Edson Barboza och Kevin Lee - Foto: MMAnytt

Redaktionstipset: UFC Fight Night 128: Barboza vs. Lee

✅ Vem vinner den spännande huvudmatchen mellan Edson Barboza och Kevin Lee? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför nattens UFN 128!

I natt är det dags för UFC Fight Night 128: Barboza vs. Lee, som äger rum i Atlantic City, New Jersey.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 128: Barboza vs. Lee – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Edson Barboza vs. Kevin Lee

Ashah Tafari

Jag ser Edson Barboza vs. Kevin Lee lite som en klassisk “striker vs. grappler”-matchning, där Barboza har ett tydligt övertag ståendes medan Lee är den klart bättre brottaren.

Det här är två av världens bästa lättvikare och jag tror bägge två kommer finna framgång stundvis, men i slutändan ser jag “The Motown Phenom” som vinnare – troligtvis via submission.

Vinnare: Kevin Lee via submission (odds: 2.42).

Matias Andres

Kevin Lee har de senaste åren kommit att växa sig till en riktigt all around fighter som har talang både stående och på mattan. Hans brottning och toppositioner har visat sig vara riktigt effektiva även mot toppmotstånd och jag tror samtidigt att han kommer vilja bevisa sin överlägsenhet genom att avsluta Barboza, något som Nurmagomedov inte gjorde. Barboza är dock en underskattad grappler som dessutom har organisationens snabbaste och mest förödande sparkar. En stor faktor är dock Barbozas sista match där han tog ohyggligt mycket stryk och frågan är om han är helt återställd än? Jag tror inte det.

Vinnare: Kevin Lee via submission (odds: 2.42).

Stefan Romare

Väldigt intressant striker vs grapplermatch mellan två av lättviktens bästa fighters. Barboza kommer från trafikolyckan som var mellan honom och Khabib, medan Lee kommer från förlusten mot Ferguson. Lee har dessutom missat vikten vilket gör att ett extra frågetecken skapas kring honom.

Hela matchen hänger på om Barboza kan stoppa Lee:s nedtagningar, han borde blivit avsevärt bättre på nedtagningsförsvar sedan han blev överkörd av Khabib. I slutändan måste jag nog ändå välja Lee, då jag tror att hans brottning blir ett problem för Barboza, antingen mot buren i clinch eller nere på marken.

Vinnare: Kevin Lee via domslut (odds: 4.55).

Johan Taliercio

Återigen bjuds vi på en toppmatch i lättvikt, och den här gången är det två toppfighters som kommer från varsin förlust vardera. Barboza förlorade via en förkrossande decision efter tre ronder mot Khatib Nurmagomedov, medan Lee torskade via submission mot Tony Ferguson.

Det här är två riktigt bra lättviktare, och fastän Barboza har bättre striking än Lee anser jag att ”The Motown Phenom” ändå har en bredare arsenal än brassen. Lee har definitivt det som krävs för att överleva ståendes mot Barboza, och får han genom sin överlägsna brottning matchen till marken kan tror jag att den unge talangen kan kamma hem ännu en submissionseger.

Vinnare: Kevin Lee via submission (odds: 2.42).

Sebastian Vendel-Martinez

I helgens gala får vi se ännu en toppmatch i lättvikt då Edson Barboza, en av de bästa stående fighters i lättvikt, tar sig an den allsidige Kevin Lee. Visserligen har Lee fler sätt att vinna denna matchen, då han är vassare på marken, men han är inte lika explosiv som jag tror är nödvändigt för att låsa ut brassen. Väl på fötterna så borde Barboza ha övertag och jag tror att han tar lyckas ta sig upp eller åtminstone hålla ut för att så småningom kamma hem seger.

Vinnare: Edson Barboza via TKO (odds: 3.53).

Frankie Edgar vs. Cub Swanson

Ashah Tafari

I den delade huvudmatchen får vi se returmötet ingen bad om – Frankie Edgar vs. Cub Swanson. Det här är två topprankade fjäderviktare som alltid är roliga att titta på, men med tanke på deras första match där Edgar vann klart och tydligt finns det ingen anledning att tro att vi får se ett annorlunda resultat den här gången.

Han må nyligen ha blivit knockad och frågan är hur den korta vilan mellan matcherna kommer påverka honom, men jag tippar på att “The Answer” har svaret på det mesta som Swanson kommer med och vinner ett dominant domslut efter full tid.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut (odds: 1.76).

Matias Andres

Returmatchernas mästare är tillbaka men frågan är om det är för tidigt? Edgar är en riktig maskin men det går inte förneka att han börjar bli till åren plus att han blev rejält knockad i början av mars. Även Swanson blev avslutad av Ortega men via submission och med ett nytt UFC-kontrakt kan “Killer” Cub komma att vilja bevisa att han hör hemma i toppen. Jag ser framför mig en teknisk fight i ett högt tempo men slutligen kommer Edgar att dra nytta av sin snabbhet och brottning för att ta hem vinsten via domslut.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut (odds: 1.76).

Stefan Romare

Denna match kommer förmodligen se ut ungefär som första som Edgar dominerade. Lite frågetecken kring Edgars hjärnhälsa men hoppas att han vet vad han gör och kan undvika skada från Swanson. Förmodligen kommer Edgar vinna via domslut ala grind.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut (odds: 1.76).

Johan Taliercio

Edgar gör en snabb comeback efter den brutala TKO-förlusten mot Brian Ortega för bara drygt en och en halv månad sedan. Jag har alltid varit en av ”The Answers” största tillskyndare, men jag gillar inte att se en matchning mot ett så pass tufft motstånd som Cub Swanson så här kort tid efter en så brutal förlust.

Trots allt känner jag att Edgar har allt som krävs för att ta hem segern mot Swanson, som lär få gå efter en knockoutseger på lördag. För han lär knappast vinna på poäng mot Frankie.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut (odds: 1.76).

Sebastian Vendel-Martinez

Hade denna matchen inte ägt rum tätt inpå Edgars första knockoutförlust så hade detta varit en enklare match att tippa. Swanson har gott om krut i nävarna och om Edgars haka börjat ge vika så kan den förstnämnde mycket väl ta sig segrande ur mötet. Dock visade Edgar i deras första möte att han har allt som krävs för att besegra Swanson. Det blir troligtvis mindre ensidigt än sist, men det lär bli samma vinnare.

Vinnare: Frankie Edgar via domslut (odds: 1.76).

Justin Willis vs. Chase Sherman

Ashah Tafari

I en spännande match tungviktsmatch får vi se två fighters som slår hårt – Justin Willis och Chase Sherman – drabba samman.

Även om oddsen är väldigt ojämna så kan det här gå lite hur som helst, just för att bägge två har möjligheten att avsluta matchen med en fullträff. Sherman blev dock knockad i sin senaste match medan Willis har bra momentum och jag tror att oddsfavoriten kommer få jobbet gjort i denna match.

Vinnare: Justin Willis via T/KO (odds: 2.03).

Matias Andres

Willis är ett av tungviktsdivisionens nya namn och han ställs nu emot Chase Sherman som blivit populär men inte för hans talang tyvärr. Willis har en slägga till hand och är inte rädd för att använda sin kraft för att ta ned matchen på mattan, något som kan komma att förstöra planen för Sherman som föredrar en stående match. Jag ser inte vägen för framgång för Sherman, han kommer falla kort både stående och på mattan.

Vinnare: Justin Willis via T/KO (odds: 2.03).

Stefan Romare

Efter att ha tittat lite på Willis så tror jag att hans favoritskap är rättfärdigat. Sherman har haft svårt mot starka och stora brottare och även om Willis inte är brottare, utan amerikansk fotbollsspelare (lineman) så kommer Sherman förmodligen spendera större delen av matchen på rygg. Willis använder sin brottning för att dominera och vinna antingen via domslut eller ett väldigt sent avslut.

Vinnare: Justin Willis via domslut (odds: 3.00).

Johan Taliercio

En spännande matchning på pappret, här blir det intressant att se vem som knockas först. Både Sherman och Willis har stått för ett antal knockoutsegrar och riktiga krig i oktagonen, men Willis har sett vass ut i sina senaste drabbningar och kommer till helgens möte med en segersvit på fyra raka.

Sherman lär dock stå för Willis tuffaste motstånd hittills, och det räcker med att kolla på hans krig mot Rashad Coulter för ett tag sedan för att inse att ”The Vanilla Gorilla” både kan ge och ta en smäll. Jag tror att han kan klara av en tidig storm från Willis och avsluta honom i den andra eller tredje ronden.

Vinnare: Chase Sherman via T/KO (odds: 4.89).

Sebastian Vendel-Martinez

Chase Sherman hade mycket hype med sig in i UFC, men har inte riktigt levt upp till det med ett matchfacit på 2-3 i organisationen. Justin Willis har två raka segrar, men har förvisso inte mött lika bra motstånd som Sherman. I tungvikt kan ett enstaka slag avgöra, ännu mer än i andra viktklasser, och det gör denna matchen mer svårtippad. Jag litar mer åt Willis håll i denna matchning, men det är små marginaler som avgör.

Vinnare: Justin Willis via T/KO (odds: 2.03).

David Branch vs. Thiago Santos

Ashah Tafari

I en match mellan två topprankade mellanviktare får vi se David Branch ta sig an Thiago Santos. Den här matchen är inte helt lätt att tippa.

Branch är den mer kompletta fightern, medan Santos är den farligare strikern. Jag tror att mycket hänger på huruvida Branch kommer lyckas sakta ner Santos med klinch och brottning – men “Marreta” är otroligt stark och explosiv. Det troligaste scenariot är enligt mig att Santos går segrande ur matchen via knockout.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.99).

Matias Andres

Thiago Santos har gått från klarhet till klarhet sedan två raka förluster under 2016. Nu har han fyra raka TKO-vinster och ställs mot nykomlingen Branch. Det här är en intressant match men jag håller med om att Santos förtjänar att vara förhandstippad som favorit inför matchen. Vad som kan komma att bli en avgörande faktor är Branch ground game som mycket väl kan komma att vara en strategi när han möter en sådan explosiv fighter som Santos. Jag tror dock att Santos håller huvudet kallt och tar hem karriärens femte raka vinst.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.99).

Stefan Romare

Santos är ett riktigt monster i mellanvikten. Hans självförtroende efter 4 raka vinster är förmodligen på topp mot den tuffe Branch. Branch såg helt okej i ut i början mot Rockhold men frågan är om det var på grund av Branch eller att Rockhold var försiktig. Oavsett så tror jag att Santos är för kraftfull och snabb för Branch som nog kan förlora redan i första ronden.

Vinnare: Thiago Santos via TKO (odds: 1.99).

Johan Taliercio

”Marreta” Santos har sett ohyggligt farlig ut på sistone, med fyra raka knockoutsegrar i UFC. Branch å sin sida har inte riktigt hittat formen i UFC ännu efter sin långa vinstsvit i WSOF, och förlorade via TKO mot Luke Rockhold i sin senaste match. Branch har en defensiv stil och är duktig på standup, medan Santos mer känns som en vild slugger.

Min känsla säger att Santos står för ännu en knockoutseger på lördag – Branch är ett väldigt passande test för honom just nu, och klarar han av det har vi en riktigt spännande framtida titelkandidat i mellanvikt i ”Marreta”.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.99).

Sebastian Vendel-Martinez

Jag anser inte att David Branch imponerat i sin återkomst till UFC, en fighter som var tvåfaldig mästare i WSoF. Han är en bra allsidig fighter, som dessutom är högre rankad, men Thiago Santos intensitet och explosiva striking lär bli för mycket för Branch.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.99).

Aljamain Sterling vs. Brett Johns

Ashah Tafari

I ett riktigt spännande bantamviktsdrabbning får vi se Aljamain Sterling återvända efter den brutala knockoutförlusten. Nu ställs “Aljo” mot Brett Johns – en lovande talang som står obesegrad med 15 raka vinster.

Sterling och Johns är båda väldigt kompletta och kan hota både ståendes liksom på marken. Det här kan bli en väldigt underhållande match som jag tror kommer gå tiden ut och något säger mig att Johns kommer fortsätta segersviten.

Vinnare: Brett Johns via domslut (odds: 2.51).

Matias Andres

Brett Johns är en mycket intressant fighter och med tanke på att han nu får möta Aljamain Sterling betyder att han mycket väl kan komma att bli ett hushållsnamn om han lyckas ta hem sin sextonde raka vinst. Sterling är lite väl överskattad i mitt tycke och även i hans vinster så har han sett ganska medioker ut. Johns är däremot mycket kreativ och okonventionell, något som kan komma att skaka om Sterlings momentum och få honom att stänga ned sin offensiv. Det här kommer att bli en mycket intressant match.

Vinnare: Brett Johns via T/KO (odds: 6.13).

Stefan Romare

Aljo vs. Johns – Jag har någon svaghet för Aljamain Sterling och vill alltid att han ska vinna. Det är svårt att veta hur bra Brett Johns egentligen är, han har vunnit tre raka i UFC där det vassaste motståndet heter Joe Soto. Enligt mig är Sterling ett eller ett par snäpp vassare än Soto och definitivt inte en lätt match för den obesegrade Johns. Jag röstar nog ändå med hjärtat denna gång och väljer Mr Funkmaster.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut (odds: 2.42).

Johan Taliercio

Aljo Sterling behöver komma tillbaka till vinnande vägar efter den brutala KO-förlusten mot Marlon Moraes senast. Johns blir dock ett tufft test – walesaren är obesegrad med 15 raka vinster varav de två senaste i UFC.

Nu är det upp till Sterling att bevisa att han hör hemma i bantamviktstoppen. Sätter han stopp för Johns framfart visar han att han är ett toppnamn att räkna med. Jag tror att han tar hem segern – Johns har inte ställts för ett liknande test tidigare, och det känns som om Sterling har en högre högstanivå i dagsläget.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut (odds: 2.42).

Sebastian Vendel-Martinez

Brett Johns har imponerat i UFC med tre raka segrar, och han är definitivt en av Europas bästa stigande talanger i UFC. Aljamain Sterling är dock på en annan nivå. Amerikanen har mött många av divisionens bästa, och även om han kommer från en knockoutförlust så kommer hans brottning och toppkontroll vara för mycket för britten.

Vinnare: Aljamain Sterling via domslut (odds: 2.42).

Jim Miller vs. Dan Hooker

Ashah Tafari

I huvudkortets första match får vi se ett lättviktsmöte mellan veteranen Jim Miller och den stigande talangen Dan Hooker. Hade den här matchen skett för några år sedan hade Miller varit klar favorit, men på senaste tiden har han inte riktigt sett ut som sig själv medan Hooker – som nu är tydligt segertippad – å andra sidan har väldigt bra momentum.

Jag tror det blir en lång kväll för Miller, som lär åka på sin fjärde raka förlust via domslut.

Vinnare: Dan Hooker via domslut (odds: 1.90).

Matias Andres

Miller kliver in som en av organisationens mest erfarna fighters då han ställs mot “The Hangman” Hooker. Miller har just nu tre raka förluster medan Hooker tar med sig två imponerande insatser och hela tiden ser bättre ut. Miller är lite för traditionell i sin stil och det är något som jag tror Hooker snabbt kommer att utnyttja då han är väldigt bra på att anpassa sin stil och hitta luckor. Hooker har definitivt en ljus framtid och med denna vinst kommer han att ha en snygg win streak.

Vinnare: Dan Hooker via T/KO (odds: 3.53).

Stefan Romare

Dan Hooker vs. Jim Miller – Hooker är på tok för ung, stark och snabb för veteranen Jim Miller. Miller kommer att tangera eller slå rekordet för flest matcher i UFC – tyvärr kommer nog rekordet betyda mindre då han inte har mycket att sätta emot “The Hangman”.

Vinnare: Dan Hooker via T/KO (odds: 3.53).

Johan Taliercio

Miller är otroligt rutinerad och har mött mycket bättre motstånd än Hooker har gjort hittills. Dock har han tre raka förluster och står inte för samma höga nivå som han gjort tidigare. Hooker däremot har två raka vinster mot duktigt motstånd och kommer komma till matchen fast besluten att stå för ännu ett fint avslut.

Jag tror att han kommer klara av det.

Vinnare: Dan Hooker via T/KO (odds: 3.53).

Sebastian Vendel-Martinez

Veteranen Jim Miller tar sig an en av lättviktsdivisionens mer spännande fighters i form av nyzeeländaren Dan Hooker. Miller sitter på en tre matcher lång förlustsvit, men är en ruksit bra grappler – Något Hooker haft problem med. Däremot är Miller inte alltid bra på att få ner matchen till mattan, och jag ser svårigheter för honom med Hookers längd och räckvidd. Än en gång ser jag en jämn matchning framför mig, men med Hooker som slutlig segrare.

Vinnare: Dan Hooker via domslut (odds: 1.90).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

  • 1. Matias Andres: 28 rätt, 24 fel
  • 2. Stefan Romare: 26 rätt, 26 fel
  • 2. Ashah Tafari: 26 rätt, 22 fel
  • 4. Johan Taliercio: 23 rätt, 25 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 10 rätt, 8 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Sebastian Vendel-Martinez 55,5 % rätt
  • 2. Ashah Tafari: 54,1 % rätt
  • 3. Matias Andres: 53,8 % rätt
  • 4. Stefan Romare: 50,0 % rätt
  • 5. Johan Taliercio: 47,9 % rätt

Hur ser dina tips ut inför UFN 128?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...