Redaktionstipset: UFC Fight Night 133: Dos Santos vs. Ivanov

✅ Blir det en vinst för Junior dos Santos i natt? ✅ Kolla in redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Boise!

I natt går UFC Fight Night 133: Dos Santos vs. Ivanov (även kallad UFC Boise) av stapeln i Boise i den amerikanska delstaten Idaho.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias Andres, Stefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 133: Dos Santos vs. Ivanov – Matchkort, Tider och Odds


Junior dos Santos vs. Blagoy Ivanov

Ashah Tafari

Den forne WSOF-mästaren Blagoy Ivanov har länge utmärkt sig som en av de främsta tungviktarna utanför UFC och det ska bli kul att nu få se honom tävla i världens största MMA-organisation. Bulgaren får det tufft direkt då han hoppar rakt in i en huvudmatch mot den tidigare UFC-mästaren Junior dos Santos, som lär vara riktigt hungrig nu när han är tillbaka efter sitt USADA-trubbel.

Ivanov kan mycket väl bli ett namn att räkna med i UFC:s tungviktsdivision – men jag tvivlar på att han kommer besegra dos Santos här.

Det lär bli ett stående krig och bägge fighters kommer nog finna viss framgång – men jag tror “Cigano” återvänder i bra form men rätt mental inställning och imponerar med en seger efter fem ronder.

Vinnare: Junior dos Santos via domslut (odds: 3.68).

Matias Andres

“Cigano” dos Santos återvänder till buren och det är alldeles för många dagar för sent. DAMN YOU USADA! Brasilianaren hoppar rakt in i en huvudmatch men det är knappast ett problem för en ärrad veteran som JDS. Han möter UFC-debutanten Ivanov som har en gedigen bakgrund som grappler men som ändå föredrar att slänga bomber. Jag tror att JDS erfarenhet, kraft och fysik kommer göra all skillnad. Detta är dock ett tungviktsmöte och allt kan förändras med ett slag, lyckligtvis så har dock dos Santos lite av sin haka kvar.

Vinnare: Junior dos Santos via T/KO (specialodds: 3.00).

Stefan Romare

Forne tungviktsmästaren Dos Santos är tillbaka efter sin temporära avstängning mot mannen som överlevde knivhugg i hjärtat – Blagoy Ivanov. Trots att Ivanov är en riktig överlevare har jag svårt att tro att han ska ta sig förbi Dos Santos, men det är ju trots allt tungvikt och väldigt tunna handskar.

Om Dos Santos använder sin tekniska boxning ska inte Ivanov ha en chans.

Vinnare: Junior dos Santos via T/KO (specialodds: 3.00).

Johan Taliercio

“JDS” återvänder efter ett års frånvaro från sporten – och jag tror att Ivanov är en matchning som passar honom. Bulgaren har bakgrund inom Sambo och kommer nog inte att gå för en knockoutseger. Ivanov har fem raka segrar i ryggen inför UFC-debuten, men har aldrig tävlat på den här nivån förut.

Jag tror att dos Santos kommer få tid på sig att etablera en dominans i matchen genom sin grymma striking. Sen tror jag också att han är otroligt revanschsugen efter USADA-debaclet, och jag kan se framför mig hur han avslutar Ivanov efter en knockdown.

Vinnare: Junior dos Santos via T/KO (specialodds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez

Blagoy Ivanov har mycket möjligt varit den bästa tungviktaren utanför UFC, fram tills nu när han debuterar i oktagonen. Junior dos Santos återvänder efter en lång frånvaro, och har varit extremt ojämn på sistone med förluster i två utav sina tre senaste. Dos Santos är dock rutinerad, erfaren och har mött många av världens bästa tungviktare. Räkna inte bort bulgaren, men det mesta talar för den forne titelhållaren.

Vinnare: Junior dos Santos via domslut (odds: 3.68).

Sage Northcutt vs. Zak Ottow

Ashah Tafari

Det unga stjärnskottet Sage Northcutt är tillbaka och ställs nu mot den rutinerade grapplern Zak Ottow. “Super Sage” är favoriten här, men frågan är hur mycket det har att göra med hans popularitet…

Northcutt tar nu klivet upp till weltervikt på allvar och avser att fortsätta sin karriär i den divisionen. Det kan ses som ett något märkligt val, då båda hans förluster har kommit i weltervikt medan han är obesegrad som lättviktare – men han känner samtidigt sin kropp bättre än någon annan och överdrivna viktnedgångar är aldrig att föredra.

Ståendes lär Northcutt finna viss framgång, men Ottow lär samtidigt fånga flera sparkar – som ju är en stor del av Northcutts game. Ottow lär därmed få många bra lägen för nedtagningar eller klinchkontroll och i det området lär han kunna dominera Northcutt.

Northcutt har endast blivit besegrad via submission i sina två förluster, och i natt lär han åka på en tredje.

Vinnare: Zak Ottow via submission (odds: 6.31).

Matias Andres

Det ska bli intressant att se vad Northcutt har att erbjuda. Han är ung, har fysik som en dopad Ken-docka och tränar nu med Team Alpha Male. Hans enda två förluster har dock kommit i den viktklass som han nu återvänder till. Ottow är lång ifrån en lätt motståndare trots att Northcutt öppnar upp som favorit så måste jag dock välja Ottow då jag tror att han kan ta ned ynglingen och frustrera honom. Ottow är också extremt tålig så även om “Super” Sage skulle finna framgång på fötterna så är det bara en fråga om tid innan Ottow hittar en öppning för antingen en nedtagning eller en rejält counter.

Vinnare: Zak Ottow via domslut (odds: 2.88).

Stefan Romare

Northcutt gör ytterligare ett försök på weltervikt där han hittills står utan vinst i UFC. Han möter Ottow som senast i mars såg till att pensionera Mike Pyle.

Northcutt har haft rätt så ojämna prestationer men ju längre han tränar med Team Alpha Male desto mer borde han kunna få ut av sin potential. Ottow känns som en bra måttstock för att se hur långt Northcutt kan gå, som trots sin gedigna erfarenhet bara är 22 år gammal.

Vinnare: Sage Northcutt via domslut (odds: 3.26).

Johan Taliercio

Northcutt tycks alltid göra en besviken. Jag är inte heller säker på att den permanenta flytten till weltervikt är det bästa för “Super” Sage – alla hans tidigare UFC-vinster har nämligen kommit i lättvikt. I weltervikt däremot har det bara blivit förluster.

Ottow är en ärrad veteran som har mött ett flertal fighters som håller högre nivå än Northcutt. Jag tror faktiskt att det här kan bli en riktigt tråkig kväll för den unge talangen, och räknar med ett tidigt avslut.

Vinnare: Zak Ottow via T/KO (odds: 5.67).

Sebastian Vendel-Martinez

Jag måste erkänna att jag inte anser detta som en högkvalitativ matchning. Northcutt har visat sig vara något endimensionell och Ottow är långt ifrån den mest imponerande welterviktaren i viktklassen. Ottow är en kraftig, grötig fighter vars snabbhet lämnar en del att önska, vilket bäddar perfekt för Northcutt som är extremt snabb, atletisk och rörlig.

Vinnare: Sage Northcutt via T/KO (odds: 3.11).

Dennis Bermudez vs. Rick Glenn

Ashah Tafari

Dennis Bermudez är verkligen i stort behov av en vinst, efter tre raka förluster. Man får dock inte glömma att de två senaste nederlagen kom efter delade domslut som kan ifrågasättas och “The Menace” är av allt att döma fortfarande en fjäderviktare av toppklass.

Rick Glenn får en stor möjlighet att inte bara återvända till vinstkolumnen, men också besegra ett respekterat namn i divisionen. Men även om “The Gladiator” är en riktig tuffing så lär han få det svårt.

Glenn kommer säkerligen bjuda på en stabil insats och kriga in i det sista, men Bermudez är så pass komplett och farlig i flera områden att han bör kunna ta hem en poängvinst efter full tid.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 1.77).

Matias Andres

Bermudez är definitivt en bättre fighter än hans senaste matchfacit visar. Han har nu tre raka förluster men två dem kunde (och i min åsikt borde) ha gått till honom. Glenn är en svår motståndare och kommer dessutom från samma team som Bermudez senaste motståndare Andre Fili men trots detta så bör Bermudez kunna ta ned Glenn och dominera honom på mattan.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 1.77).

Stefan Romare

Två riktigt duktiga fjäderviktare gör upp på huvudkortet. Bermudez är mer kompakt och har förmodligen styrkeövertaget men Glenn är en riktigt “crafty veteran”. Bermudez har förlorat sina tre senaste matcher och vann senast för nästan två år sedan.

Glenn kommer även han från en förlust mot Myles Jury som också tävlar under kvällen. En Bermudez med mycket press på sig är farlig och aggressiv, men det öppnar också upp för kontringar. Antingen grindar Bermudez ut vinsten eller så vinner Glenn på avslut.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 1.77).

Johan Taliercio

Dennis Bermudez har tre raka förluster inför helgens gala, och nu gäller det för honom att visa att han hör hemma i divisionens toppskikt. Jag har aldrig tyckt att Rick Glenn är särskilt rolig att se. Han är i mitt tycke en ganska tråkig “decisionmaskin” som ofta lyckas överleva och antingen knipa till sig en seger – eller förlora – via domslut.

Den här gången tror jag (tyvärr) att vi kommer få se det tidigare inträffa.

Vinnare: Rick Glenn via domslut (odds: 3.75).

Sebastian Vendel-Martinez

Med tre raka förluster i ryggen är Dennis Bermudez i ett extremt farligt läge och en seger över Rick Glenn är väsentlig för att fastställa en plats i UFC.

Glenn är en stabil, allsidig fighter med bra striking, och enbart stående kan han mycket väl ställa till med problem. I helhet är dock Bermudez den bättre fightern, med starkare grappling, brottning och mer explosiv styrka. Bermudez lär spela säkert, men det kommer räcka för seger.

Vinnare: Dennis Bermudez via domslut (odds: 1.77).

Randy Brown vs. Niko Price

Ashah Tafari

Randy Brown är en stabil fighter, men att han är oddsfavorit mot Niko Price förvånar mig. Price har bara åkt på en förlust i karriären och lär komma in i denna match hungrig och fast besluten om att bygga upp en ny vinstsvit.

“Rude Boy” kan möjligen vara en bättre brottare, men Price lär vara vassare ståendes och jag ser honom dessutom som en mer farlig grappler.

Det finns flera sätt som denna match skulle kunna sluta på – men jag tippar på en ny knockoutvinst för “The Hybrid”.

Vinnare: Niko Price via T/KO (odds: 4.03).

Matias Andres

Två prospects kommer att korsa varandras vägar och endast en kommer att lämna oktagonen med en vinst. Randy Brown såg grym ut senast då han plockade isär Mickey Gall och jag ser att han gör samma sak mot Price som definitivt är mer erfaren än Gall men som fortfarande kommer att behöva komma arbeta aktivt för att nå Brown. 5 cm är inget jättefördel men Brown vet hur man använder sin jabb effektivt och han kan försvara sig aktivt om matchen går till mattan.

Vinnare: Randy Brown via domslut (odds: 3.10).

Stefan Romare

Grym welterviktsmatch där Randy Brown verkligen får visa vad han går för mot den aggressive och tuffe Niko Price. Brown är otroligt lång för viktklassen med bra reach och han är dessutom mer teknisk än Price.

Så länge Brown håller sig på utsidan med jabben och fotarbete och tålmodigt väntar på sina öppningar tar han matchen övertygande.

Vinnare: Randy Brown via T/KO (odds: 4.03).

Johan Taliercio

Här tror jag att Brown kommer att få det tufft. “Rude boy” har inga riktigt imponerande vinster på sitt record, medan Price bland annat brutalt knockat den rutinerade UFC-fightern Alan Jouban. Price har grym standup och snabba submissions, och jag tror lätt att han har det som krävs för att besegra Brown.

Vinnare: Niko Price via T/KO (odds: 4.03).

Sebastian Vendel-Martinez

Welterviktsmötet mellan Niko Price och Randy Brown är en utmärkt match mellan två stigande talanger i divisionen. Brown har en något oberäknelig stil, han har bra räckvidd och har fått till flera fina avslut i UFC. Price är en hårdhänt, explosiv fighter som fortfarande har mycket att bevisa, men jag ser enormt mycket potential och talang. Jag anser att Brown har en längre väg att gå innan ha realiserar sitt fullständiga potential, medan Price redan börjat anamma sina bästa styrkor.

Vinnare: Niko Price via T/KO (odds: 4.03).

Myles Jury vs. Chad Mendes

Ashah Tafari

Chad Mendes är tillbaka efter mer än två och ett halvt års frånvaro, då han blev avstängd i två år för doping. Efter ett så pass långt uppehåll tror jag han år riktigt målinriktad och den flerfaldige titelutmanaren får dessutom en rätt gynnsam matchning i mina ögon.

Myles Jury är en tuff fighter men hittills har han inte haft vad som krävts för att besegra toppnamnen han ställts mot. Chad Mendes däremot har flera vinster över några av divisionens främsta namn och det enda hindret för honom i denna match lär egentligen vara Jurys övertag i längd och räckvidd.

Jag tror Mendes kommer mixa aggressiv striking med vältajmade nedtagningar och säkra ett avslut relativt tidigt.

Vinnare: Chad Mendes via T/KO (odds: 4.05).

Matias Andres

Spännande match med en stor okänd faktor: hur kommer Mendes att se ut efter 2,5 borta från tävlan? Av att döma på sociala medier så har Mendes inte heller ägnat sig helhjärtat åt fighting under tiden, något som kan visa sig vara dumdristigt när du väl möter någon som Myles Jury. Mendes har dock grym brottning och bra boxning, jag är dock osäker på om han kommer att vara snabbare än Jury och “Fury” Jury är också en toppfighter på mattan. Jag kommer behöva välja Jury här, något jag själv inte trodde.

Vinnare: Myles Jury via domslut (odds: 4.11).

Stefan Romare

The people’s co-main event. Ett självklart val för co-main event i min bok men att ha en så pass grym match tidigt på kortet har väl någon fördel får man gissa.

Mendes kommer tillbaka från en två år lång avstängning på grund av psoriasis-kräm som gav ett positivt dopingtest. Han tar sig an Jury som verkligen hittat rytmen de senaste matcherna med övertygande vinster mot Mark De La Torre och Rick Glenn.

Mendes är dock på en helt annan nivå jämfört med de föregående motståndarna och säkerligen hungrig på att bevisa att han är en av världens bästa fjäderviktare – trots två år borta från sporten.

Denna match har potential att sluta med antingen en fight of the night eller performance of the night-bonus.

Vinnare: Chad Mendes via T/KO (odds: 4.05).

Johan Taliercio

Chad Mendes är tillbaka! Men har han fortfarande det som krävs? Han gick sin senaste match för tre år sedan, och har två raka förluster (visserligen mot McGregor och Frankie Edgar) på sitt record.

Jury har två raka segrar och ser ut att vara på väg uppåt. Lyckas han besegra Mendes cementerar han sig i fjäderviktens toppskikt – och jag tror att han klarar av det.

Vinnare: Myles Jury via domslut (odds: 4.11).

Sebastian Vendel-Martinez

Den forne titelutmanaren Chad Mendes återvänder efter tuffa förluster mot Conor McGregor, Frankie Edgar samt USADA, och välkomnas av den ofta förbisedda talangen Myles Jury. Mendes har förlorat tre utav sina fyra senaste matcher, medan Jury kommer från två raka förluster och har enbart förlorat mot Charles Oliveira och Donald Cerrone under hela sina karriär.

Logiskt, rankningsmässigt och sett till erfarenhet borde Mendes vinna, men hans form på sistone har varit talande, medan ajg tycker Jury är en av de mer underskattade i divisionen. Med sin längd och räckvidd tror jag att Jury håller motståndaren på distans och plockar hem ett domslut.

Vinnare: Myles Jury via domslut (odds: 4.11).

Cat Zingano vs. Marion Reneau

Ashah Tafari

Huvudkortet inleds av ett spännande toppmöte i kvinnlig bantamvikt, mellan två fighters som kommer in med helt olika momentum. Marion Reneau är obesegrad i sina fyra senaste matcher och fortsätter jaga en titelchans, medan Cat Zingano å andra sidan kommer in i desperat behov av en seger efter tre raka nederlag.

Detta lär bli väldigt jämnt och spännande. Vi lär få se fin striking, brottning och grappling från bägge håll och jag misstänker att ingen riktigt kommer vara säker på vem som vann när sista ronden är avklarad. Ett delat domslut eller ett majoritetsdomslut skulle knappast förvåna mig, med andra ord.

Samtidigt som jag ser detta som en jämn match, så är jag ändock ganska säker på att Zingano kommer lyckas göra det där lilla extra för att säkra vinsten.

Vinnare: Cat Zingano via domslut (odds: 2.61).

Matias Andres

Matchen mellan Zingano och Reneau är en intressant en. Reneau är 41 år men ser bättre och bättre ut medan Zingano tyvärr ser ut som en skugga av sitt forna jag. Jag tror inte att vi kommer att få se en skillnad när deras vägar väl möts då Reneau visat att hon har en bred vapenarsenal och ett riktigt krigarhjärta. Jag tror att pressen att prestera kan göra att Zingano kommer ut lite för aggressiv och att Reneau utnyttjar situationen.

Vinnare: Marion Reneau via domslut (odds: 2.49).

Stefan Romare

Två av mina favoriter i damernas bantamviktsdivision möts. Zingano har de senaste åren överkommit många tragedier och har till synes ett obrytbart psyke. Reneau har hittat en ny växel senaste tiden med tre vinster och en oavgjord på sina fyra senaste.

Zingano däremot har inte vunnit sedan 2014 då hon besegrade Amanda Nunes innan Nunes knep titeln. Det är en riktigt svår match att tippa och mycket jämnt. Jag har trott på Zingano i ett par år men alltid blivit besviken. Frågan är om det är dags att överge skeppet denna gång?

Vinnare: Cat Zingano via domslut (odds: 2.61).

Johan Taliercio

Zingano har inte vunnit sedan 2014, men är ändå högre (#6) rankad än Marion Reneau (#7). Jag tycker inte att Zingano såg alltför dålig ut mot Ketlen Vieira, och jag tror att det här är hennes chans att återetablera sig som en topputmanare i divisionen.

41-åriga Reneau har varit aktiv på sistone och imponerade senast genom att strypa ut Sara McMann. Jag tror dock att Zingano kommer vara riktigt sugen på att göra ett statement i det här mötet – kanske inte via avslut, men möjligen via ett klart domslut.

Vinnare: Cat Zingano via domslut (odds: 2.61).

Sebastian Vendel-Martinez

Än en gång har vi en match där en erfaren, före detta titelutmanare som på pappret borde vara bättre, men där formen under de senaste matcherna tyder på annat. Zingano har dock enbart mött divisionens elit och trots ett par mindre bra insatser på sistone är hon en extremt skicklig fighter som på den rätta kvällen säkert hade kunnat bli mästarinna.

Vinnare: Cat Zingano via domslut (odds: 2.61).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018, där Ashah, Matias, Stefan, Johan och Sebastian delar med sig av sina tipsrader inför varje UFC-galas huvudkort:

Antal rätt:

  • 1. Ashah Tafari: 59 rätt, 41 fel
  • 2. Matias Andres: 58 rätt, 46 fel
  • 3. Stefan Romare: 55 rätt, 48 fel
  • 4. Johan Taliercio: 54 rätt, 46 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 38 rätt, 32 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Ashah Tafari: 59,0 % rätt
  • 2. Matias Andres: 55,7 % rätt
  • 3. Sebastian Vendel-Martinez: 54,2 % rätt
  • 4. Johan Taliercio: 54,0 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 53,3 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC Boise?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara