Cormier och Lewis inför titelmatchen, som slutade i en submissionseger för "DC".

Redaktionstipset | UFC 230: Cormier vs. Lewis

✅ Kan Derrick Lewis skrälla mot Daniel Cormier? ✅ Kolla in Redaktionstipset inför nattens UFC 230!

I natt är det dags för UFC 230: Cormier vs. Lewis, som äger rum i anrika Madison Square Garden i New York City.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariStefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


UFC 230: Cormier vs. Lewis – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Daniel Cormier vs. Derrick Lewis

Ashah Tafari:

Derrick Lewis har världens bästa “puncher’s chance” och även om jag verkligen gillar både honom och dubbelmästaren Daniel Cormier som fighters och personer, så kommer jag heja på “The Black Beast” just för att det vore så absurt och hysteriskt roligt om han plötsligt blev en UFC-mästare.

Lewis power håller hur trött han än är om han får in en fullträff, vilket vi inte minst såg i hans senaste match. Han fightas dessutom ofta på ett sätt som sparar rätt mycket energi och får honom att se nästintill besegrad ut – innan han plötsligt hoppar in med flygande knän, “switch kicks” och annat galet.

Cormier måste vara försiktig och ha respekt för Lewis slagstyrka. Men det förväntar jag mig och bara han kan implementera sitt game och kontrollera Lewis med sin brottning ska det inte vara några som helst problem för honom att kamma hem segern.

Jag vill ändå betona att mina pengar läggs på Lewis som jag trots allt anser är en väldigt spelvärd underdog. Men det är med största sannolikhet Cormier som kommer vinna. I veckans podd sa jag domslut, men efter närmare analys tror jag att en submissionvinst är mer trolig.

Vinnare: Daniel Cormier via submission (odds: 2.50).

Stefan Romare:

Det kommer att bli en rolig match mellan två tanks. Cormier är dock så mycket snabbare och mer teknisk än Lewis och kommer inte låta sig träffas av hans galna svingar. Dessutom kommer nog inte Lewis kunna stoppa Cormiers nedtagningar.

Lewis kommer oroa sig för nedtagningarna vilket kommer göra att hans händer kommer att vara lågt nere.

Vinnare: Daniel Cormier via T/KO (odds: 2.00).

Johan Taliercio:

Här finns det egentligen bara en enda rimlig utgång – och det är givetvis att “The Black Beast” knockar Daniel Cormier brutalt. Skämt åsido ser jag det här som en snudd på omöjlig uppgift för Lewis. Alltifrån hans dåliga rygg till Cormiers suveräna grappling pekar på att det här blir en kort affär, där DC snabbt tar ner Lewis och avslutar honom.

Jag hoppas faktiskt att jag har fel – men jag har svårt att se Lewis stå för två jätteskrällar under hösten.

Vinnare: Daniel Cormier via submission (odds: 2.50).

Sebastian Vendel-Martinez:

Oddsmässigt finns det väldigt lite som talar för titelutmanaren Derrick Lewis. Detta trots att han vunnit nio utav sina tio senaste matcher och lyckats trots oddsen i sina två senaste matcher. Det finns dock goda anledningar till oddsen. Daniel Cormier har åstadkommit vad ingen annan gjort i hans viktklasser, och han har är obesegrad mot världseliten i sina sex senaste matcher.

Vad gäller ren knockoutkraft ger jag nog en fördel till titelutmanaren. Han är en mer rutinerad tungviktare och även om “DC” har gott om krut i nävarna så är Cormier betydligt mer allsidig och har mer anledning till att få ner matchen till mattan. Cormiers kondition, brottning och grappling är bättre än motståndarens, och även stående är det trots allt jämnt. Cormier har alldeles för många fördelar och sätt att vinna matchen för att jag inte ska tippa i dubbelmästarens favör – men räkna ALDRIG bort “The Black Beast”.

Vinnare: Daniel Cormier via T/KO (odds: 2.00).

Chris Weidman vs. Ronaldo Souza

Ashah Tafari:

Detta är en svår en. Chris Weidman och Ronaldo “Jacare” Souza är två tidigare mästare i UFC respektive Strikeforce, som länge tillhört eliten av mellanvikten. Bägge fighters har flera olika vapen och jag tror att detta kommer bli jämnt in i det sista – men jag har ändå Weidman som segrare. Han bör kunna göra nog för en poängvinst.

Vinnare: Chris Weidman via domslut (odds: 3.00).

Stefan Romare:

Riktigt spännande match som varit years in the making. Jacare har blivit helt okej striker men jag tror ändå att Weidman har övertaget stående. Weidman har även övertaget i brottningen – även om Jacare är riktigt duktig där och alla känner väl till hans livsfarliga BJJ.

Weidman har sett otroligt slimmad ut och är säkerligen i grym form och vill revanschera sig från senaste förlusten i MSG.

Jag tror nog att Weidman tar hem det på hemmaplan.

Vinnare: Chris Weidman via domslut (odds: 3.00).

Johan Taliercio:

Oj vilken match! Jag tror att det här blir en riktigt intressant drabbning mellan två väldigt jämna motståndare. Jacare är en gudabenådad grappler, Weidman är en riktigt bra brottare. Weidman har lite mer krut i nävarna än Jacare, men brassen är inte alls dålig stående.

Trots att Weidman har den yngre åldern och större meriter (inom UFC) på sin sida tror jag faktiskt på Souza i den här matchen. Dels för att jag tycker att Weidman inte är den han en gång var efter sina tidigare tre raka förluster, och dels för att jag tycker att Jacare ständigt underskattas.

Vinnare: Ronaldo Souza via domslut (odds: 5.50).

Sebastian Vendel-Martinez:

Jag kan inte förstå hur Chris Weidman är favorit inför mötet med Ronaldo “Jacare” Souza – kanske den mest förbisedda och underskattade mellanviktaren i världen. På fem år i UFC har “Jacare” endast förlroat tre matcher – två av dem oerhört jämna (och kontroversiella) poängförluster mot elitfighters som den tvåfaldige titelutmanaren Yoel Romero samt nuvarande titelutmanaren Kelvin Gastelum, den sista förlusten är på TKO mot den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker. Mellan dessa nederlag finner vi förödande knockoutvinster över Derek Brunson och Vitor Belfort, samt submissionvinster över Tim Boetsch och Gegard Mousasi med flera.

Weidman har förlorat tre utav sina fyra senaste matcher och hans seger över ovannämnda Gastelum skedde i en match där Weidman inte imponerade särskilt mycket inledningsvis. Stående ser jag det som jämnt medan Souza bör ha en fördel på marken med sin förstaklassiga grappling. Jag föreställer mig en tuff match på hemmaplan för Weidman.

Vinnare: Ronaldo Souza via submission (odds: 5.50).

David Branch vs. Jared Cannonier

Ashah Tafari:

David Branch är en vass fighter som jag ändå inte känner har imponerat särskilt i UFC. Hans senaste vinst var en fin skalp men därutöver har han inte direkt sett lysande. Visst har han en fin meritlista i WSOF men jag är fortfarande inte riktigt såld av honom som en toppfighter i UFC.

Jared Cannonier ser jag tvärtom som en bättre fighter än många kanske tror. Detta blir hans mellanviktsdebut efter att ha börjat karriären hela vägen upp i tungvikt och ja, han har ett negativt matchfacit i UFC men förlusterna har samtidigt uteslutande kommit mot toppmotstånd medan vinsterna har varit imponerande.

Överlag är Branch den som lär ha flest vapen men Cannoniers power är inte att leka med och han kan ta en smäll för att ge en. Branch har å andra sidan visat att han hellre ger upp än att försöka kriga sig igenom svåra stunder. Inget fel i att klappa till slag i sig, men det är ändå värt att poängtera.

Jag är väldigt kluven här men tror faktiskt att Cannonier kan skrälla med en knockoutvinst. En sak som är säker är att han är en väldigt spelvärd underdog med sitt höga odds.

Vinnare: Jared Cannonier via T/KO (odds: 7.00).

Stefan Romare:

Jared Cannonier går sin första match i mellanvikt mot forne WSOF-dubbelmästaren Dave Branch. Branch är riktigt well rounded men har en tendens att släppa pressen och bli träffad av slag. Ett slag räcker för Cannonier och jag tror tyvärr Branch kommer att slockna.

Vinnare: Jared Cannonier via T/KO (odds: 7.00).

Johan Taliercio:

Det här bör inte bli några större problem för Branch, som ju egentligen skulle ha mött Jacare på galan. Branch såg ohyggligt vass ut i sin senaste fight mot Thiago Santos, och jag utgår från att han gör processen kort med Cannonier, som kommer till mötet med två raka torskar i bagaget.

Vinnare: David Branch via T/KO (odds: 4.50).

Sebastian Vendel-Martinez:

UFC 230 har drabbats av ett flertal skador och en av de sm drabbades var Luke Rockhold, vilket gjorde så att ovannämnda “Jacare” fick hoppa av matchen mot David Branch och ställa upp mot Weidman istället. In kliver Jared Cannonier, som förvisso har ett av de bästa smeknamnen i UFC (“The Killa Gorilla”). Branch har mycket att förlora här, en toppranking bland annat, men även Cannonier är någorlunda i riskzonen. Oavsett ser jag Branch som bättre i stort sett varenda avseende. Branch visade att han har kraft att räkna med i mötet med Thiago Santos, och jag ser ingen anledning till att han inte ska få till ett avslut här.

Vinnare: David Branch via submission (odds: 4.25).

Karl Roberson vs. Jack Marshman

Ashah Tafari:

Detta är en annan match som lär bli mycket jämnare än vad oddsen visar. Jack Marshman har bra tryck i nävarna och det kommer han långt på, vilket vi inte minst såg i hans UFC-debut. Slagkraft har dock även Karl Roberson, som också är något vassare i fler delar av gamet.

Roberson bör få jobbet gjort men troligtvis via domslut. Detta lär inte bli någon “walk in the park,” så att säga.

Vinnare: Karl Roberson via domslut (odds: 4.25).

Stefan Romare:

Roberson åkte precis på sin första förlust i senaste matchen och är nog otroligt sugen på revansch. Marshman har inte imponerat på mig och jag känner att detta är en match Roberson kan vinna.

Vinnare: Karl Roberson via T/KO (odds: 3.00).

Johan Taliercio:

Det här är en svårtippad match där jag tror att Marshman kommer ha övertaget. Båda kommer från förluster i sina tidigare matcher, och jag tror att Marshman med sin rutin kan komma tillbaka starkare än Roberson i den här matchen.

Vinnare: Jack Marshman via domslut (odds: 5.25).

Sebastian Vendel-Martinez:

DWTNCS-deltagaren Karl Roberson kommer senast från karriärens första förlust, men jag tror inte det blir hans sista. Roberson har gjort bra av sig hittills, men Jack Marshman är en erfaren och rutinerad mellanviktare som förvisso är något ojämn och opolerad, men som bär med intensitet i varenda match. Jag tror att Roberson blir något överväldigad av sin motståndare, det förvånar mig inte heller om han avslutar walesaren tidigt med en fin kontring, men i slutändan måste jag luta åt Marshmans håll.

Vinnare: Jack Marshman via domslut (odds: 5.25).

Derek Brunson vs. Israel Adesanya

Ashah Tafari:

Galans lättaste match att tippa. Till och med lättare än huvudmatchen i mina ögon. Derek Brunson är extremt träffbar med sin vilda stil och även om han är en stark brottare vilket är Israel Adesanyas kryptonit, så ser jag helt enkelt inte hur han ska kunna stänga distansen.

Adesanya är en striker i världsklass med extremt bra tajming och avståndsbedömning. Allt annat än en knockout i rond ett skulle förvåna mig.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 2.00).

Stefan Romare:

Brunson tror sig själv vara en duktig striker men han kommer märka i denna match att Adesanya är på en annan nivå. Det kommer nog inte dröja länge innan Brunson börjar skjuta efter nedtagningar och de kommer nog inte lyckas.

Adesanya känns som ett riktigt framtidsnamn och en vinst mot en UFC-veteran som Brunson kommer leda till en grym match härnäst.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 2.00).

Johan Taliercio:

Adesanya känns som en självklar toppfighter i UFC i framtiden, och lär bevisa det genom en lika självklar seger mot Brunson på lördag.

Brunson har visat att han tillhör toppskiktet i mellanviktsdivisionen – men samtidigt också bevisat att han inte hör hemma bland titelutmanarna. En klassisk Gatekeeper-fight som jag tror Adesanya klarar av utan problem.

Vinnare: Israel Adesanya via T/KO (odds: 2.00).

Sebastian Vendel-Martinez:

Derek Brunson är en skicklig, allsidig fighter med en stark brottargrund…men det finns inget som jag ser som överlägset i mötet med Israel Adesanya – en av de mest okonventionella, spektakulära och oförutsägbara i hela UFC för tillfället. Adesanya bevisade  att han klarar av defensiv grappling och omställningar i mötet med Brad Tavares, och jag tror att matchen blir alltmer ensidig desto längre den går.

Vinnare: Israel Adesanya via domslut (odds: 3.50).

Hur ser dina tips ut inför UFC 230?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...