i fyra utav sina fem senaste matcher, men trots det jag jag inte riktigt övertygats. Waterson har mött markant bättre motstånd, medan Herrigs segrar över Alexa Grasso och Cortney Casey var något tveksamma. Herrig kan nog hålla det någorlunda jämnt i boxningsavstånd, men jag ser Waterson som bättre i alla andra avseenden.

Vinnare: Michelle Waterson via domslut (odds: 2.50).

Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya

Ashah Tafari

Det blir alltid en lite wierd sista för oss som svenska MMA-journalister, som förstås vill att svensk MMA ska nå så stora framgångar som möjligt samtidigt som man alltid försöker hålla sig opartisk. Självklart hejar jag på Lina Länsberg i matchen mot Yana Kunitskaya, men tyvärr tror jag att hon står inför en för tuff utmaning här.

Länsbergs framgångar har främst kommit när hon klinchat upp sina motståndare mot buren och segat ner tempot. Dock är Kunitskaya större och troligtvis starkare, så jag tror istället att det kommer bli hon som dikterar avståndet och rytmen.

Kunitskaya bör kunna göra nog för en domslutsvinst enligt min objektiva bedömning.

Vinnare: Yana Kunitskaya via domslut (odds: 2.00).

Matias Andres

Lina Länsberg har ett svårt test framför sig i form av Kunitskaya men jag tycker oddsen är missvisande. Kunitskaya erkände att pressen blev för stor inför sin UFC-debut så hur kommer hon känna sig inför organisationens största gala? Lina ser mer och mer bekväm ut i varje match och jag hoppas att hon denna gång låter händer och armbågar flyga då jag tror att hon speciellt i början kommer ha en stor chans att kunna skada ryskan. Håller sig Länsberg aktiv hela matchen igenom så tror jag att hon klarar av att ta hem domslutet.

Vinnare: Lina Länsberg via domslut (odds: 3.75).

Stefan Romare

Hoppas verkligen att jag har fel i min prediction för jag vill verkligen att Länsberg ska vinna!
Tyvärr tror jag dock att Kunitskaya är lite för duktig både stående och på marken för Länsberg. Jag ser Kunitskaya som mer teknisk stående, hon undviker att fightas mot buren, och tar ned Länsberg när det passar.

Vinnare: Yana Kunitskaya via domslut (odds: 2.00).

Johan Taliercio

Ett spännande test för Lina, som möter Cris “Cyborgs” senaste offer. Jag tycker att Kunitskaya såg helt okej ut mot Cyborg, och tror tyvärr att hon har det som krävs för att besegra vår svenska – med det sagt hoppas jag givetvis på en svensk skräll ikväll.

Vinnare: Yana Kunitskaya via domslut (odds: 2.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Lina Länsberg ställs inför ett tufft test när hon tar sig an ryskan Yana Kunitskaya, men det är en matchning som jag tror kan gynna svenskan då Kunitskaya förmodligen kommer vilja hålla det stående. Länsberg är underskattad vad gäller grappling, och jag tror detta kommer bli en jämn matchning. Länsberg har dock varit något ojämn i UFC, och jag är inte helt övertygad av hennes prestation mot Gina Mazany. Det är svårtippat, jag tror mycket kommer att avgöras av den som hittar flytet först. Jag tror, dessvärre, att Kunitskaya inleder starkare och därmed börjar föra matchen, men jag hoppas innerligt på att jag har fel.

Vinnare: Yana Kunitskaya via domslut (odds: 2.00).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018:

Antal rätt:

  • 1. Matias Andres: 80 rätt, 64 fel
  • 2. Ashah Tafari: 79 rätt, 61 fel
  • 3. Stefan Romare: 73 rätt, 64 fel
  • 4. Johan Taliercio: 69 rätt, 61 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 64 rätt, 46 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Sebastian Vendel-Martinez: 58,1 % rätt
  • 2. Ashah Tafari: 56,4 % rätt
  • 3. Matias Andres: 55,5 % rätt
  • 4. Johan Taliercio: 53,0 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 53,2 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara