Redaktionstipset: UFC Fight Night 132: Cowboy vs. Edwards

✅ Vem vinner - Donald "Cowboy" Cerrone eller Leon "Rocky" Edwards? ✅ Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Singapore!

I morgon förmiddag är det dags för UFC 132: Cowboy vs. Edwards (även kallad UFC Singapore), som äger rum i Singapore Indoor Stadium i Kallang.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fyra matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 132: Cowboy vs. Edwards – Matchkort, Tider & Odds


Donald Cerrone vs. Leon Edwards

Ashah Tafari

Många, inklusive oddsmakarna, tycks ha Leon Edwards som rätt tydlig favorit här – men jag håller inte med. Han må komma in med fem raka segrar och gott om självförtroende – men Edwards har inte vunnit över någon som Donald Cerrone och jag tror att “Cowboy” blir ett nummer för stort för honom.

Edwards har hyfsad power i händerna och kan knocka när han får ett tillräckligt bra läge, men överlag ser jag inte hans striking som så värst imponerande. “Rocky” tenderar att förlita sig på sin press i klinch och på marken för att vinna rätt sega matcher – vilket jag tror kommer bli svårt att göra i fem ronder mot Cerrone.

“Cowboy” lär vara tillräckligt stark för att kunna försvara nedtagningsförsök och inte hamna med ryggen mot buren allt för länge. Och om han blir nedtagen – vilket ändå är rätt troligt – så har han bra grappling som han kan använda från rygg. När det kommer till det stående ser jag även Cerrone som den klart bättre strikern med fler sätt att avsluta på.

Cerrone tar hem detta utan poängdomarnas hjälp.

Vinnare: Donald Cerrone via T/KO (odds: 4.84).

Matias Andres

“Cowboy” börjar komma upp i ålder och det är något som i kombination med hans fightingstil inte bådar särskilt gott. Jag ser Edwards som den mer kompletta fighter av de två samtidigt som engelsmannen är mer aggressiv. Om Edwards klarar av att hålla huvudet kallt så tror jag att han tidigt kan skada “Cowboy” och utnyttja det faktum att “Cowboy” är seg i starten. Edwards måste dock akta sig för att inte rusa in eller trötta ut sig själv tidigt. Edwards är dock mer tålig och har fler attacker i sin arsenal.

Vinnare: Leon Edwards via T/KO (odds: 2.13).

Stefan Romare

Edwars kommer till matchen med skyhögt självförtroende med fem vinster i ryggen. För Cerrone har det gått lite upp och ned med tre förluster på senaste fyra. Om Edwards pressar Cerrone tidigt tror jag att det blir brittisk vinst borta i Singapore. Är Cerrone kvar vid mitten av andra ronden blir det nog en vinst för “Cowboy”.

Vinnare: Leon Edwards via T/KO (odds: 2.13).

Johan Taliercio

Leon Edwards har fem raka UFC-segrar och tar sig nu an ”gatekeepern” Donald Cerrone i ett av sina största möten hittills. Cerrone tog hem en galen seger mot Yancy Medeiros i sin senaste match men hade innan dess tre raka förluster och jag tror att den unge Edwards kommer att avsluta ”Cowboy” på samma sätt som Darren Till gjorde under den förra hösten.

Vinnare: Leon Edwards via T/KO (odds: 2.13).

Sebastian Vendel-Martinez

Många ser “Cowboy” som en fighter på nedgång efter sina tre raka förluster, men han lär inte göra samma misstag mot Leon Edwards som han gjorde mot Darren Till. Cerrone har fler vapen och jag ser honom en mer komplett fighter. Han har dessutom bra längd och räckvidd, men Edwards har en explosiv kraft som amerikanen saknar. Det är oerhört svårtippat, men jag lutar mer åt Edwards håll trots allt. Vi lär se en jämn och underhållande match där bägge imponerar, men de små finesserna lär vara avgörande.

Vinnare: Leon Edwards via domslut (odds: 3.57).


RELATERAT: UFC Singapore: Ohmbet boostar oddsen på både “Cowboy” och Edwards!


Ovince Saint Preux vs. Tyson Pedro

Ashah Tafari

Detta är en rätt svårtippad match eftersom Ovince Saint Preux kan vara hyfsat ojämn i sina prestationer, medan Tyson Pedro har gått från klarhet till klarhet bortsett från poängförlusten mot Ilir Latifi.

Bägge fighters kan avsluta matchen närsomhelst både ståendes liksom på marken och det ska bli intressant att se vem som lyckas få sin vilja igenom. Som jag ser det kan det verkligen gå hur som helst, men jag lutar åt “OSP” som har betydligt mer rutin mot toppmotstånd.

Då det är en så pass jämn match misstänker jag att vi kommer få se tre spännande ronder.

Vinnare: Ovince Saint Preux via domslut (odds: 4.15).

Matias Andres

Matchen mellan OSP och Tyson Pedro kommer att bli intressant. OSP är nederlagstippad men jag tror att hans erfarenhet kommer att bli den avgörande faktorn i denna match. På grund av att OSP har blivit avslutad i tidigare matcher så tror jag att han kommer att implementera en mer försiktig strategi och ta ner Pedro på matta. Pedro har avslutat alla sina vinster i första ronden och hans enda förlust kom via domslut där han såg mycket trött ut efter att Latifi tröttat ut honom med brottning och press. Jag förväntar mig att se OSP ta ned matchen på mattan och därmed neutralisera Pedros stående attacker.

Vinnare: Ovince Saint Preux via domslut (odds: 4.15).

Stefan Romare

Den unge Tyson Pedro mot Ovince Saint Preux som har fyra förluster på sina senaste sju. Senast förlorade han mot svensken Ilir Latifi via brutal submission. Pedros storlek och aggressivitet kommer bli jobbig för den stela och sega OSP.

Vinnare: Tyson Pedro via domslut (odds: 3.49).

Johan Taliercio

Tyson Pedro är en av få talanger i lätt tungvikt och den unge australiensaren har hittills bara förlorat mot den topprankade svensken Ilir Latifi. Ovince Saint Preux är alltid lurig och kommer bli ett bra test för Pedro, som med en seger här kan etablera sig som en framtida titelkandidat i divisionen.

Frågan är bara om den unge talangen har det i sig – OSP kommer även han med en förlust mot Latifi i bagaget i sin senaste match efter att innan dess vunnit tre raka mot toppmotstånd. Pedro är duktig på marken men jag har ändå svårt att se honom avsluta Saint Preux, som jag tror kommer ta hem en decision här.

Vinnare: Ovince Saint Preux via domslut (odds: 4.15).

Sebastian Vendel-Martinez

Ovince Saint Preux är en ojämn fighter som har potential för så mycket mer än han ibland presterar. Han är en bra, allsidig fighter, men jag tror Tyson Pedro ligger steget före i många avseenden. OSP använder inte sin brottning lika mycket som han ibland borde, och australiensaren bör dessutom ara snabbare och mer explosiv i eventuella omställningar.

Vinnare: Tyson Pedro via domslut (odds: 3.49).


Jessica-Rose Clark vs. Jessica Eye

Ashah Tafari

I ett annat toppmöte, detta i kvinnlig flugvikt, får vi se Jessica-Rose Clark ta sig an Jessica Eye och jag ser även det här som en mycket jämn match som blir klurig att tippa.

Bägge två är hyfsat bra överlag i de flesta avseenden och det lär nog inte bli något avslut här. Jag ser Eye som den något bättre strikern och tror även att hennes brottning och grappling kommer hålla mot Clark – så jag ser henne som vinnare via domslut, men detta kan helt klart gå åt vilket håll som helst.

Vinnare: Jessica Eye via domslut (odds: 2.40).

Matias Andres

Clark öppnar upp som favorit mot Jessica Eye men jag tror att vi kommer att få se en jämn match. Trots att “Evil” Eye inte vunnit särskilt många matcher i UFC så kan Clarks stil kommer att gagna henne. Jag tror dock att Clark kommer vara den som pressar framåt och därför kommer att bli den som belönas med ett domslut när slutsignalen väl ljuder.

Vinnare: Jessica-Rose Clark via domslut (odds: 2.15).

Stefan Romare

Jessica-Rose Clark mot Jessica Eye är en intressant match i flugviktsdivisionen, där båda två kommer från vinster. Clark har ett bra team runt sig med Roxanne Modafferi i Las Vegas hos Syndicate MMA. Clarks snabbhet stående kommer nog göra skillnaden här.

Vinnare: Jessica-Rose Clark via domslut (odds: 2.15).

Johan Taliercio

Den tidigare bantamviktaren Jessica Eye inledde sin UFC-karriär med en svit på 1-5. Hon återvände nyligen efter en två års lång frånvaro från sporten då hon lyckades vinna ett delat domslut mot Kalindra Faria, i sin återkomst till flugvikt som är hennes naturliga viktklass.

Jag har egentligen aldrig varit imponerad av Eye och tror att hon kommer få det tufft mot Clark, som kommer till mötet med tre raka vinster mot bra motstånd i ryggen.

Vinnare: Jessica-Rose Clark via domslut (odds: 2.15).

Sebastian Vendel-Martinez

Än en gång finner vi en, enligt mig, svårtippad matchning. Jessica Eye har det som krävs för att hamna på topp men likt “OSP” finns det så många tillfällen där hon fastnar och inte använder alla verktyg hon har. Jessica-Rose Clark har sett bra ut i UFC, men jag är inte helt övertygad än. Nu när Eye flyttat ner till flugvikt tror jag att hon kommer hitta flytet och bygga på en segersvit.

Vinnare: Jessica Eye via domslut (odds: 2.40).


Li Jingliang vs. Daichi Abe

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av en welterviktsdrabbning som kan bli riktigt underhållande, där kinesen Li Jingliang tar sig an japanen Daichi Abe. Här är jag tämligen säker på att Jingliang tar hem segern.

Abe är absolut en farlig fighter men Jingliang är större och starkare. “The Leech” har gång på gång visat att han har krut nog i nävarna för att få till brutala knockar och det tror jag vi kommer få se även i denna match.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.20).

Matias Andres

Matchen mellan Abe och “The Leech” Jingliang kan komma att tidigt bjuda på fyrverkerier. Båda fighters föredrar att hålla matchen ståendes men detta är något som jag tror gagnar kinesen “The Leech” mer då han har vassare boxning och är mer erfaren i buren. Abe är just nu 1-1 i UFC och han har visat att hans bästa rond är den första medan Jingliang har bra kondition och inte har något problem med att pressa i tre ronder. Första ronden kan komma att bli jämn men ju längre matchen går desto mer kommer kinesen att ta över.

Vinnare: Li Jingliang via domslut (odds: 2.30).

Stefan Romare

Lingjiang har sjukt med “krut i nävarna” men japaner brukar alltid ha oändlig haka så detta kan bli en riktigt fight of the night. Lingjiang går alltid framåt och svingar vilt. Tror vi får se tre hårda ronder mellan dessa herrar.

Vinnare: Li Jingliang via domslut (odds: 2.30).

Johan Taliercio

Det här är en match där kinesiske Jingliang kommer in som storfavorit – jag skulle inte heller bli förvånad om han tar hem matchen via ett överlägset domslut eller rentav en tidig knockout. Den hårdslående Jingliang är betydligt mer erfaren än sin motståndare Abe som lär få en riktigt tuff kväll.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.20).

Sebastian Vendel-Martinez

I ett möte mellan Kina och Japan får vi se Li Jingliang ta sig an Daichi Abe. Jingliang är en relativt vild fighter, som gärna hamanr i galna slagväxlingar och gärna svingar allt vad han kan. Abe är en mer sansad och teknisk fighter, och han har vad som krävs för att få ner och låsa ut sin moståndare. Abe lämnar sig dock något öppen i sina övergångar och då Jingliang besitter så mycket kraft i slagen och det inte krävs mycket för att sänka motståndaren tror jag faktiskt att han träffar Abe vid något tillfälle – och avslutar honom.

Vinnare: Li Jingliang via T/KO (odds: 3.20).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

 • 1. Matias Andres: 52 rätt, 37 fel
 • 2. Ashah Tafari: 50 rätt, 35 fel
 • 2. Stefan Romare: 50 rätt, 39 fel
 • 4. Johan Taliercio: 48 rätt, 37 fel
 • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 32 rätt, 23 fel

Bäst procentsats:

 • 1. Ashah Tafari: 58,8 % rätt
 • 2. Matias Andres: 58,4 % rätt
 • 3. Sebastian Vendel-Martinez: 58,1 % rätt
 • 4. Johan Taliercio: 56,4 % rätt
 • 5. Stefan Romare: 56,1 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC Singapore?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...