Redaktionstipset: UFC Fight Night 134: Shogun vs. Smith

✅ Kolla in redaktionens bettingtips och analyser inför UFC Hamburg!

UFC Fight Night 134: Shogun vs. Smith är i full gång i Hamburg, Tyskland.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Självklart är Redaktionstipset tillbaka och den här gånger delar MMAnytts Ashah TafariMatias Andres och Sebastian Vendel-Martinez med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets sex matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Hamburg: Matchkort, Tider och Odds


Mauricio Rua vs. Anthony Smith

Ashah Tafari

Anthony Smith hoppar in som ersättare på kort varsel mot legendaren Mauricio Rua och detta är hans chans att ta ett rejält kliv upp i rankingen och slå sig in i topp 10. Det är ingen enkel match, men jag tror att “Lionheart” har vad som krävs för att inte bara besegra den forne PRIDE – och UFC-mästaren – men faktiskt även avsluta honom.

Troligtvis brutalt.

Även om “Shogun” har sett sina bästa dagar så är han fortfarande ett toppnamn som kommer från tre raka segrar, men jag ser stor potential i Smith som dessutom verkade väldigt självsäker när vi talade med honom på mediadagen här i Hamburg.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 1.90).

Matias Andres

“Shogun” Rua, en legendarisk fighter med episka krig på sitt curriculum, före detta UFC-mästare, före detta PRIDE-vinnare. Nu möter han en orankad lätt tungviktare vars senaste match var mot en förtidspensionerad Rashad Evans? Jag gillar Smith men han är inte en fighter av högsta kaliber. Han är väldigt aggressiv och underhållande men jag tror att han är tämligen lätt att räkna ut och “Shogun” är en ganska intelligent fighter, speciellt efter att han insåg att det inte är en hållbar strategi att köra gasen i botten och hoppas att man blir den som överlever när man slits bort från olycksplatsen. Hey, Smith vill kriga men det vill inte “Shogun” och om den före detta mästaren håller huvudet kallt så tror jag att han går hem med domslutsvinsten, kanske t.om. från mattan. Sen kan han möta Cormier… Haha, inte en chans att det händer.

Vinnare: Mauricio Rua via T/KO (odds: 4.21).

Sebastian Vendel-Martinez

Mauricio ”Shogun” Rua tar emot Anthony Smith som ställer upp på kort varsel och utan att v ara rankad i topp 15, men det lär inte bli ett bättre resuiltat för den brasilianske legenden. Han må vara inne på sin längsta vinstsvit i sin UFC-karriär, men Smith är en av divisionens mest underskattade fighters, vars storlek och räckvidd bör skapa problem som leder till ett avslut.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 1.90).

Glover Teixeira vs. Corey Anderson

Ashah Tafari

Det skulle ha varit svenske Ilir Latifi, men nu blir det istället Corey Anderson som tar sig an Glover Teixeira och jag tror det är en mycket positiv förändring för Teixeira – då hans chanser att vinna är mycket större i denna match enligt min bedömning.

Det lär bli jämnt i brottningen och det är möjligt att Anderson får ut mer i det avseendet. Men jag ser Teixeira som en mycket bättre striker samtidigt som han är en tillräckligt bra grappler för att stå på sig mot Anderson.

Teixeira slår stenhårt och han lär avgöra detta innan tiden är slut.

Vinnare: Glover Teixeira via T/KO (odds: 2.46).

Matias Andres

Jag tror inte Teixeira kommer att vara densamma efter den brutala matchen mot Gus. Det är en sådan förlust som man måste gå hem, låsa dörren, släcka alla ljusen, äta tre lappar LSD och fundera på vad man egentligen gör med sitt liv. Ja, han återvände till buren samma år och ja, han vann. Men han såg seg ut och det är inte precis som att brasilianaren har hittat den magiska formeln för att vrida tillbaka tiden. Han är 38 år och knockar han inte Anderson tidigt så kommer vi att få en mer aktiv Anderson plocka poäng från brasilianaren tills slutsignalen ljuder. Det kommer inte bli vackert men jag kommer tjäna pengar och ärligt talat, är det inte det som vi alla vill?

Vinnare: Corey Anderson via domslut (odds: 3.58).

Sebastian Vendel-Martinez

Ännu en brasse som tar sig an en fighter som hoppat in som ersättare är Glover Teixeira som möter TUF-vinnaren Corey Anderson. Oddsmässigt och sett till erfarenhet borde Teixeira ta hem det, förmodligen via knockout, dock tycker jag att brassen uppvisat många hål defensivt som Anderson kan exploatera. Jag har velat mycket gällande denna matchning, då jag anser att Anderson är bättre än vad hans senaste matcher uppvisat, men efter mycket om och men måste jag slutligen tippa i Teixeiras favör.

Vinnare: Glover Teixeira via T/KO (odds: 2.46).

Vitor Miranda vs. Abu Azaitar

Ashah Tafari

Tycka vad man vill om Abu Azaitar, hans bakgrund och umgänge – han är en vass fighter med gott om krut i nävarna. Motståndaren Vitor Miranda är stabil och har en del fina vinster bakom sig, men jag tror debutanten tar hem detta.

Vinnare: Abu Azaitar via domslut (odds: 2.39).

Matias Andres

Miranda tar sig an en lovande tysk UFC-debutant med ett riktigt skumt förflutet. Brasilianaren kommer bokstavligen kämpa för sitt UFC-kontrakt men han kommer inte få det lätt med Azaitar som är en all-around fighter som egentligen bara förlorat på teknikaliteter. Jag ser det här som en av de mest intressanta matcherna på matchkortet. Miranda kommer inte backa undan även när Azaitar tar sats och det kan resultera i en vacker kollision.

Vinnare: Abu Azaitar via T/KO (odds: 3.83).

Sebastian Vendel-Martinez

Äntligen kommer tysk-marockanen Abu Azaitar göra sin UFC-debut och han for, enligt mig, en fördelaktig matchning. Vitor Miranda har förlorat två raka matcher och har inte tävlat på över ett år, och lär få stora problem.

Vinnare: Abu Azaitar via T/KO (odds: 3.83).

Marcin Tybura vs. Stefan Struve

Ashah Tafari

Jag kommer sticka ut hakan och säga att jag är mycket förvånad över hur pass stor underdog Stefan Struve är. Visst, han är otroligt ojämn, men jag tror faktiskt att “Skyscraper” kommer lyckas besegra Marcin Tybura.

Man vet aldrig riktigt med Struve men jag har ändå känslan av att han kommer bjuda på en bra insats och kanske till och med avsluta matchen.

Vinnare: Stefan Struve via T/KO (odds: 5.23).

Matias Andres

Oh Struve, du har så mycket potential men ack så ojämn. Det är en mardröm att betta på Struve men nu gör man bäst i att undvika det helt och hållet. Tybura är en alright tungviktare som definitivt kan bjuda på imponerande insatser så länge som hans kondition inte begränsar honom. Han kommer självklart vara den mycket mindre fightern men med tanke på att Struve inte utnyttjar sin räckvidd intelligent så kan Tybura enkelt komma nära och testa holländarens haka. Jag tror inte den kommer hålla.

Vinnare: Marcin Tybura via T/KO (odds: 2.40).

Sebastian Vendel-Martinez

Tungviktare kolliderar när polske Marcin Tybura ställts mot holländaren Stefan Struve. Båda två kommer från två raka förluster, men jag ser Struve som mer ojämn och tycker att han borde ha slagit Andrei Arlovski bland annat.

Vinnare: Marcin Tybura via domslut (odds: 3.18).

Danny Roberts vs. David Zawada

Ashah Tafari

David Zawada hoppar in på kort varsel och att välkomnas av Danny Roberts utan något träningsläger blir tufft. Även om han gör sin UFC-debut ska man vara medveten om att Zawada har gott om erfarenhet mot tufft motstånd. Detta är jämnt på förhand, men Roberts är farlig och bör kunna göra nog för att vinna ett domslut.

Vinnare: Danny Roberts via domslut (odds: ).

Matias Andres

Okej, jag har aldrig sett Zawada fightas och jag har aldrig hört talas om hans motståndare (utom vinsten över Andreas Ståhl i GMC som visserligen är legit). KSW har dock stabila fighters och att rankas bland de bästa bland polska fighters är en bedrift i sig. Jag tror inte han kommer påverkas av sin UFC-debut men han kommer defintivt få ett stort test i form av Roberts som har grym boxning och fotarbete.

Vinnare: Danny Roberts via domslut (odds: ).

Sebastian Vendel-Martinez

Hade denna matchen inte skett på kort notis så hade jag nog tippat i tysken David Zawadas favör, då jag tycker Danny Roberts är något oslipad, men med drygt två veckors varsel tror jag inte att han lyckas med en skräll.

Vinnare: Danny Roberts via domslut (odds: ).

Nasrat Haqparast vs. Marc Diakiese

Ashah Tafari

Nasrat Haqparast har hjärta men hans teknik lämnar lite att önska. Marc Diakiese kanske inte är den nästa stora toppfightern som många trodde att han skulle bli, men han är iallafall en mycket mer polerad striker som bör kunna knocka Haqparast på ett spektakulärt sätt.

Vinnare: Marc Diakiese via T/KO (odds: 2.80).

Matias Andres

Diakese hade massor av momentum efter sina två raka UFC-segrar och ett obesegrat matchfacit. Han kom dock att möta två framtida toppfighters i rad då han matchades mot Drakkar Klose och Dan Hooker. Haqparast är inte av samma kaliber men med ett fullt träningscamp i ryggen och en bra strategi så bör han kunna pressa på och utnyttja Diakieses svagheter. Jag blir inte förvånad om Haqparast vinner men jag skulle inte sätta pengar på det.

Vinnare: Marc Diakiese via domslut (odds: 3.07).

Sebastian Vendel-Martinez

Nasrat Haqparast är en underhållande fighter med mycket hjärta, som lär göra denna match till en ”Fight of the Night”-kandidat, men Marc Diakiese är en betydligt mer teknisk och oberäknelig fighter med fler vapen i sin arsenal.

Vinnare: Marc Diakiese via T/KO (odds: 2.80).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018:

Antal rätt:

  • 1. Ashah Tafari: 63 rätt, 43 fel
  • 2. Matias Andres: 59 rätt, 51 fel
  • 3. Stefan Romare: 59 rätt, 50 fel
  • 4. Johan Taliercio: 58 rätt, 48 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 42 rätt, 34 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Ashah Tafari: 59,4 % rätt
  • 2. Sebastian Vendel-Martinez: 55,2 % rätt
  • 3. Johan Taliercio: 54,7 % rätt
  • 4. Stefan Romare: 54,1 % rätt
  • 5. Matias Andres: 53,6 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut?

 

England vs Tyskland

 

2.40 – 2.90

 

26 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtUFC Fight Night 134

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...